Θρίαμβος με την πρώτη προσπάθεια

Θρίαμβος με την πρώτη προσπάθεια

Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος πήρε το χάλκινο μετάλλιο στην άρση βαρών σε πάγκο

Θρίαμβος με την πρώτη προσπάθεια
Θρίαμβος κατευθείαν με την πρώτη του εμφάνιση ήταν ο απολογισμός της εμφάνισής του στους Παραολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο για τον Δημήτρη Μπακοχρήστο. Στέφθηκε χάλκινος Παραολυμπιονίκης στην άρση βαρών σε πάγκο, στην κατηγορία των 54 κιλών. Στον τελικό του αγωνίσματος ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε να σηκώσει 162 κιλά στην πρώτη προσπάθεια, χάρη στην οποία και κέρδισε το μετάλλιο.

Ο Δημήτρης Μπακοχρήστος είναι 33 ετών, γεννήθηκε και ζει στο Μοναστηράκι Αιτωλοακαρνανίας και είναι αφοσιωμένος στον αθλητισμό. Η προετοιμασία του περιλαμβάνει δίωρες προπονήσεις επί οκτώ φορές την εβδομάδα, ενώ το παλμαρέ του είναι γεμάτο με σπουδαίες διακρίσεις: Πρωταθλητής Ευρώπης 2015, κατάρριψη πανευρωπαϊκού ρεκόρ στην κατηγορια των 54kg ανδρών,  6ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2014, 2ος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2013 κ.α. Η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ρίο πιστοποίησε ότι ο Δημήτρης Μπακοχρήστος είναι το μέλλον της ελληνικής Παραολυμπιακής εθνικής ομάδας στην άρση βαρών.

Κλείσιμο
Στο πλευρό της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, βρίσκεται τα τελευταία 5 χρόνια ο ΟΠΑΠ, μέγας χορηγός της,  που προσφέρει στους Έλληνες αθλητές όλα τα αναγκαία μέσα για να φτάσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης