anastasiadis_themos

Ομογενείς, σώστε έναν νέο Ελληνα και την πατρίδα

Θέμος Αναστασιάδης

Εδώ στήνουν το πρώτο μετα-βλαχο-κομμουνιστικό καθεστώς με πρόσχημα το Μνημόνιο, εντός Ε.Ε., όπου η φτώχεια και ο τρόμος είναι νόμος 

Υπάρχουν δύο Ελλάδες. Η μία στην κάτω γωνία των Βαλκανίων, εγκλωβισμένη στο μνημονιακό γκουλάγκ που προσυπογράφει μετά χαράς ο ΣΥΡΙΖΑ και κάτι ανόητοι επίδοξοι συνοδοιπόροι του για να μείνουν στην εξουσία και να καλοπερνούν οι ίδιοι - μια αισχρή μειοψηφία. (Εφτασαν να εξαιρέσουν τον εαυτό τους οι χρυσοκάνθαροι αριστεροεπιδέξιοι καρεκλοκένταυροι ακόμα και από την Εισφορά Αλληλεγγύης!) Αυτή η Ελλάδα καταδικάστηκε σχεδόν σε αιώνια υποδούλωση όταν η Πρώτη Φορά Αριστερά εκχώρησε, για πρώτη φορά στην Ιστορία μας, όλο τον δημόσιο πλούτο για 99 χρόνια. Μια χώρα βουλιαγμένη στη φτώχεια, στο ψέμα, στον αφανισμό όχι μόνο κάθε νοικοκύρη, αλλά και της ψυχής του Ελληνισμού. Υπάρχει και η άλλη Ελλάδα -ισάριθμη σε πληθυσμό- των πέντε ηπείρων. Οι ομογενείς, τους οποίους μάλλον λανθασμένα αποκαλούμε έτσι, είναι πιο Ελληνες και από τους ίδιους τους Ελληνες.


 Διασκορπισμένοι σε όλο τον πλανήτη, προκόβουν με σκληρή δουλειά εδώ και 100 χρόνια που εκτυλίσσεται και κατά περιόδους κορυφώνεται η μετανάστευση. Από τους δισεκατομμυριούχους στην Αμερική, οι οποίοι έφτασαν μέχρι και greek team να σχηματίσουν σήμερα μέσα στον Λευκό Οίκο, έως το λόμπι του Λονδίνου και τους μεγαλοπαράγοντες στην Αυστραλία, στην Αφρική, αλλά και τους απλούς νοικοκύρηδες με τα όλα τους στη Γερμανία, στο Βέλγιο, στη Λατινική Αμερική, στον Καναδά, ή όπου αλλού, οι Ελληνες του εξωτερικού ήταν και είναι παντού διακεκριμένη και επιθυμητή κοινότητα. Σε αντίθεση με την επίσημη Ελλάδα που κατάφερε από την τύφλα και την απληστία των πολιτικών να γίνει το κλοτσοσκούφι του ΔΝΤ και της Ε.Ε., ποια, αυτή που μέσα από τα ερείπια του Β’ Παγκοσμίου κατάφερε, χάρη στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, να είναι η πρώτη χώρα εντός ευρωπαϊκού πυρήνα που μπήκε στο κοινοτικό κλαμπ ήδη από το 1960! Η Ελλάδα που ήξεραν όλοι όσοι έφυγαν κατά καιρούς -είτε για ένα καλύτερο μέλλον, είτε επειδή έχουμε τον Οδυσσέα στις φλέβες μας- είναι ένα ΓΚΟΥΛΑΓΚ παράνοιας και παρακμής χωρίς καμία απολύτως προοπτική.


Οι άλλοτε υπερήφανοι Ελληνες, που μόλις 12 χρόνια πριν διοργάνωσαν μία από τις καλύτερες Ολυμπιάδες, σήμερα σέρνονται σαν τα φαντάσματα σ’ έναν τόπο όπου όλα τα σκιάζει η κρατικοαριστερή φοβέρα και τα πλακώνει η μνημονιακή σκλαβιά. Τι πιο ενδεικτικό από το πρωτοσέλιδό μας της προηγούμενης εβδομάδας... Υποβλήθηκαν 200.000 αιτήσεις για να γίνουν νέοι άνθρωποι αλλά και μεγαλύτεροι τραυματιοφορείς! Δεν λέμε, σεβαστή η δουλειά και κοινωνικά ωφέλιμη, αλλά όταν έχει γίνει όραμα της... αποκατάστασης (!) κάτι δεν πάει καλά σ’ αυτόν τον τόπο. Σημαίνει, για να το καταλάβουν και οι ελληνόπαιδες τρίτης γενιάς εξωτερικού, NO FUTURE! Ολοι οι σοβαροί ειδικοί συμφωνούν ότι θέλουμε ακόμα 10 χρόνια και βάλε, στην καλύτερη περίπτωση, για να δούμε κάποιο φως, και αυτό εάν και εφόσον πάνε όλα καλά.


Μόνο που έχουν χαθεί σχεδόν άλλα 10, που σημαίνει ήδη μια γενιά κατεστραμμένη. Και την ίδια ώρα ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΙ δημοσιολογούντες και πονηροί πολιτικοί κρούουν τάχα μου τον κώδωνα του κινδύνου ότι γίνεται ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ επειδή σχεδόν μισό εκατομμύριο επιστήμονες, κάθε ηλικίας, με πρώτους απ’ όλους τους νέους, φεύγουν τρέχοντας για να σωθούν από την Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ, όπου... «η καριέρα είναι χολέρα»! Εν ολίγοις, το να προκόψει κανείς είναι απαγορευτικό και τιμωρείται κι από πάνω με υπερφορολόγηση και προμελετημένη χρεοκοπία! Μισθοί πείνας στα 500 ευρώ, το χιλιάρικο ταβάνι, και από εκεί και πέρα όλα στην Εφορία, σπίτια, περιουσίες και χωράφια (κάποτε ή ακόμα και τώρα των προγόνων μας) σε κατάσχεση και δήμευση. Αν αυτό δεν είναι νεοκομμουνισμός με πρόσχημα το μνημόνιο, τότε τι ακριβώς είναι; Για ποιον λόγο, λοιπόν, να μείνουν εδώ, για να ταΐζουν τα Πρώτη Φορά βολεμένα ανθρωποειδή-τρωκτικά που χώνονται από Αριστερά στο Δημόσιο; 


Σώστε τους! Αυτοί που μπορούν φεύγουν από μόνοι τους. Υπάρχει όμως και μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού μας (μαθητές, φοιτητές, νέοι που βρίσκονται στην ανεργία) που θέλει να γλιτώσει, να προκόψει, και να γυρίσει σε 10 χρόνια στη ρημαγμένη από το Συριζιστάν πατρίδα και να τη σώσει! Ουδεμία αυταπάτη: με εμβάσματα από έξω που θα τους στέλνουν οι δικοί τους θα καταντήσουν να φυτοζωούν οι σημερινοί εργαζόμενοι και -εικονικοί- συνταξιούχοι! Ολα θα τα ΧΛΑΠΑΚΙΑΣΟΥΝ οι Συριζαίοι και όσοι συστρατευθούν μαζί τους, μέχρι να φύγουν και να γλιτώσει ο τόπος από δαύτους. Σε αυτή τη φάση μόνο οι Ελληνες του εξωτερικού μπορούν να βοηθήσουν. Ολοι τους έχουν έναν μακρινό νεαρό συγγενή στην Ελλάδα και οι περισσότεροι διαθέτουν τα μέσα για ένα δωμάτιο και ένα πιάτο φαΐ, για να σπουδάσει εκεί μαζί τους ή να εργαστεί στην επιχείρησή τους. Σώστε ένα Ελληνόπουλο από τη ΣΥΡΙΖΟΧΑΒΟΥΖΑ και μαζί την ίδια την Ελλάδα από τον πολύ κακό εαυτό της. Ενα τέτοιο εγχείρημα βέβαια δεν γίνεται με... σύστημα και κεντρικά γιατί είναι πολλοί οι καλοθελητές που θα αναλάμβαναν να το αμαυρώσουν! Ομως επειδή ήδη συντελείται σιωπηλά και κατά περίπτωση, ας περάσει από στόμα σε στόμα σε όλους τους Ελληνες των πέντε ηπείρων που ντρέπονται για το κατάντημα της πατρίδας τους. Αδέλφια, δεν είναι υπερβολή, ΜΑΣ ΞΕΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑΝ-ΕΝΑΝ!

Το σημερινό καθεστώς διέπεται, πέραν όλων των άλλων, και από αντιπατριωτικό πνεύμα, και θέλει να μεταλλάξει το νέο παιδί, να του αλλάξει και την πίστη και την εθνική του ταυτότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις τις προάλλες καθιέρωσαν τα τούρκικα ως επίσημη β’ γλώσσα στα σχολεία της Θράκης, εκεί όπου θεριεύει ο νεο-οθωμανικός επεκτατισμός. Θέλουν συνειδητά να ξανακάνουν τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ, για να υπακούν τους Γερμανούς δανειστές, και ΜΠΟΥΝΤΑΛΑΔΕΣ, για να πιστεύουν ότι τάχα μου έχουν μέλλον ως... τραυματιοφορείς! (Υπό μία έννοια, ναι, καθότι όλοι οι άλλοι σακατεμένοι είναι...)

Ελληνες των πέντε ηπείρων, που θα ’χετε ακούσει από τους γονείς σας ή κι από άλλους ομογενείς τρίτων χωρών που διέφυγαν μισό αιώνα πριν από τους κομμουνιστικούς «παραδείσους», ΜΑΘΕΤΕ τι πραγματικά συμβαίνει στην πατρίδα! Δώστε ένα χέρι βοήθειας και σώστε ένα νέο παιδί από το πρώτο μετα-βλαχο-κομμουνιστικό καθεστώς το οποίο στήνεται με λεφτά... άσχετων τεχνοκρατών της Ε.Ε., που μας θέλουν μόνο για να ’ρχονται και να λιάζονται. Σε πλήρη αφασία, κάπως σαν τον Μεσοπόλεμο, η Ευρώπη παρακολουθεί άπραγη και μπερδεμένη να ξεφυτρώνουν πολιτικά μορφώματα νέου, πολύ κακού τύπου, τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με τις κανονικές Δημοκρατίες της Ε.Ε. Δυστυχώς η Ιστορία επαναλαμβάνεται. Αυτό που προέχει, όμως, είναι να νοιαστούμε πρώτα απ’ όλα για τα παιδιά μας, γιατί αυτά θα φέρουν κάποια στιγμή και πάλι τη χώρα στα κανονικά της. Γι’ αυτό, λοιπόν, προτού τα εξαφανίσει ή τους κάνει πνευματική λοβοτομή το τριτοκοσμικό καθεστώς εδώ, προλάβετε και διαδώστε το από στόμα σε στόμα ο ένας στον άλλον: SAVE A YOUNG GREEK NOW! 

ΣΧΟΛΙΑ (67)

Πανος

Ευχολόγια... Εχετε ακούσει/διαβάσει/δει πολλούς ομογενείς η οργανώσεις τους, 10 χρόνια τώρα, να ενδιαφερθούν να βοηθήσουν υποψήφιους μετανάστες; Ούτε, δυστυχώς, οι ομογενειακές ορθόδοξες εκκλησίες! Εχω μπόλικη προσωπική πείρα επ αυτού. Οι Ελληνες είναι παντού οι ίδιοι! Από μακρυά κι αγαπημένοι

Εμπρός

Όλο το Ελληνικό alt right σε στηρίζει.

Σωστη έκκληση αλλά μην περιμένεις και πολλά

Πριν 2 χρόνια έκανα αιτήσεις για θέση λέκτορα σε βρετανικά πανεπιστήμια μου έδωσαν συνέντευξη σε όλα όσα κυνήγησα 4/4 . Τα 3/4 μου έδωσαν τη Δουλειά και το ένα που ήταν χαμηλότερα από όλα στην προτίμηση μου δεν μου την έδωσε . Εκει όπου με απέρριψαν είχε έλληνα επικεφαλή στο panel -ο οποίος ήτανε και αναιδής και ρωτούσε ηλιθιότητες . Μετά την απόρριψη ζήτησα feedback απλά για να δω τι θα πει ο ηλίθιος , αφού έτσι κι αλλιώς είχα τη θέση που ήθελα και δεν θα πήγαινα ποτέ . Και ο γελοίος δεν απάντησε καν! - πράγμα ανήκουστο στη Βρετανία . Στην πρώτη μου επιλογή όπου φυσικά με πήραν , επι κεφαλής του panel ήταν Γερμανός .

Άγγελος

Το ενδεχόμενο να μην τους έκανες, σου πέρασε απ' το μυαλό;

Ναι μωρε

Μόνο σε αυτόν δεν έκανα και δεν είχε την αξιοπρέπεια να το εξηγήσει με ένα email . Βγες έξω και θα το δεις . Οι Έλληνες δεν είναι Εβραίοι . Δεν έχουν εθνική συνείδηση - τουλάχιστον όχι ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ . Μπορεί να κουνάνε καμία σημαία όταν παίζει η εθνική - μέχρι εκεί . Για αυτά που λέει ο Θεμος θα δεις ότι καμία ανταπόκριση δεν θα υπάρξει . Και λαντζέρηδες τους πιο φθηνούς θα πάρουνε . Δεν αλλάζουν αυτές οι νοοτροπίες

giannhs

Μακριά από ελληνες εκτός Ελλάδας. Οι χειρότεροι προϊστάμενοι που είχα κομπλεξικοί, προβληματικοί για να μείνω σε λέξεις κόσμιες... Ο καλύτερος διευθυντής που είχα ποτέ Γερμανός και μετά ένας Αλσατός, χωρίς να έχουμε πια καμία επαγγελματική σχέση είμαστε φίλοι.

Jimmy

Το διδακτορικό σου το έκανες στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό (π.χ. Βρετανία);

Έξω

Βρετανία

Tassos

Βεβαιως αυτο που δεν λετε ειναι οτι η αφαιμαξη ανθρωπων εχει ξεκινησει εδω και χρονια και δεν ειναι σημερινο χαρατηριστικο. Ηδη το 2014 ειχαμε 400,000 που αποχωρησαν. Οπως φυσικα και η πτωχευση της χωρα επισημοποιηθηκε το 2012. Μετα (αρκετα μετα) ηρθε ο Συριζα να αποτελειωσει οτι ειχε μεινει (Υπερταμειο, παραχωρηση τραπεζων, και ολα τα υπολοιπα). Αυτα που λετε για την Ιστορια και την εισαγωγη τουρκiκων μαθηματων ειναι οντως εξαιρετικα προβληματικο. Βεβαιως δεν εχω δει και την αντιπολιτευση να παιρνει θεση. Δηλαδη γενικα φαινονται τα μεγαλα κομματα να τσακωνονται αλλα ειναι αγνωστο αν θα εκαναν πολλα πραγματα δiαφορετικα. Για τους μεταναστες - Ελληνες, οντως πολλοι (οι περισσοτεροι) θελουν να επιστρεψουν. Ομως δεν εχουν τι να κανουν εδω. Δεν μπορει ο τοπος να θρεψει ανθρωπους που εχουν φιλοδοξιες και ονειρα. Εδω ειναι μονο για ενα μεροκαματο κι αυτο με το ζορι.

LEO ONE

HELLO TO ALL. ALLOW ME THROUGH THIS ARTICLE TO GREET ALL THOSE HELLHNES LIVING ABROAD. I READ ALL THE COMMENTS TO THEMO'S ARTICLE AND I MUST SAY THAT-ALTHOUGH I DO NOT AGREE WITH THE CYNICS- I RESPECT THE DIFFERENT POINTS OF VIEW EXPRESSED. I WOULD HOWEVER LIKE TO ADDRESS THOSE HELLHNES LIVING OUTSIDE HELLAS....WE CAN AT THIS POINT IN TIME OFFER MUCH NEEDED HELP....WE CAN PUT TOGETHER SHIPMENTS WITH HOSPITAL MEDICAL SUPPLIES AND FIRST AID ITEMS AND SHIP THEM TO HOSPITALS ALL OVER ELLAS. THE POLITICIANS ARE NOT AFFECTED BY THE HIDEOUS STATE OUR HOSPITALS ARE IN BUT THE AVERAGE CITIZEN IS. WE HAVE A DUTY TO HELP DURING THIS TIME OF NEED. I AM LEAVING POLITICS OUT OF THIS BECAUSE FOR EXAMPLE A CANCER PATIENT IS IN IMMEDIATE NEED OF TREATMENT AND ALTHOUGH HE CURSES MP POLAKH, THIS DOES NOT HELP HIM. HE NEEDS IMMEDIATE HELP AND CARE. GET TOGETHER WITH THE DIFFERENT ASSOCIATIONS, THE FEDERATIONS, CHURCH GROUPS COLLECT SUPPLIES AND SEND THEM TO THE PART OF ELLAS WHERE YOU WERE BORN AND HELP OUT THOSE IN NEED. WE ARE HUMAN BEINGS, COMPASSIONATE...THE LOVE FOR OUR COUNTRY SHOULD UNITE US AND MAKE A DIFFERENCE TO THOSE IN NEED. NO CHILD, NO ELDERLY PERSON SHOULD SUFFER....OUR COUNTRY NEEDS US, LET US HELP HER.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΦΕΥΓΩ

Θεμο γενικα καλα τα λες αλλα εισαι λαθος στο να φυγουμε,τι λε ρε θεμο θα φυγω εγω ο Ελληνας απο ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ για να φερνουν τα ανθελληνικα αποβλητα του συριζα συρια σκουροχρωμα λαθροπιθηκια λαθροεποικους και να του δινουν 400 ευρω!!το μηνα!Και να χασουμε την πατριδας μας;ΠΟΤΕ.ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΛΛΑΔΑ.Αυτοι θα φυγουν οι ανθελληνες μαζι με τους λαθρομεταναστες.

Stathis apo Germania

Stilte ta 2/3 ton dimosion ipallilon sta ergostasia tis ditikis Evropis, opos tin dekaetia tu 60 gia na dume aspri mera. Stilte 16,4% tu Syriza stin Cuva pu thavmazun me ton prothipurgo tus mazi gia na dume aspri mera.

Dr.

Κύριε Αναστασιάδη, πρώτα απ'όλα συγχαρητήρια για το καταπληκτικό σας άρθρο. Ωστόσο δεν πιστεύω ότι όλοι οι ομογενείς είναι πιο Έλληνες κι από τους ίδιους τους Έλληνες. Έχω την κακή τύχη να έχω λαμόγια συγγενείς σε χώρα της Δυτικής Ευρώπης, οι οποίοι το 2015 είχαν σπεύσει να έρθουν από τη χώρα που ζουν για να ψηφίσουν Σύριζα, ελπίζοντας ότι θα μας πάει αμέσως στη δραχμή κι εκείνοι θα πολλαπλασιάσουν την περιουσία τους. Το ίδιο έκαναν και για το δημοψήφισμα, και πήγαν να σκάσουν από το κακό τους όταν ο Τσίπρας έκανε το ''όχι'', ''ναι''. Σίγουρα δεν είναι οι μόνοι ομογενείς που σκέφτηκαν έτσι, γι'αυτό πιστεύω ότι, δυστυχώς, δεν αγαπούν όλοι οι ομογενείς την πατρίδα.

Λούλης

Σε λίγο θα αρχίσουν να πωλούνται τα σπίτια και τα οικόπεδα για μια χούφτα ευρώ. Στάσου να πάνε οι μισθοί στα 300 και οι συντάξεις στα 200 ευρώ και τα λέμε πάλι. Άρα, και πάλι μπορώ να σε αγοράσω. Απλά το καθυστερείς και με νευριάζεις.

S

Ρε [...] εγω εφυγα απο την ελλαδα με ενα σωβρακο και ενα πανταλονι το 2003.... ναι ρε [...] οταν γυρισω ειτε εισαι στο ευρω ειτε στην δραχμη θα σε αγορασω.

το σκεφτηκα

φυσικα και ρωτησα καποιον συγγενη μου που βρισκεται στο εξωτερικο και η απαντηση που ελαβα? δεν εχουμε καθολου δουλεια εδω ετοιμαζομαστε να ερθουμε ελλαδα και οντως ηρθανε! αλλος συγγενης προετοιμαζεται κι αυτος να επιστρεψει οχι γιατι του λειπει η δουλεια αλλα φοβαται για την ασφαλεια του. τελικα απο οτι καταλαβα στις αλλες χωρες δεν ειναι ο παραδεισος. οσοι πηγαν στο εξωτερικο στα καλα τα χρονια και αρπαξαν την ευκαιρια ειναι οκ μονο στο οικονομικο τους αλλα δεν αισθανονται ασφαλεις. η αληθεια ειναι πως εδω εχουμε οικονομικη εξαθλιωση και φτωχια αλλα προς το παρον πιστευω οτι ειμαστε ασφαλεις και αυτο το γνωριζουν οι ομογενεις.

Θέμο....

Θέμο αν και ομογενής με έντονη δημοσιογραφική δράση για το καλό της Ελλάδας μας δυστυχώς δεν ακούει κανείς απο τούς πολιτικούς ηγέτες των μαφιόζικων πολιτικών κομμάτων. Εφαρμόζουν ολοι τους την ιδια λαϊκίστικη και ψηφοθηρική πολιτική με τα συνοδευτικά τους ρουσφέτια. Ολοι μας κατανοούμε το οικονομικό πρόβλημα αλλά για τους πολιτικούς μας συμφέρει το μπάχαλο κράτος για να επιβιώνει το σαθρό πολιτικό σύστημα που υπηρετούν. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η μόνη λύση ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΥΡΩ εδω και τώρα με την άμεση απόσυρση των ευρωχαρτονομισμάτων. Τα οφέλη πολλά, οπως η άρση των capital controls, η αυτόματη ανακεφαλαίωση των φαλιρισμένων τραπεζών, η πάταξη την φοροδιαφυγής, της μαύρης εργασίας, κ.ο.κ. Εννοείται οτι τα έξοδα των ηλεκτρονικών συναλλαγών θα πληρώνονται απο το κράτος. Παράλληλα χρειάζονται δομικές μεταρυθμίσεις φιλικώτατες προς την επιχειρήσεις και συρρίκνωση με άμεσο εξυγχρονισμό του γραφειοκρατικού δημοσίου τομέα. Απλά πράγματα που θα οδηγήσουν στην γρήγορη ανάπτυξη της οικονομίας και την απομείωση του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους. Όποιος ανεγκέφαλος διαφωνεί δικαίωμα του αλλά το μόνο που θα ήθελα να επισημάνω είναι οτι με συνεχιζόμενες κομπίνες και λαμογιές η Ελλάδα μας τετέλεσθαι. Ο.Ε.Δ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία