Πώς γεννήθηκε ο φραπέ που αγαπήσαμε
Πώς γεννήθηκε ο φραπέ που αγαπήσαμε
Tις προάλλες πίνοντας καφέ στο μπαλκόνι κάποιος μου ζήτησε να του φτιάξω έναν φραπέ.
Παραξενεύτηκα και ταυτόχρονα βρέθηκα σε αμηχανία, μιας και στο σπίτι μπορεί να είχα όλους τους καφέδες του κόσμου, όχι όμως στιγμιαίο. «Μα είναι δυνατόν να μην έχεις τον “ελληνικότερο” καφέ;» μου είπε φανερά απογοητευμένος ο φίλος όταν τον ενημέρωσα ότι το «κατάστημα» δεν μπορεί να τον εξυπηρετήσει. Η συζήτηση αμέσως πήγε στα χρόνια που πίναμε φραπέ γλυκό με γάλα με τις ώρες. Που δίναμε ραντεβού στον Λέντζο, στο Παγκράτι, για να απολαύσουμε τον «καλύτερο» κρεμώδη φραπέ της πόλης, που έφτιαχνε με μαεστρία ο κυρ Χρήστος. Εκεί όπου σύχναζαν πολιτικοί, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και μοιράζονταν τα ίδια τραπέζια με τον απλό κόσμο. Στην κουβέντα επάνω έμαθα πως αυτό το ιστορικό ζαχαροπλαστείο-καφέ άνοιξε και πάλι, με άλλη διεύθυνση, σε άλλο σημείο στο Παγκράτι, και σερβίρει πλέον και espresso και cappuccino.
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα