LIVE

Κορωνοϊός

plantzos_kostas

Παρά την κρίση, αυτοί μυαλό δεν βάζουν….

Κωστής Πλάντζος

Σκληρά μέτρα επί δικαίων και αδίκων πέφτουν πάνω στα κεφάλια μας. Ειδικά στων δικαίων. Όλη αυτή η εγχώρια κρίση όμως, που στήθηκε πάνω σε μια άναρχη Ανάπτυξη του χθες, των εποχών δηλαδή όπου «όποιος πρόλαβε τον Κύριον είδε», την πληρώνουν κυρίως αυτοί… που δεν πρόλαβαν!

Αν είναι μια φορά εξοργιστικό ότι, δεκαετίες τώρα, κάνανε όλοι σαν να μην καταλαβαίνανε τι πάει στραβά και πού θα φτάσουμε –επειδή τους βόλευε- είναι απολύτως εγκληματικό οι ιθύνοντες να μην μπορούν να σκεφθούν τώρα, πάνω στην κρίση, ποιο είναι το πρόβλημα και ποια η λύση… Καμία αίσθηση δικαίου; Καμία ικανότητα επίλυσης προβλημάτων; Δε μιλώ καν για ευρηματικότητα και επινοητικότητα (αυτή άλλωστε στην Ελλάδα εξαντλείται για να «τουμπάρουμε» τον διπλανό μας, όχι για να λύσουμε προβλήματα)! Δεν διακρίνω καν την κοινή λογική να ορίσουμε και να συμφωνήσουμε στα στοιχειώδη, στο «1+1 κάνει 2 και όχι όσο γουστάρει ο καθένας».

Σκληρά μέτρα επί δικαίων και αδίκων πέφτουν πάνω στα κεφάλια μας. Ειδικά στων δικαίων. Όλη αυτή η εγχώρια κρίση όμως, που στήθηκε πάνω σε μια άναρχη Ανάπτυξη του χθες, των εποχών δηλαδή όπου «όποιος πρόλαβε τον Κύριον είδε», την πληρώνουν κυρίως αυτοί… που δεν πρόλαβαν!

Αν είναι μια φορά εξοργιστικό ότι, δεκαετίες τώρα, κάνανε όλοι σαν να μην καταλαβαίνανε τι πάει στραβά και πού θα φτάσουμε –επειδή τους βόλευε- είναι απολύτως εγκληματικό οι ιθύνοντες να μην μπορούν να σκεφθούν τώρα, πάνω στην κρίση, ποιο είναι το πρόβλημα και ποια η λύση… Καμία αίσθηση δικαίου; Καμία ικανότητα επίλυσης προβλημάτων; Δε μιλώ καν για ευρηματικότητα και επινοητικότητα (αυτή άλλωστε στην Ελλάδα εξαντλείται για να «τουμπάρουμε» τον διπλανό μας, όχι για να λύσουμε προβλήματα)! Δεν διακρίνω καν την κοινή λογική να ορίσουμε και να συμφωνήσουμε στα στοιχειώδη, στο «1+1 κάνει 2 και όχι όσο γουστάρει ο καθένας».

Παρά τα παχιά λόγια περί δικαιοσύνης κλπ, οι «βολεμένοι» και πάλι αντιδρούν, τρίβουν τα χέρια τους ή και ξεσαλώνουν ακόμα, την ίδια ώρα που μια παθητική πλειοψηφία «νομιμοφρόνων» βλέπει το έργο να επαναλαμβάνεται: στην αναμπουμπούλα οι λύκοι χαίρονται.

Ειδικά στο θέμα των αυθαιρέτων, που ο υπουργός Περιβάλλοντος:

- αν το κράτος εισπράξει ΜΟΝΟ τα πρόστιμα από όσους αυτοκαταγγέλθηκαν ως το 2004 για να πάρουν το ρεύμα της ΔΕΗ, θα έλεγα «εντάξει»! Δεν μπορεί να κόβονται συντάξεις κλπ αλλά οι «αυθαίρετοι» να παίρνουν ρεύμα και να μη πληρώνουν ποτέ τα πρόστιμα που γνώριζαν πως θα τα αντιμετωπίσουν κάποτε. Βλέποντας και οι ίδιοι τη το κράτος να πέφτει στα βράχια, έχουν προετοιμαστεί και ψυχολογικά ή και «πόνταραν» κιόλας σε μία ευνοϊκή ρύθμιση που θα τους επιτρέπει να μεταπουλήσουν νόμιμα το αυθαίρετο που στα χαρτιά φαίνεται… αγροτεμάχιο.

- αν ισχύσει η ρύθμιση και για τους μετά το 2004 (έως το 2008), δεν καταλαβαίνω τη λογική! Ούτε τη λογική με την οποία εξαιρείται πχ το 2008 ως σήμερα. Θα έχει νομικό πρόβλημα κάθε άλλο όριο, εκτός αυτό του 2004, καθώς ο «νόμος Βάσως Παπανδρέου» τράβαγε μια «κόκκινη γραμμή». Άρα, όσοι προκλητικά περιφρόνησαν την Πολιτεία και την χώρα αυτή, την επομένη κιόλας της ψήφισής του νόμου, και έτρεξαν να χτίσουν αυθαίρετο για να «κολλήσουν» σε όσους παίρνανε ρεύμα, δικαιώνονται σήμερα πανηγυρικά από το υπουργείο Περιβάλλοντος. Λέτε να αξίζει δηλαδή μεγαλύτερος σεβασμός στη χώρα από τους ξένους, από ό,τι στους «συμπατριώτες» μας που σκέφτηκαν και κινήθηκαν έτσι απέναντι στο νόμο;

Και εγώ θέλω να χτίσω ένα αυθαίρετο σήμερα. Γιατί να μην το κάνω; Ή μήπως προλαβαίνω;

- για να γεμίσει τα κρατικά ταμεία, το Κράτος προχωρά σε "τακτοποίηση" αυθαιρέτων. Γιατί δεν κάνει εντάξεις-εξπρές στο σχέδιο πόλεως; Γιατί βάζει «στο κόλπο» μόνο τους παράνομους, και δεν δίνει ανάσα, προοπτική και εισόδημα στους νόμιμους ιθαγενείς;

Αντί να επιβραβεύει δηλαδή τους αυθαίρετους, θα έκανε συνολικά «πολιτική γης»: το χτηματάκι έπαιρνε αξία, θα γινόταν οικόπεδο, θα έσκαγε η «φούσκα» στα πρώην αγροτεμάχια που έγιναν οικόπεδα, θα έδινε και το κράτος χωροθετημένη γη για πολεοδόμηση. Θα έπεφτε χρήμα από τις νόμιμες καταθέσεις των ελλήνων, θα έρχονταν και άλλες που βγήκαν στο εξωτερικό. Τις νόμιμες καταθέσεις ελλήνων που φοβόντουσαν μη χάσουν τα λεφτά τους, όχι μόνο το «μαύρο χρήμα» της λόγω αναστολής του «πόθεν έσχες» που πρόσφερε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου –ως υπουργός Οικονομικών τότε- στους φοροφυγάδες.

Θα έβγαινε έτσι η χώρα από την ύφεση, θα έπαιρνε μπροστά η οικοδομή, η τοπική και η εθνική οικονομία. Αρκεί μόνο να έθεταν στοιχειώδεις και αυτονόητους περιβαλλοντικούς και χωροταξικούς κανόνες. Και το Κράτος θα μπορούσε να εισπράξει, και το χρήμα θα έμενε στην Ελλάδα και όλοι θα πλήρωναν ευχάριστα εισφορές σε χρήμα και φόρους για κάτι που είναι δικό τους, αντί να κλαίνε έξω από τις τράπεζες για τα λεφτά τους και μην χρεοκοπήσουμε....

Όλα αυτά νόμιμα, με σχέδιο, με κανόνες, με «προδιαγραφές»: τρεις άγνωστες λέξεις -θα πει κανείς- ως τώρα στην Ελλάδα. Αλλά δεν πάει άλλο πια! Αυτά μας φέρανε εδώ. Αυτά χαντάκωσαν γενιές ελλήνων. Μη καταστρέψει η έλλειψή τους και τις επόμενες.

Στο φινάλε, αν λόγοι εθνικής επιβίωσης το επιτάσσουν, δε πάει να επιβραβεύουν άλλο την αυθαιρεσία που προκάλεσε και το ΟΛΟ πρόβλημα, αδιαφορώντας για τους νόμιμους και την νομιμότητα!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (16)

Δημήτρης Λιανός

Κύριε Πλάντζο, έχετε απόλυτο δίκαιο. Ξέρετε ποια είναι η ωφέλεια από το μέτρο σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο; Συνολικά 0,0% στην περίοδο 2011-2015! Μιλάμε ούτε 200 εκατ. ευρώ το χρόνο. Αν πληρώσουν δηλαδή 1 εκατ. αυθαίρετοι, θα πληρώνουν από 200 ευρώ το χρόνο για 5 χρόνια! Για αυτό μιλάμε... Αν βέβαια έμπαιναν στο σχέδιο οι περιοχές που μένουν εκτός, η Οικοδομή θα σήκωνε την Οικονομία ολόκληρη 5% και τα έσοδα 15%. Το Κράτος χάνει πάνω από 2 δισ. το χρόνο από την καθίζηση της νόμιμης Οικοδομικής Δραστηριότητας. Δεν είναι τραγικό;

Άρτεμις

Βλακεία ή σκοπιμότητα; Αφήνουν... εκτός σχεδίων τους, πάντα, τους νόμιμους. Αυτούς τους αρμέγουν πάντα. Τους αυθαιρετούντες, πάντα με το μαλακό, με περαίωση, με ρυθμίσεις. Αυτούς που ευθύνονται για το ελληνικό δράμα. Κύριε Παπακωνσταντνίνου, ντροπή σας! Και σε όλους -ή σχεδόν όλους- τους διατελέσαντες πριν και μετά από σας υπουργούς Οικονομικών, ΠΕΧΩΔΕ, Εργασίας. Μπράβο στα λαμογια που πάνε μπροστά, και αφήνουν "στον άσο" τους ηλίθιους έντιμους και νομοταγείς. Προσχωρώ και εγώ στο Κϊνημα "Εντάξτε στο σχέδιο τους νόμιμους". Θα σας στείλω κε Πλάντζε και τα στοιχεία μου στο email σας για να το οργανώσουμε στα αλήθεια.

fotis

 Κυριε αγυριγο κεφαλι, δεν ξερω αμα το έχετε αντιληφθεί, αλλα κράτος και πολιτεία είναι εγώ και εσύ και μάλλον δεν έχετε αντιληφθεί επίσης ότι αν γινόταν με απολλοτρίωση η ένταξη στο σχέδιο, πάλι εμείς θα το πληρώναμε Δε φαντάζομαι να νομίζεται ότι όταν λέμε πληρώνει το κράτος, παέι ο Γιωργάκης ή ο Αντωνάκης και βάζουν τις μαμάδες τους για εγγυήτριες για να πάρουν προσωπικά δάνεια να πληρώσουν. Φαντάζομαι μάλλον ότι με τη δικιά σας λογική (που από ότι φαίνεται περιέργως είναι αντίθετη και με τους νόμους αλλά σύμφωνη με το σύνταγμα) η δικιά μου γη είναι απαραβίαστη άρα εσύ δε θα περνάς να πας σπίτι σου και εγώ από τη δικιά σου να πάω στο δικό μου, δε θα έχουμε δρόμους και πλατείες και μπορούμε να χτίζουμε ότι θέλουμε από παράγκες ως εμπορικά κέντρα. Ζούγκλα δηλαδή....Κι άμα εγώ δεν έχω γη τη πάτησα γιατί δεν μπορώ να πάω πουθενά....Για να κλείσω, εισφορά σε γη και χρήμα σημαίνει ότι δίνω κάτι για να πάρω κάτι άλλο, στη περίπτωσή μας δίνω χώρο για να περνάει ο άλλος όπως μου δίνει και αυτός για να περνάω εγώ και χρήματα για να γίνουν πολεοδομικές μελέτες, έργα(δρόμοι,πλατείες, φωτισμοί και δίκτυα) κ.α..Όσο για το αν οι φόροι και οι αμοιβές μηχανικών είναι χαράτσια, τι να πω; Α ρε ΤΡΟΙΚΑ που μας χρειάζεται!!!(να επισημάνω ότι αν σε όλα τα παραπάνω γίνεται σπατάλη και κακοδιαχείρηση είναι άλλο θέμα)

πονηροι αγανακτησμενοι, ουστ!

 ο πατερας μου αγορασε το 1960 ενα αγροτεμαχιο ,εκτος σχεδιου, στην Αναβυσσο. Επειδη ηταν νομοταγεις περιμενε δεκαετιες να γινει ενταξη στο σχεδιο πολης ,χωρις φυφικα αποτελεσμα.Οι διπλανοι οικοπεδουχοι ,εχτισαν νυχτα τα εξοχικα τους , ενω εμεις περιμενουμε ακομα την 2η ,αναρτηση(καλα κρασια δηλαδη). Εγω ειμαι τωρα 40 ετων και περιμενω ακομη την ένταξη, κατι πονηροί ομως 'αγανακτησμένοι΄κανουν τις διακοπουλες τους ,και τις 'καλοκαιρινες 'παρεες τους(μην ξερασω) δεκαετιες τωρα..μηπως να τους λυπηθω κιολας που θα νομιμοποιησουν τις παρανομιες τους??Χιλιες φορες οι πολεοδομοι να γινουν Γερμανοι και Τροικανοι ,και να εφαρμοζεται ο νομος για ολους!Διαφωνει κανεις?

666

 Αγαπητε κυριε Πλαντζέ ,αγαπητοι μου ακροατες και ακροατριαι ,η χώρα πέφτειν, δεν θα ''πέσειν'' Σήμερον λαμβάνειν δε χώραν ραγδαίαν πτώσην του βιοτικού των επιπέδου και διαρκώς αυξανόμενον εξωτ. χρέος των τονίζω τουναπαλιν χρεος των !. Την ίδιαν ταυτην στιγμήν οι εκλεγμένοι του δικομματισμού συνεχίζουζι να ανεβάζουζι θεατρικές παραστάσεις στο κοινοβούλιο και επιθεωρήσεις στους τηλεδιαύλους ο Αγαπητικος του ανδρεα η του Κιτσου η μανα κτλ κτλ.. Η εθισμένη χώρα δε παρακαλείν για μια ακόμη δόσην, ακολουθώντας την ίδια πανω-κάτω πορείαν. Οι ελληνάρες και οι ελληναρουδες με τα περιτα κιλα και τη φαλακρα...συνεχίζουν να ισχυρίζονται ότι η Δύση μας χρωστάει, ΑΜΕ..! ΑΜΕ !αρκετοί βλέπουσι συνομωσίες κι άλλοι ονειρεύονται τα μυθικά κέρδη του ορυκτού πλούτου του Αιγαίου μας και σας χωρίς να διαθέτουμεν ως χώραν τη στοιχειώδην τεχνογνωσίαν. Ενώ οι περσσότεροι δημόσιοι λειτουργοί εξ ειμων είναι παραγωγικότεροι στην κλάψαν, στην μούτζαν και εις την μιζέριαν κλπ παρά στην εργασίαν τους. Αλλά ευτυχώς οι "βάρβαροι" έρχονται κι " Οι άνθρωποι αυτοί είναι (ήσαν) μια κάποια λύσις." Διότι όπως έγραψε ο Γιαννης Γκιωνακης: ... "Γιατί μέσα στην Σύγκλητο μια τέτοια απραξίαν; Τι κάθοντ’ οι Συγκλητικοί και δεν νομοθετούνε; Γιατί οι βάρβαροι ρε θα φθάσουν σήμερα. Τι νόμους πια θα κάμουν οι Συγκλητικοί; Οι βάρβαροι σαν έλθουν θα νομοθετήσουσι. ρε σεις ... ... οι βάρβαροι θα φθάσουσι σήμεραν· κι αυτοί βαρυούντ’ ευφράδειες και δημηγορίες. ...Αι σιχτιρι ρε..!

Αγύριγο κεφάλι

Aγαπητέ κύριε fotis. Δεν με ενδιαφέρουν τα περί "αγανακτισμένος" ει μη, που λέτε με τον Δημήτρη. Άλλο εγώ θέλω να πω. Αυτά τα προαπαιτούμενα για οικοδόμηση, που τόσο ωραία περιγράφεις στο σχόλιο σου γιά να εντάξει κανείς ένα οικόπεδο του στο σχέδιο πόλεως είναι άραγε ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟ το να υπάρχουν ( όχι τύποις, γιατί ως νόμοι είναι υπάρχοντες) και ιδία οι διατάξεις περί εισφοράς σε γη από το δικό σου οικόπεδο και σε χρήμα από την τσέπη ΣΟΥ, επειδή πονηρά σκεπτόμενο το Ελληνικό Δημόσιο σκέφτηκε ότι με αυτά τα κόλπα και τις νομικές μεθοδεύσεις θα αποφύγει να πληρώσει ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ γιά τις αναγκαστικές απαλλοτριώσεις, που άλλως θα κατέφευγε, προκειμένου να ΑΝΟΙΞΕΙ τους κοινής χρήσεως δρόμους ΤΟΥ και τις πλατείες ΤΟΥ και με τα οποία νομικά κόλπα κουτσουρεύονται τα οικόπεδα, κατασπαταλείται η ατομική γη και ατομική ιδιοκτησία και που έτσι ΤΟ ΑΦΑΝΕΣ ΚΟΣΤΟΣ μαζί με το εμφανές κόστος καταντάει το να είναι ένα σπιτάκι γιά να μείνει κάποιος ΧΡΥΣΟ και του οποίου η αξία συν τω χρόνω μετά την κατασκευή του φθίνει; Θέλω να πω ότι αυτοί οι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΝΟΜΟΙ περί αρτιότητος κτλ.( Ν.1337/1983 κτλ δηλ. ο νόμος Τρίτση ) συν χαράτσια πολ. μηχανικών κτλ, ΩΘΟΥΝ , αν το καλοσκεφθεί κανείς, τον κόσμο στην ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ.(Προσωπικά ΠΛΕΟΝ-καίτοι παλαιότερα είχα την ακριβώς αντίθετη άποψη- πιστεύω τώρα ότι ΔΕΝ συμφέρει πλέον να φτιάξεις ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ σπίτι. Χίλιες φορές στο νοίκι, να αλλάζεις τοποθεσία όποτε ΔΕΝ γουστάρεις τους γείτονες και να εκπίπτεις τα καταβαλλόμενα από σένα μηνιαία μισθώματα από την ΔΟΥ. Εκεί φθάσανε τον κόσμο οι κύριοι με τους ..."πονηρούς" νόμους τους, τους οποίους ΕΠΡΕΠΕ το ΣτΕ-αν δεν ήθελε να προστατέψει τον δημόσιο κορβανά - να τους είχε κηρύξει αντισυνταγματικούς ως προσβάλλοντες την διάταξη του άρθου 17 παραγ.2 του Συντάγματος το οποίο λέει και χαρακτηρίζει την ατομική ιδιοκτησία όχι απλά ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΑ, αλλά βάζει βαρύτερο χαρακτηρισμό. Την ορίζει ως ΑΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗ!)

fotis

 Δημήτρη, αν είχε μπει το οικόπεδό σου σε σχέδιο θα έπρεπε: να δωθεί εισφορά σε γη και χρήμα, δηλαδή να μείνει το οικόπεδο σχεδόν μισό από αυτό που έχεις και να πληρώσεις κιόλας από πάνω. να βγάλεις πολεοδομική άδεια, το οποίο σημαίνει ότι θα γίνουν όλες οι μελέτες(αμοιβές,κρατήσεις και φόροι) για να μη χτιζεις εσύ ότι επικίνδυνο, άσχημο, ενεργοβόρο και δυσλειτουργικό σου κατέβει στο κεφάλι , να πληρώσεις τουλάχιστον όλα τα ελάχιστα απαραίτητα ένσημα στο ΙΚΑ, να πληρώσεις τέλη σύνδεσης με τα κοινωφελή δίκτυα, φόρους λόγω μεγαλύτερης αξίας ακίνητης περιουσίας αφού τώρα φαίνεται ένα χωράφι παρατημένο, φόρους σε δήμο μέσω λογαριασμών κ.α. (πώς να μη σου φανούν πανάκριβα τα νόμιμα κτίσματα μετά;) Δηλαδή Ελληνάρα μας λες ότι έχεις κατακλέψει το κράτος και κατα συνέπεια όλους εμάς και έχεις και απαιτήσεις από πάνω.....Εύγε!! Είσαι ένας άξιος πολίτης αυτού κράτους, άμα μου πεις ότι είσαι και αγανακτισμένος θα τρελαθώ τελείως...

Έλεος

 Ρε Δημητρη και εμενα αν ο πατερας μου δεν ειχε κλεψει απο την υπηρεσια του δεν θα ειχα παρει το audaki κ την tdm και θα ειχα χασει τοσα ωραια ξενοιαστα γκομενακια. Και ρωταω κυριοι γιατι ο πατερας μου να αγχωθει πως θα τα βουτηξει κ να μην του τα καταθετατε απλα στην τραπεζα. Και τωρα που ζορισαν τα πραγματα πως θα παρω την καινουρια την Ζ4 που αρεσει σε ενα μωρο στην γειτονια μου? δεν ζηταω πολλα θελω να μου ικανοποιουν τις συγχρονες αναγκες, Ευρωπαιοι δεν ειμαστε ή Αφρικανοί? Ελεος

Δημήτρης

 Και εγώ έχω αυθαίρετο. Τό χτισε ο πατέρας μου πριν 20 χρόνια. Το εξοχικό είναι μια σύγχρονη ανάγκη, αλλά η ένταξη στο σχέδιο καθυστερούσε. Αν δεν το έχτιζε, δεν θα είχα ζήσει τα καλοκαίρια μου με την παρέα του Καλάμου. Ένταξη στο σχέδιο ακόμα δεν έγινε. Η Πολιτεία ήταν αυτή που ανάγκασε τον πατέρα μου να αυθαιρετήσει, για το καλό της οικογένειάς του, απέναντι σε ένα Κράτος που έχει σταματήσει τις εντάξεις, που δεν λέει στον πολίτη πού μπορεί να χτίσει, μόνο του απαγορεύει ή τον στέλνει ΄να ψωνίσει σε απαγορευτικές τιμές. Αν και δε μας συμφέρει, αφού χτίσαμε το δικό μας οικοπεδάκι, συμφωνώ ότι οι πολίτες θα έπρεπε να κάνουν ένα κίνημα "Εντάξεις στο Σχέδιο Τώρα' -αλλά ΜΟΝΟ με τους σύγχρονους όρους, όχι του 50 και του 70!. Θα εβαζε μπροστά ξανά την Οικονομία.

ΑΝΕΡΓΟΣ

ΚΩΣΤΗ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ..ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ..ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΑΙDS ΑΠΟ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΦΟΡΕΙΣ ΗΠΑΤΗΤΙΔΑΣ ΑΠΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ..ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΟΤΙ ΤΡΩΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΤΟ ΤΡΩΜΕ...ΠΧ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 3 ΒΑΡΔΙΕΣ ΤΩΝ 200 ΑΤΟΜΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ΚΙ ΟΛΟΙ ΑΠ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ..ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΚΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ? ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΠΟ ΞΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ ΥΓΕΙΑΣ....ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΑΙΜΑ ΗΠΑΤΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ Β -- ΕΝΑ ΦΤΑΡΝΙΣΜΑ ΦΥΜΑΤΙΚΟΥ--ΔΕΡΜΑΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΕΤΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΙ ΟΣΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ..ΑΛΛΟΣ ΕΚΑΝΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΥΠΝΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΗΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ........ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ ΤΡΟΦΙΜΑ.....ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία