Κοτόπουλο στον φούρνο: πώς οι σεφ το αναβαθμίζουν γευστικά
Κοτόπουλο στον φούρνο: πώς οι σεφ το αναβαθμίζουν γευστικά
Ένα κλασικό, κυριακάτικο, αγαπημένο μαμαδίστικο φαγητό.
Το κοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά, μαμαδίστικα, κυριακάτικα φαγητά, που οι περισσότεροι αγαπάμε να τρώμε συνήθως στην κλασική του εκδοχή, ακριβώς γιατί το φαγητό είναι μνήμη και έτσι το έχουμε γνωρίσει. Ωστόσο, η παραδοσιακή αυτή συνταγή μπορεί με μερικές πινελιές στα υλικά και στην εκτέλεση να απογειωθεί και να γίνει ακόμα νοστιμότερη. Γι’ αυτό κι εμείς αναζητήσαμε τις συνταγές γνωστών σεφ, Ελλήνων και του εξωτερικού, για να πάρουμε ιδέες για τις δικές μας παραλλαγές. Και όπως πάντα, σας έχουμε και συνταγές για να δοκιμάσετε το κοτόπουλο στον φούρνο ελαφρώς η περισσότερο «πειραγμένο».
Η κλασική εκδοχή
Στην κλασική του εκδοχή, το κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες θέλει απλά πράγματα: ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, σκόρδο, ρίγανη ή δεντρολίβανο και αλατοπίπερο. Έτσι, το κάνανε οι γιαγιάδες και οι μαμάδες μας, έτσι το έχουμε μάθει κι εμείς.
Οι παραλλαγές
Υπάρχουν αναρίθμητες διαφορετικές εκδοχές του κοτόπουλου στον φούρνο με πατάτες, άλλες πιο κοντά στην κλασική εκδοχή και άλλες που ξεφεύγουν αρκετά. Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να του δώσουν μια γλύκα, προσθέτοντας μέλι (όπως ο Ηλίας Μαμαλάκης, ο Χριστόφορος Πέσκιας και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος), ή χυμό πορτοκαλιού, άλλοι αντικαθιστούν το ελαιόλαδο με βούτυρο, ενώ υπάρχουν και αρκετές εκδοχές με μουστάρδα, ακόμη και με γιαούρτι.
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Η κλασική εκδοχή
Στην κλασική του εκδοχή, το κοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες θέλει απλά πράγματα: ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, σκόρδο, ρίγανη ή δεντρολίβανο και αλατοπίπερο. Έτσι, το κάνανε οι γιαγιάδες και οι μαμάδες μας, έτσι το έχουμε μάθει κι εμείς.
Οι παραλλαγές
Υπάρχουν αναρίθμητες διαφορετικές εκδοχές του κοτόπουλου στον φούρνο με πατάτες, άλλες πιο κοντά στην κλασική εκδοχή και άλλες που ξεφεύγουν αρκετά. Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να του δώσουν μια γλύκα, προσθέτοντας μέλι (όπως ο Ηλίας Μαμαλάκης, ο Χριστόφορος Πέσκιας και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος), ή χυμό πορτοκαλιού, άλλοι αντικαθιστούν το ελαιόλαδο με βούτυρο, ενώ υπάρχουν και αρκετές εκδοχές με μουστάρδα, ακόμη και με γιαούρτι.
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα