markopoulos

Δημ. Μαρκόπουλος

Μην κάνουν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ ή τους λοιπούς πρόθυμους εταίρους τους πως πέφτουν από τα σύννεφα με τα φαινόμενα εξευτελισμού της αστυνομίας από αναρχικές ομάδες.

12

Δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε, όμως νούμερο ένα θέμα εδώ και χρόνια στην Ελλάδα δεν είναι το πώς θα φέρουμε νέο πλούτο για να βγούμε από την κρίση. Νούμερο ένα πρόβλημα είναι οι συντάξεις και τα επιδόματα.

12

Δεν μπορεί. Κάποιοι το έχουν αποφασίσει. Το έχουν σχεδιάσει στρατηγικά να «μικρύνουν την Ελλάδα». Γιατί σαφώς κάτι δεν πηγαίνει καλά όταν σπεύδουν να κλείσουν τη συμφωνία των Πρεσπών σαν «να μην το χάσουμε» και σαν να είμαστε μια μικρότερη της FYROM χώρα.

18

Θα τους θυμάστε. Δεν μπορεί. Έλα μωρέ, εκείνους τους τύπους που στις προηγούμενες δεκαετίες με φυλλάδια ανά χείρας σας σταματούσαν στο δρόμο και σας ζητούσαν να «δράσετε». Κατά ποιόν; Κατά του «παγκόσμιου ιμπεριαλισμού». Κατά όσων στρέφονταν ενάντια στους Τουπαμάρος ή τους Σαντινίστας. Που καλούσαν σε μνήμη και αγώνα υπέρ των ιδεωδών του Σαλβαδόρ Αλιέντε (μιας και ο Πινοσέτ και η Χιλή ήλθαν πρόσφατα στη συζήτηση και στη χώρα μας).

31

Αν μια ομάδα ανθρώπων έχει υποφέρει τα πάνδεινα στην Ελλάδα που χτίστηκε μεταπολιτευτικά είναι οι αστυνομικοί. Άνθρωποι δικοί μας, βγαλμένοι από την κοινωνία, εκείνοι που στα δύσκολα καλούνται να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, αυτοί στους οποίους απευθυνόμαστε για να μας βοηθήσουν σε μια δύσκολη στιγμή, σε μια ληστεία, σε μια διάρρηξη, σε ένα απρόοπτο γεγονός, έχουν μετατραπεί σε σάκους του μποξ με διαχρονική ευθύνη της αριστεράς. 

11

Το σλόγκαν παλιό, μα κι εκτός σύγχρονης πραγματικότητας. «Una faccia, una razza» λέγαμε για να προσδιοριστούμε σε ο,τι μας αφορά ως προς τους γείτονες μας Ιταλούς.

8


Ακούω διαρκώς τα κυβερνητικά στελέχη να αναφέρουν πως "οι επιθέσεις των ΜΜΕ κατά των Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου είναι πρωτοφανείς". Πως "ποτέ δεν υπήρξε κάτι ανάλογο" και πως για τα παραπάνω απαιτούν την προστασία του νόμου εγκαλώντας δημοσιογράφους. 

5

Την παλιά διαφήμιση θα τη θυμούνται οι άνω των σαράντα.

«Τυρί, ρύζι, καφέ, γάλα, Καμπά».

Αυτό έλεγε μονότονα το μικρό παιδάκι που χοροπηδώντας πήγαινε προς το μπακάλικο της γειτονιάς. Σιγοψιθυρίζοντας διαρκώς την παραγγελία της μαμάς του, στο τέλος ξέχασε από το «πες - πες» τί ήθελε να παραγγείλει.

32

Στα νιάτα της η Κατερίνα Παπακώστα υπήρξε μια ωραία γυναίκα. Η φωτογραφία με την Άκη Τσοχατζόπουλο το επιβεβαιώνει. Ψηλή, με ανοικτά χαρακτηριστικά κι ωραία μάτια, εντυπωσίαζε. Απουσία πολιτικών θέσεων, κατόρθωνε να ισοφαρίζει αυτή της την αδυναμία κερδίζοντας πόντους στο πάντοτε έτοιμο να υπερψηφίσει με όρους reality πολιτικό ακροατήριο.

14