V2L: Ηλεκτροδότηση από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

V2L: Ηλεκτροδότηση από τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Όλο και περισσότερα γίνονται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που είναι σε θέση να εξυπηρετούν καθημερινές ανάγκες ηλεκτροδότησης χάρη στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας V2L

V2L_tech
Πολύ σύντομα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν θα εξυπηρετούν μόνο τις μεταφορικές μας ανάγκες αλλά θα παίζουν ρόλο και σε άλλες καθημερινές μας δραστηριότητες.
Μετά τις Hyundai-KIA και η GM ανακοίνωσε πως θα ενσωματώσει την τεχνολογία V2L (Vehicle 2 Load) η οποία επιτρέπει σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο να λειτουργεί ως πηγή ηλεκτρικής ενέργειας για την τροφοδοσία οικιακών ή άλλων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.
Η ιδέα της παροχής του ρεύματος ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου πίσω στο δίκτυο δεν είναι καινούργια, και σίγουρα θα αποτελέσει στάνταρ στοιχείο των μοντέλων που θα εμφανιστούν στο μέλλον.
Ήδη γίνεται πραγματικότητα σε μοντέλα ευρείας παραγωγής, όπως τα Hyundai Ioniq 5 και Kia EV6, ενώ και η GM ανακοίνωσε ότι η σχετική τεχνολογία θα συνοδεύει και το νέο ηλεκτρικό Silverado.

Κλείσιμο
To Chevrolet Silverado θα εμφανιστεί στην αγορά μέσα στο 2024 και όταν θα γίνει αυτό θα διαθέτει το σύστημα PowerBase το οποίο ουσιαστικά θα προσφέρει παροχή ρεύματος για την λειτουργία ηλεκτρικών συσκευών ακόμα και για ηλεκτροδότηση του σπιτιού.
Το σύστημα όπως ανακοίνωσε η GM θα έχει παροχή ρεύματος στα 10,2 kW και 10 ξεχωριστές παροχές ρεύματος για να συνδεθούν αντίστοιχου αριθμού εξωτερικές ηλεκτρικές συσκευές. Το σύστημα θα μπορεί να δώσει ρεύμα όχι μόνο πίσω στο σπίτι του ιδιοκτήτη σε κατάσταση ανάγκης αλλά θα μπορεί να φορτίσει και άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Σε κάθε περίπτωση, η τεχνολογία V2L θα αποτελέσει ένα δυνατό εμπορικό εφόδιο για όσες εταιρίες το ενσωματώσουν στα ηλεκτρικά τους μοντέλα, αποτελώντας μία λογική εξέλιξη αλλά και μία πολύ ευπρόσδεκτη δυνατότητα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ώστε να γίνουν ακόμα πιο χρηστικά για τους ιδιοκτήτες τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης