michalis_katrinis_blog

Μιχάλης Κατρίνης

Ήταν Φεβρουάριος του 2022, όταν είχα γράψει σε άρθρο μου στο ίδιο site που φιλοξενούμαι σήμερα: «Το internet έχει κυριολεκτικά γεμίσει με βίντεο από πολεμικές συρράξεις μεταξύ δήθεν οπαδών, σεσημασμένων κακοποιών, οργανωμένων χούλιγκαν που απλά φορούν το σηματάκι μιας ομάδας, ενώ πολλοί από αυτούς «εκπαιδεύονται» σε γυμναστήρια ακραίων πολιτικών οργανώσεων. Όλα σε κοινή θέα, ενώ οι χρήστες σχολιάζουν «ποιος κέρδισε τη μάχη!»

29

Όπως αποδεικνύεται, η βασική προεκλογική προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας ήταν και παραμένει να μην υπάρξει καμία δημόσια συζήτηση και αντιπαράθεση για τα προγράμματα των κομμάτων, για τις θέσεις των κομμάτων στα κρίσιμα εθνικά θέματα και κυρίως για τις προσεγγίσεις και τις προτάσεις των κομμάτων που αφορούν στην πραγματική οικονομία.

16

Τα καμπανάκια ήταν πολλά, αλλά παρόλο που ηχούσαν δυνατά δεν ακούστηκαν… Δεν ακούστηκαν ούτε με τον Τραμπ, ούτε με τον Φάραντζ, ούτε με τη Λεπέν, ούτε με τη Χρυσή Αυγή

19

Μόλις πριν από μερικά χρόνια «σοκαρισμένη» η Ελληνική πολιτική σκηνή έβλεπε live στην τηλεόραση τα μαχαιρώματα των χούλιγκαν στη «γέφυρα» του Πανθεσσαλικού Σταδίου.

9

Από το 146 π.Χ., όταν οι Ρωμαίοι κατέκτησαν την Ελλάδα, έπαψε να υπάρχει οποιαδήποτε μορφή Ελληνικού κράτους ή πόλης-κράτους, για σχεδόν 2.000 χρόνια. Οι Ελληνικές πόλεις έγιναν μέρος των ανατολικών επαρχιών της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και αργότερα της Ανατολικής Ρωμαϊκής ή Βυζαντινής αυτοκρατορίας.

«This was their finest hour» ήταν η διάσημη ρήση του W. Churchill στο Βρετανικό Κοινοβούλιο τον Ιούνιο του 1940. Παραφράζοντας την –στα όρια της ιεροσυλίας–, ο Ιούνιος του 2020 μοιάζει η «καλύτερη» στιγμή για  να είσαι πολιτικός ή υποστηρικτής της συντηρητικής Δεξιάς στην Ελλάδα. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οφείλει να δράσει άμεσα και αποτελεσματικά για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού. Δεν το έχει κάνει ως τώρα.


Ολόκληρη η προεκλογική καμπάνια της ΝΔ βασίστηκε στην “μείωση των φόρων”. Και μόλις ο κ. Μητσοτάκης εξασφάλισε εκλογικά μια διαφορά ασφαλείας, αναδύθηκαν ψήγματα αλήθειας: Καμία φορολογική ελάφρυνση για το 2019.