Σε δημοπρασία σπάνια Isdera Imperator 108i

Σε δημοπρασία σπάνια Isdera Imperator 108i

Ένα από τα πιο σπάνια supercar που έχουν φθάσει στην παραγωγή, η Isdera Imperator 108i που έχει βασιστεί στην πρωτότυπη Mercedes-Benz CW311 θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Bonhams

isdera_imperator_108i__1_
Πιθανότατα ελάχιστοι έχουν ακούσει το όνομα Isdera Imperator 108i όμως στους κύκλους των συλλεκτών θεωρείται ένα από τα πιο σπάνια supercar στην ιστορία της αυτοκίνητης οπότε σίγουρα η πώληση ενός από τα μόλις τριάντα αντίτυπα που έχουν κατασκευαστεί είναι μια πολύ σημαντική είδηση.
Το αυτοκίνητο βασίζεται στο πρωτότυπο CW311 που είχε σχεδιάσει για την Mercedes-Benz o Eberhard Schulz το 1978. Η γερμανική εταιρία δεν έδωσε το πράσινο φως για την υλοποίηση του project όμως ο γερμανός σχεδιαστής κατέληξε σε συμφωνία για την παραγωγή του με τα σήματα της δικής του εταιρίας Isdera. Το πρώτο αυτοκίνητο ολοκληρώθηκε το 1984 ενώ η παραγωγή συνεχίστηκε έως το 1993 με την παραγωγή να φθάνει συνολικά τα 30 αυτοκίνητα.

Το 1991 ο Schulz προχώρησε σε ένα facelift του μοντέλου δίνοντας στο Imperator 108i τα pop-up φώτα που υπήρχαν στο πρωτότυπο αλλά στο μοντέλο παραγωγής αντικαταστάθηκαν από συμβατικά σταθερά φωτιστικά σώματα. Το αυτοκίνητο που θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Bonhams είναι ένα από τα ανανεωμένα, τελευταία μοντέλα που παράχθηκαν. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο διαθέτει V8 κινητήρα 5.0 λίτρων και κιβώτιο ZF πέντε σχέσεων ενώ η ισχύ περνά στους πίσω τροχούς και φυσικά οι επιδόσεις είναι κορυφαίες για την εποχή του αυτοκινήτου καθώς το 0-100 χλμ./ώρα ερχόταν σε σχεδόν 5’’ ενώ η τελική ταχύτητα έφθανε τα 283 χλμ./ώρα. Σε ότι αφορά την τιμή που θα πουληθεί το σπάνιο μοντέλο οι εκτιμήσεις των ειδικών αναφέρουν πως το νικητήριο χτύπημα θα κυμαίνεται σίγουρα πάνω από τις 500.000 ευρώ και ίσως φθάσει κοντά στις 700.000 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης