Σταματήστε επιτέλους τους φονιάδες χούλιγκανς
pollatos

Μάκης Πολλάτος

Σταματήστε επιτέλους τους φονιάδες χούλιγκανς

Ανενόχλητοι, καλά οργανωμένοι σε μικρές ομάδες στρατιωτικού τύπου οι χούλιγκανς σχεδόν ορίζουν τις πόλεις. Ακόμη μια τραγική δολοφονία ενός νέου παιδιού 29 χρονών λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Για άλλη μια φορά, εκόντες άκοντες, θα ακούσουμε τους αρμόδιους να υπόσχονται λύσεις, θα θρηνήσουμε μαζί με την οικογένεια του νεκρού και θα περιμένουμε χρόνια ολόκληρα μήπως και βρεθούν οι δολοφόνοι του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ ώστε κάποια στιγμή η ελληνική δικαιοσύνη να καταδικάσει τους δολοφόνους.

Κάπου, όμως έλεος! Κάπου θα πρέπει να μπει ένα όριο!

Τα ακριβή περιστατικά και την ακολουθία των γεγονότων που οδήγησαν στη δολοφονία του νεαρού φιλάθλου της ΑΕΚ, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας έξω από την ΟΠΑΠ Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια, δεν τα γνωρίζουμε στην ολότητά τους.

Ξέρουμε όμως με βεβαιότητα ότι τα άγρια επεισόδια που θυμίζουν πολεμικές σκηνές στη Νέα Φιλαδέλφεια τα προκάλεσαν Κροάτες χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ οι οποίοι ήρθαν οδικώς στην Αθήνα. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι στον προγραμματισμένο για σήμερα αγώνα της ΑΕΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ είχε αποφασιστεί να απαγορευτεί η μετακίνηση οπαδών.

Κι όμως. Οι Κροάτες χούλιγκανς ξεκίνησαν από το Ζάγκρεμπ με τα αυτοκίνητά τους, ταξίδεψαν σε φάλαγγα που μπορούσε να εντοπιστεί πολύ εύκολα, διέσχισαν τη μισή Ελλάδα κινούμενοι στις εθνικές οδούς που υποτίθεται ότι επιτηρούνται με κάμερες, πέρασαν δεκάδες σταθμούς διοδίων και αστυνομικά μπλόκα και μπήκαν στην Αττική Οδό όπου υποτίθεται ότι κατάφεραν να ξεφύγουν από την Αστυνομία.

Η ολιγωρία των αρμοδίων είναι κάτι περισσότερο από μια απλή αμέλεια. Οι παραλείψεις εκείνων που έβλεπαν τους χούλιγκανς να κατεβαίνουν την εθνική οδό αλλά δεν τους σταμάτησαν σε κανένα σημείο ξεπερνούν την απλή αμέλεια. Είχαν ως αποτέλεσμα μια ανθρωποκτονία, έναν άδικο θάνατο ενός νεαρού παιδιού.

Κάποια εξήγηση θα δώσει η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Ολο και κάποια δικαιολογία θα επιστρατευθεί για να καλυφθούν πράξεις και παραλείψεις που επέτρεψαν σε οπλισμένους χούλιγκανς, με μαχαίρια, ρόπαλα και ό,τι άλλο αποκαλυφθεί ότι έφεραν μαζί τους από την Κροατία να φτάσουν μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια και να ξεκινήσουν κάτι σαν αντάρτικο πόλεων εναντίον φιλάθλων της ΑΕΚ.

Βοήθησαν στ' αλήθεια οπαδοί του Παναθηναϊκού τους 150-200 Κροάτες να βγάλουν τα φονικά τους ένστικτα στη Νέα Φιλαδέλφεια; Ηταν πράγματι μαζί με τους χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ άλλοι χούλιγκανς του Παναθηναϊκού που -ποιος ξέρει- μπορεί και να πιστεύουν στο θολωμένο τους μυαλό ότι η ΑΕΚ τους έκλεψε το περσινό πρωτάθλημα και άρα νομίζουν οι μικρόνοες ότι οφείλουν να εκδικηθούν;

Και η Αστυνομία που είναι σε όλα αυτά; Ολοι ξέρουμε ότι οι «αυτιάδες» ακούν όλες τις συνομιλίες και παρακολουθούν τα μηνύματα μίσους στα social media. Άραγε, μόνο οι αρμόδιοι για την πάταξη της αθλητικής βίας, μόνο η Ασφάλεια και οι άλλες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ δεν άκουσαν, ούτε προέβλεψαν, ούτε μπόρεσαν να σταματήσουν την αιματοχυσία ακόμη κι όταν πια είδαν το κονβόι των Κροατών να κατεβαίνουν την εθνική προς Αθήνα; Μήπως θα μας πουν οι αρμόδιοι πως θεώρησαν ότι έρχονταν από το Ζάγκρεμπ για... τουρισμό;

Κλείσιμο
Οι ευθύνες είναι βαριές. Διότι υπάρχουν αρμόδιες υπηρεσίες με πολυάριθμο προσωπικό για να αντιμετωπίζεται η βία και να συλλαμβάνονται οι κακοποιοί. Και όλοι αυτοί οι υπεύθυνοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους. Εκτός κι αν θεωρούν επιτυχία τους ότι το χθεσινό βράδυ της 7ης Αυγούστου επέτρεψαν αυτό το μακελειό στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας. Με ξένους χούλιγκαν-μαχαιροβγάλτες να φτάνουν στην Ελλάδα οπλισμένοι, με φάλαγγα που δεν αφήνει αμφιβολίες για τις προθέσεις τους.

Κι αν τα όπλα οι Κροάτες τα πήραν από Έλληνες συνεργάτες τους, τόσο το χειρότερο για την Ελληνική Αστυνομία που δεν θέλει ή δεν μπορεί να ελέγξει το οργανωμένο έγκλημα. Διότι τα γεγονότα που οδήγησαν στη δολοφονία του 22χρονου και στους περίπου 10 ακόμη τραυματισμούς ούτε τυχαία ήταν, ούτε στο ξεκάρφωτο συνέβησαν. Επρόκειτο για καλά οργανωμένα βίαια επεισόδια.

Άμοιρες ευθυνών δεν είναι ούτε οι αθλητικές ομοσπονδίες, η ΕΠΟ και όποιοι άλλοι συναρμόδιοι αλλά κυρίως οι ΠΑΕ. Οι ανώνυμες εταιρείες των ομάδων δηλαδή που σε μεγάλο βαθμό χρηματοδοτούν, ανέχονται και πάντως δεν ξεριζώνουν τους οργανωμένους στρατούς των χούλιγκανς.

Κι όλα αυτά ενάμιση χρόνο μετά την απάνθρωπη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη. Από την οποία όλοι καταλάβαμε πώς λειτουργούν τα clubs των οργανωμένων οπαδών και γιατί προκαλούν τρόμο. Αλλά, απ' ότι φαίνεται, ουδείς από τους αρμοδίους ήταν αποφασισμένος να σταματήσει την εγκληματική βία των χούλιγκανς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK