makis-pollatos1

Μάκης Πολλάτος

Την προηγούμενη εβδομάδα, το ανώτατο δικαστήριο της Ελβετίας ακύρωσε δημοψήφισμα που έγινε στη χώρα των ρολογιών τον Φεβρουάριο του 2016 και διέταξε την επανάληψη της διαδικασίας, με το επιχείρημα ότι προτού αποφασίσουν, οι πολίτες δεν είχαν λάβει πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση!

32

Σε μια εποχή που τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχουν καταντήσει ένας θεσμός που διαρκώς απαξιώνεται στη συνείδηση των πολιτών, που τα social media λειτουργούν και σαν πομπός αναπαραγωγής ειδήσεων και η δραματική μείωση της κυκλοφορίας εφημερίδων και περιοδικών δείχνει την όλο και μικρότερη επιρροή του Τύπου, της υποτιθέμενης 4ης εξουσίας, μοιραία τίθεται το ερώτημα: Έχει μέλλον η δημοσιογραφία;

19

Ένας σηπτικός ασθενής νοσηλεύεται στην εντατική. Ο επικεφαλής της ΜΕΘ προτείνει μια ριζοσπαστική θεραπεία, ίσως αμφιλεγόμενη, που δεν αποδέχεται στο σύνολό της η ιατρική κοινότητα.

95

Ο… χειρούργος (sic) Παύλος Πολάκης αμάρτησε για τα παιδιά του. Αναγκάστηκε, μας είπε στην συγκινητικά απολογητική του ανακοίνωση ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας να καταφύγει σε τραπεζικό δανεισμό «βάζοντας υποθήκη το σπίτι του για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του οικογενειακού και πολιτικού του βίου».

39

«Γουστάρεις τον Κρητίκαρο, Κραουνάκη;» θα μπορούσε να είναι ένα καίριο ερώτημα προς τον συνθέτη που την τελευταία εβδομάδα βγήκε να δώσει σανίδα σωτηρίας στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, εκλεκτό του Αλέξη Τσίπρα, πανταχόθεν βαλλόμενο λόγω του κυνισμού που επέδειξε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες όταν οι δημοσιογράφοι τόλμησαν να ζητήσουν από τον Παύλο Πολάκη να σχολιάσει τον θάνατο δύο μικρών παιδιών στο νοσοκομείο της Λαμίας.

45

Εκβιασμοί του στυλ «πήγαινε πιες μια γκαζόζα στο κυλικείο και μην ψηφίσεις για να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να παίζουν μαζί μας» ως απάντηση στην προειδοποίηση ότι θα εφαρμοστεί ο κανονισμός που προβλέπει τη διάλυση μιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας εφ' όσον χάσει τον ελάχιστο αριθμό προβλεπόμενων βουλευτών.

28

Ξεπούλημα σε χρόνο εξπρές. Ο Αλέξης Τσίπρας, οι βουλευτές-πρόβατα του ΣΥΡΙΖΑ και οι πρόθυμοι συνοδοιπόροι τους χρειάστηκαν μόλις δύο ημέρες για να δώσουν τη Μακεδονία, δίνοντας νέο περιεχόμενο στην έννοια της προδοσίας.

43

Πολλοί ξαφνιάστηκαν με τα επεισόδια στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Μάλλον δεν θα έπρεπε. Τα είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στην «Αυγή». «Είναι υποχρέωση όλων να απομονώσουν τις ακραίες ομάδες που φαντάζομαι ότι θα επιχειρήσουν να χειραγωγήσουν και αυτό το συλλαλητήριο» είπε προφητικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η αστυνομία πήρε το μήνυμα.

2

Το ήθος του Παύλου Πολάκη είναι γνωστό. Καθυβρίζει τους πολιτικούς του αντιπάλους σαν απατεώνες και κλέφτες. Χυδαιολογεί εναντίον των δημοσιογράφων ότι είναι λαμόγια και αρπακτικά.

42

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ προαναγγέλλει ότι οι ένοπλες δυνάμεις θα ισοπεδώσουν τη βραχονησίδα στην οποία θα πατήσουν Τούρκοι. Σημειωτέον ότι ο στρατιωτικός που είναι επικεφαλής του στρατεύματος δεν ομιλεί χωρίς συνεννόηση και έγκριση της κυβέρνησης.

25