Το στοίχημα της νέας κυβέρνησης, η καθημερινότητα των πολιτών!
spyros-pappas01

Σπύρος Παππάς

Το στοίχημα της νέας κυβέρνησης, η καθημερινότητα των πολιτών!

Η καθημερινότητα είναι αυτή που θα κρίνει εν πολλοίς τη νέα κυβέρνηση. Η κοινωνία, στα χρόνια της κρίσης, έχει υποστεί τα πάνδεινα. Μόνο από οικονομικής πλευράς, από το 2008 και εν καιρώ ειρήνης, έχει χαθεί σωρευτικά πάνω από το 25% του ΑΕΠ.

Ο ελληνικός λαός αδιαμφισβήτητα έχει υποφέρει αρκετά και η απογοήτευσή του από το πολιτικό κατεστημένο είναι σχεδόν απόλυτη. Και όταν η εμπιστοσύνη στο πολιτικό κατεστημένο έχει διαρραγεί, οι πολίτες αντιδρούν. Παρ’ όλες όμως τις αντιδράσεις και τις αντιξοότητες, ο Έλληνας πολίτης, δεν έχασε ποτέ την αξιοπρέπειά του. Αν και τιμωρήθηκε για τα λάθη των κυβερνήσεων πάλεψε, αγωνίστηκε, στάθηκε όρθιος !

Η ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου ήταν ένα γεγονός που θα μπορούσε να πυροδοτήσει ένα κύμα χαράς και ανακούφισης στον Έλληνα πολίτη. Δυστυχώς λίγοι ήταν εκείνοι που ένιωσαν την ανάγκη να το γιορτάσουν. Κανείς όμως δεν βγήκε στους δρόμους να πανηγυρίσει την εξέλιξη αυτή, γιατί κανείς δεν πιστεύει στο «τέλος» των μνημονίων το οποίο έχει περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα, παρά ουσιαστική επίδραση στη ζωή των πολιτών.

Τα μνημόνια είχαν και έχουν τεράστια επίδραση στη ζωή του κάθε Έλληνα πολίτη. Άλλαξαν ουσιαστικά τον τρόπο που ζούσε, τον τρόπο που σκέφτονταν, τον τρόπο που έκανε πολλά πράγματα στην καθημερινότητά του.

Σήμερα, μετά το «τέλος» των μνημονίων ο πολίτης επιζητά διακαώς την ανάταξη της οικονομίας, μια ανάταξη που θα του εξασφαλίζει ένα επαρκές βιοτικό επίπεδο, το οποίο επιτρέπει μια αξιοπρεπή ζωή. Εκείνο όμως που επιζητά μετ’ επιτάσεως από τη νέα κυβέρνηση είναι αλήθειες και όχι λαϊκισμό, αλλά και το δικαίωμα στην πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες δημόσιας Υγείας, Παιδείας, Ασφάλειας !

Κλείσιμο
Επιζητά μια ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ στελεχωμένη, εφοδιασμένη και αναπτυγμένη σε προσωπικό, υγειονομικό υλικό και δομές, που να του εξασφαλίζει μια ικανοποιητική και αξιοπρεπή περίθαλψη…

Επιζητά μια ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ στελεχωμένη και προσαρμοσμένη στη νέα εποχή. Ένα εκπαιδευτικό σύστημα με κέντρο τον μαθητή, που δεν θα αλλάζει συνεχώς και που η σωστή εκπαίδευση θα επαφίεται τόσο στην ευσυνειδησία των λειτουργών της, όσο και στον κυβερνητικό σχεδιασμό…

Επιζητά μια ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ που θα του επιτρέπει να κυκλοφορεί όχι μόνο την ημέρα αλλά και τη νύχτα στον δρόμο, στη γειτονιά, στην πόλη, που δεν θα αγωνιά μην του ανοίξουν το σπίτι για να τον ληστέψουν, που δεν θα φοβάται μην του κάψουν το αυτοκίνητο, μην του σπάσουν την βιτρίνα…

Αυτά τα λίγα βασικά επιζητά πρωτίστως ο πολίτης, να πραγματοποιήσει η νέα κυβέρνηση, αλλά και πολλά άλλα κατά την διάρκεια της κυβερνητικής της θητείας.

Θα καταφέρει η νέα κυβέρνηση να κερδίσει το στοίχημα της καθημερινότητας ; Θα καταφέρει να αλλάξει μια αδιέξοδη κοινωνική πραγματικότητα ; Θα καταφέρει να βελτιώσει τη ζωή των πολιτών ; Αν τα καταφέρει θα έχει κερδίσει το στοίχημα !
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα