pafilas_dimitris

Δημήτρης Παφίλας

Μέχρι πριν λίγες εβδομάδες αρκετοί υποστηρίζαμε ότι, μια γρίπη είναι. Υποστηρίζαμε ότι, οι θάνατοι είναι ετησίως 50-60 και έτσι ήταν σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Κέρδος για την ελληνική κοινωνία είναι η, κατά κοινή ομολογία, συσπείρωση των Ελλήνων, μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να κλείσει στα σύνορα σε μετανάστες που οδηγήθηκαν μεθοδευμένα εκεί παραπλανημένοι απο το Τουρκικό καθεστώς.

7

Τα όσα λαμβάνουν χώρα στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ουδεμία σχέση έχουν με όσα έμαθαν ολόκληρες γενιές. Πάντοτε λ.χ υπήρχαν οι στημένοι αγώνες, οι εύνοιες κλπ, αλλά ακόμα και οι στημένοι αγώνες δεν ήταν δεδομένοι.

12

Από χθες η Ελλάδα αύξησε την πιστοληπτική της ικανότητα σε ΒΒ, και μένουν μόλις δυο στάδια προκειμένου να αποκτήσει την επενδυτική βαθμίδα. Αυτό δεν λέει πολλά στους περισσότερους ωστόσο με την επενδυτική βαθμίδα η χώρα μπαίνει στο ραντάρ των ανθρώπων που έχουν την απόφαση να επενδύουν κεφάλαια. (. σ.σ Είναι αξιοπερίεργο ότι κανείς σχεδόν ξένος επενδυτής δεν φοβάται την σύγκρουση με την Τουρκία και μόνο οι Έλληνες δείχνουν μουδιασμένοι).

6

Η επίσκεψη του του Λιβυοαμερικανού Στρατάρχη Χαφτάρ στην Αθήνα ήταν η απάντηση της Ελλάδας απέναντι στον αποκλεισμό της από την διεθνή διάσκεψη για την Λιβυή.

7

Στο κενό πέφτει η προσπάθεια του Σύριζα να οικειοποιηθεί και να καρπωθεί όλη την φασαρία για την χρήση αστυνομικής βίας που καταγγέλθηκε κατά την κατάληψη στο Κουκάκι.

5

Η πρόσφατη εισβολή στην Συρία, η εισβολή στην Κύπρο το 1974, οι παράνομες ενέργειες στις εξορύξεις, η επέκταση στην νεκρή ζώνη στον οικισμό στα Στροβίλια στην Κύπρο μαρτυρούν ότι, η Τουρκία συνεχίζει να συμπεριφέρεται σαν την “Οθωμανική αυτοκρατορία” της περιοχής

Ο επικεφαλής της J. P Morgan κ. Jamie Dimon, διαπίστωσε σε συνέντευξη του στην Καθημερινή ότι “η Ελλάδα αν ακολουθήσει το σωστό δρόμο θα ανακάμψει και θα γίνει ισχυρότερη”. Δεν το κάνει επειδή έχει ελληνική καταγωγή η επειδή η εταιρεία θέλει να πάρει δουλειές στην χώρα. 

3

Τον Αύγουστο του 2018 η τότε διακυβέρνηση ήταν έτοιμη να διοργανώσει ακόμη και εορτασμούς προκειμένου να πανηγυρίσει την “έξοδο” της Ελλάδας απο τα Μνημόνια, όπως υποστήριζε. Η τραγωδία στο Μάτι απέτρεψε αυτή την προοπτική αλλά το σίγουρο είναι ότι, κανείς σώφρων δεν πίστεψε αυτές τις βαρύγδουπες αναγγελίες όταν ρίχνει μια ματιά στο χρέος της Ελλάδας

Mια αραβική παροιμία λέει ότι, ο θέος αγαπά τους συμπονετικούς. Στην περίπτωση της Οικογένειας Ανιέλι μάλλον τους πρόσφερε και αρκετή τύχη. Η απόφαση της FiatChrysler να συγχωνευθεί με την Peugeot έκανε την Οικογένεια Ανιέλι πλουσιότερη κατά 800 εκατ. ευρώ, δείχνοντας τον δρόμο στους αβέβαιους καιρούς που διανύουμε

2

“Είναι μια καλή εποχή για την Ελλάδα” είπε ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Mario Draghi. Μια ιστορία επιτυχίας η οποία ανήκει πρωτίστως στους Έλληνες που κλήθηκαν να αναλάβουν “τρομερές θυσίες”. 

Οι Έλληνες προσπαθούν να ξεπεράσουν την κρίση, αλλά τελευταία συνεχώς επανέρχονται κάποια “φαντάσματα” του παρελθόντος τα οποία μας θυμίζουν τι βίωσε η χώρα και ενίοτε και τους κακούς μας εαυτούς

3