markopoulos

Η Αριστερά που ξεσπιτώνει, πουλάει όπλα και ιδιωτικοποιεί

Δημ. Μαρκόπουλος

Αριστερά να σου πετύχει.

Έχοντας κουρελιάσει κάθε ιδεολογία, μετατρέποντας τις απόψεις τους σε χαρτοπόλεμο και θρυμματίζοντας το πολιτικό τους ...image, οι Έλληνες Αριστεροί  ημέρα την ημέρα, νόμο τον νόμο αποδεικνύουν το πόσο μας δούλευαν τόσα χρόνια, καθώς και την ευκολία και τον κυνισμό τον οποίο έχουν με μοναδικό στόχο την παραμονή στην καρέκλα.

Ακούμε λοιπόν εδώ και μήνες για το περίφημο "αφήγημα" Τσίπρα και για το πρόβλημα που έχει η αντιπολίτευση να αντιπαρατεθεί.

Ποιος όμως άραγε έχει αφήγημα και ποιος δεν έχει; Είναι δυνατό να μιλάμε για Αριστερό αφήγημα όταν ένα σοσιαλιστικογενές - όπως θέλει να αναφέρεται - κόμμα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ  ξεσπιστώνει, πουλάει όπλα και ιδιωτικοποιεί; Είναι δυνατό το κυβερνών κόμμα να σταθεί σε αντιπαράθεση με το ΚΚΕ από τα αριστερά και με τη ΝΔ από τα πιο δεξιά του φάσματος ή με το Κίνημα Αλλαγής  όταν ακολουθεί μια ερμαφρόδιτη πολιτική; Όταν κάνει πλειστηριασμούς κι ετοιμάζεται να πουλήσει τη ΔΕΗ (άρα ξεπουλάει ό,τι αριστερό έχει) όμως την ίδια στιγμή δεν κατορθώνει να κάνει επιτυχώς αποκρατικοποιήσεις και να φέρει επενδυτές (άρα αποδεικνύεται ανίκανο να αντιπαρατεθεί και προς τα δεξιά);

Το ΚΚΕ ή η ΛΑΕ είναι ξεκάθαροι στο αφήγημα τους. Μιλάνε με συνέπεια για μια ουτοπία και υπηρετούν μια ανεφάρμοστη στην πράξη ιδεολογία. Όμως την υπηρετούν. Η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής έχουν διακριτό στίγμα. Η μεν πρώτη μιλά για ένα ευέλικτο Κράτος, με έμφαση στην ανάπτυξη, με επενδύσεις και με σχέδιο ανάταξης της οικονομίας από φιλελεύθερη σκοπιά αλλά και με κοινωνική ματιά. Η δε κεντροαριστερά βάζει όλα τα παραπάνω με γνώμονα ένα Κράτος πιο ισχυρό στο πλαίσιο της σοσιαλδημοκρατίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ άραγε σε μια αχταρμά και ...λίγο από όλα πολιτική τι υπηρετεί άραγε; Τι προτείνει; Μιλά για αυτά που λέει ο Φίλης (προφανώς σε διατεταγμένη υπηρεσία από το κόμμα για να μαζεύει τη φθορά εξ αριστερών) ή για όσα πραγματικά γίνονται;

Και πόσο τελικά αριστερό ή ιδεολογικά ορθό είναι να βγάζεις πολίτες από τα σπίτια τους ή να πουλάς όπλα σε εμπόλεμες χώρες;

Αυτή τη θολούρα λοιπόν, αυτή τη σύγχυση είναι που το κυβερνών κόμμα ολοένα περισσότερο θα πληρώνει. Κι όσο αποτυγχάνει να αναδιοργανώσει το Κράτος, να μειώσει επί της ουσίας την ανεργία κι όχι να φέρνει mini jobs των 200 ευρώ ή να προσελκύει αντί να διώχνει επενδύσεις, τόσο θα βουλιάζει, τόσο θα χάνεται στην ανυπαρξία πολιτικών και στην ένδεια ιδεών που αποκαλύπτεται πως έχει. 

ΣΧΟΛΙΑ (24)

@

Δημητράκη, μια χαρά σάς κάνει ο Αλέξης τις "δουλειές" που αποφεύγατε εσείς οι "δεξιοί"! Μη γκρινιάζετε κι από πάνω. Ας τις κάνατε εσείς όταν είχατε το "μαχαίρι". Τώρα, Τσίπρας και ξερό ψωμί.

Νέα Δημοκρατία 163, Σύριζα 63...

Χθες δημοσιεύθηκε η μηνιαία δημοσκόπηση της εταιρίας Opinion Poll για τον μήνα Δεκέμβριο 2017. Με αναγωγή των αναποφάσιστων σε κάθε κόμμα αναλογικά με τη δύναμη κάθε κόμματος, προκύπτουν τα εξής αποτελέσματα: Νέα Δημοκρατία 37,69 %, Σύριζα 20,99 %, Κίνημα Αλλαγής 11,53 %, ΚΚΕ 7,85 % και Χρυσή Αυγή 5,69 %. Σε αριθμό βουλευτών προκύπτει: Νέα Δημοκρατία 163, Σύριζα 63, Κίνημα Αλλαγής 34, ΚΚΕ 23 και Χρυσή Αυγή 17. Δηλαδή, αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε πεντακομματική βουλή.

Γ

ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ....oi δεξιοι ΟΠΑΔΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΚΚΕ-ΛΑΕ....

GEORGIA.

Πολύ εύστοχα κάποιοι είχαν πεί ότι η κυβέρνηση Τσίπρα ήρθε για να ξεπουλήσει τα πάντα. Χωρίς κάνένα φύλλο συκής και καμιά ντροπή βγάζουν στο σφυρί την πρώτη λαική Ελληνική κατοικία.Από το κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, πήγαμε στο κάθε σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.Δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο.Δημεύουν τραπεζικούς λογαριασμούς, κόβουν το ΕΚΑΣ και τις συντάξεις, καθιερώνουν προσωπική διαφορά στις συντάξεις πρός τα κάτω με τελικό στόχο τα 200 Ευρώ.Οι νέες συντάξεις θα αφορούν μόνο τους Ισλαμιστές παράνομους μετανάστες.Τα Εθνικά θέματα τα κλείνουν όλα σε βάρος της Ελλάδας.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και επίσημα τα Σκόπια, Τσαμερία και επίσημα τα βορειοδυτικά σύνορα της Ελλάδας που αφήνονται στις ορέξεις των Αλβανών κατσαπλιάδων και σύντομα εκτός Ελληνικού χάρτη η Δυτική θράκη.Στο μεταξύ το σκάνδαλο Καμμένου με την πώληση όπλων στους Τζιχαντιστές περιλαμβάνει και πλαστογραφία εγγράφων.Κανείς Εισαγγελέας υπάρχει για τον Καμμένο σε αυτή την χώρα; Πολύ σωστά είχε απειλήσει τους Ευρωπαίους ο Καμμένους ότι θα γεμίσει την Ευρώπη με τζιχαντιστές.Δεν τους είχε πεί όμως ότι θα κράταγαν τα όπλα του.Καλό χειμώνα κύριε Μαρκόπουλε.Στην οικονομία με Τσίπρα, Καμμένι η βαρυχειμωνιά θα είναι σίγουρη.

MARINA.

Αγαπητέ Δημήτρη, πάντα πετυχημένα τα σχολιά σου.Είδαμε σήμερα κιόλας την σθεναρή στάση της ξετσίπωτης κυβέρνησης απέναντι στο φασιστα Ερντογάν.Στήθηκε και σε αυτόν στα τέσσερα ο τσίπρας και έτρωγε τις πεοσβολές και την πρκλητικότητα βροχή.Κατα τα άλλα στο εσωτερικό η κυβέρνηση του τίποτα έχει μπεί στο τελευταίο στάδιο της συμφωνίας με τους ξένους τοκογλύφους.Ξεπουλάνε τα σπίτια των Ελλήνων οι συστημικές τράπεζες που πιά ανήκουν σε ξένους αφού με νόμο η κυβέρνση άφησε τα ξένα Fund να τις πάρουν κοψοχρονιά από τους Έλληνες ρημαγμένους μετόχους.Τα σπίτια των Ελλήνων ξεπουλιόνται και μάλιστα σε Αγγλικό Δίκαιο που αρέσει και στην Τσακαλώτα.Οι ξένοι οικονομικοί μετανάστες που επί Τσίπρα έγιναν Έλληνες και μάλιστα με ταυτότητα, έχοντας μαζέψει μαύρο χρήμα τα προηγούμενα έτη τώρα αγοράζουν κοψοχρονιά τα σπίτια των Ελλήνων.Το κοινωνικό μέρισμα στην πλειοψηφία του καταλήγει σε Αλβανούς κατσαπλιάδες που έχουν μαύρα εισοδήματα και εμφανίζονται ώς φτωχοί.Αυτό σίγουρα που έφτιαξε ο Τσίπρας μέσα στην τριετία δεν είναι κράτος δικαίου και προκοπής όπως έλεγε, αλλά ένα διαλυμένο μπορντέλο, ένα χωνευτήρι λαθρομεταναστών, με άλλα λόγια η νήσος Έλις της Ευρωπαικής Ένωσης.Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε.Οι Έλληνες πολίτες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό αντιμετωπίζονται ώς Σύριοι και Πακιστανοί παράνομοι μετανάστες, αφού η συνθήκη Σένγκεν λόγο Τσίπρα, Καμμένου και Μουζάλα αρχίζει να μην ισχύει για τους Έλληνες τέως Ευρωπαίους πολίτες.Καλό βράδυ κύριε Δημήτρη.

Μα

αυτή ακριβώς είναι η αριστερά. Αντίθετα με τον αρθρογράφο, εγώ δεν ξεχωρίζω το κκε σαν ξεκάθαρη στο αφήγημα της αριστερά που είναι τελικά η "σωστή" αριστερά, απλά το κκε καταφέρνει να κρατάει ακόμα την κάλυψη της ηθικής και αγνής αριστεράς (που σε αυτούς που κυβερνούν φάνηκε πόσο ψεύτικη είναι) γιατί απλά δεν κυβερνάει! Αν ήταν στην κυβέρνηση μαζί με το έτερο ήμισυ θα έκανε τα ίδια και χειρότερα. Σκεφτείτε απλά ότι μιλάμε ουσιαστικά για κκε εσωτερικού και κκε εξωτερικού πόσο διαφορετικοί είναι? Επομένως και για να τελειώνουμε, ηθική υπεροχή τέλος, κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

ΟΥΥΣΤ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ

ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Panos

Realpolitik το λένε οι Γερμανοί, λογική του εφικτού ο Καποδίστριας κι ο Δημητράκης κλαίει, γιατί δεν θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει την κουτάλα για να χορτάσει ο Κούλης και οι συνοδοί του...

Yannis

Για ποιο ευέλικτο κράτος μιλάει η ΝΔ; Αυτό που επί Σαμαρά έκλεισε τα δύο από τα τρία κανάλια της ΕΡΤ και παρουσίασε παραπάνω έξοδα με το ένα από οτι είχαν και τα τρία μαζί;

Μπάμπης Μπαμπίδης

Πολύ καλά έκανε και έκλεισε τα βοθροκάναλα του τσίπρα.!!! Το κόστος τεράστιο και η προσφορά ανύπαρκτη. Ποιος βλέπει σήμερα τα κανάλια αυτά? Εκτός μετρήσεων βγαίνει η ΕΡΤ για να μην εμφανίζεται η χαμηλή τηλεθέαση!

a

φαε τοτες survivor ντορετες και ελενες ως επιδορπιο σανοφαγε

Theodore

τι λες ρε σαχλαμάρα,που τα είδες αυτά;Ουστ

αυτή είναι....

η αριστερά και ήταν πάντα. Τι εννοείς η αριστερά που ξεπουλάει σπίτια σαν περίεργο αφήγημα; Ο κομμουνισμός είναι ενάντια στην ιδιωτική περιουσία. Αυτή είναι η αριστερά. Αυτοί εδώ απλά έχουν παραλήρημα πως χάσανε τον συμμοριτοπόλεμο, και βγάζουν το άχτι τους απέναντι στους Έλληνες. Σου λένε δεν μπορώ να κάνω σταλινική κυβέρνηση, αλλά θα φροντίσω να μην έχεις σαν μεσαία τάξη περιουσία διότι είσαι ταξικός μου εχθρός. Αυτό κάνει ο συριζα και όποιος δεν το βλέπει είναι τυφλός. Προτιμούν να πάρουν σπίτια ξένα funds, λαθρομετανάστες, κτλ. αρκεί να φύγουν από τα χέρια Ελλήνων. Είναι θέμα εκδίκησης για αυτούς. Δείτε ποιος θα είναι υπεύθυνος για τις ιθαγένειες (αλήθεια έχουν μπερδέψει ιθαγένεια με την βούρτσα) και εκεί δείχνει όλο το άρρωστο εθνομηδενιστικό τους μίσος, που δεν ντρέπονται καν να δηλώνουν πως δεν έγινε γενοκτονία των Ποντίων. Απορώ πως κάποιος Πόντιος δεν τον έχει περιλάβει στις σφαλιάρες τον τσόγλανο ακόμα. Ονειρεύονται και ζωή Φιντέλ, να μοιράζουν ψίχουλα σε συσσίτια και να ελέγχουν ακόμα και τα ΜΜΕ, να έχουν ομάδες παρακρατικής καταστολής, και να καπνίζουν πούρα Κούβας μέσα στην κρυφή τους χλιδή. Αυτή είναι η αριστερά και ήταν πάντα. Όχι άλλες εκπλήξεις, παρακαλώ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία