Ξιφομάχος από «ασήμι»

Ξιφομάχος από «ασήμι»

Ο Παναγιώτης Τριανταφύλλου κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στην Σπάθη με αναπηρικό αμαξίδιο

Ξιφομάχος από «ασήμι»
Για τον 30χρονο Πάνο Τριανταφύλλου, το αργυρό Παραολυμπιακό μετάλλιο στο άθλημα της σπάθης είναι το επιπλέον δώρο σε μια ολόκληρη διαδικασία που ο ίδιος απολαμβάνει ιδιαίτερα. Άλλωστε, όπως είχε δηλώσει «το κλίμα είναι υπέροχο στους αγώνες, ειδικά στις διεθνείς αναμετρήσεις. Υπάρχει έντονος συναγωνισμός».

Η σπουδαία διάκριση για τον Έλληνα -Δραμινό στην καταγωγή- ήρθε ύστερα από τέσσερις νίκες στα προκριματικά. Εξίσου εύκολα ο Πάνος Τριανταφύλλου πέρασε και από την προημιτελική φάση, ενώ στα ημιτελικά χρειάστηκε να προσπαθήσει αρκετά για να νικήσει έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο. Φτάνοντας στον τελικό, οι πιθανότητες ήταν μοιρασμένες, οι μονομάχοι ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο και το αργυρό μετάλλιο που εξασφάλισε ο Έλληνας οπλομάχος κρίνεται σαν ένα εξαίρετο επίτευγμα.

Κλείσιμο
Ο Πάνος Τριανταφύλλου είναι τετραπληγικός και ζει στα Μελίσσια. Ασχολείται συστηματικά με την ξιφασκία, μετέχει τόσο σε αγώνες με σπάθη όσο και με ξίφος μονομαχίας (υπάρχουν τεχνικές διαφορές ανάμεσα στα δύο) και προπονείται καθημερινά 4-6 ώρες. Με άλλα λόγια, ο Πάνος κάνει πρωταθλητισμό, γεγονός που πιστοποιείται από τις επιτυχίες του, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Οι Έλληνες αθλητές βρέθηκαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, με τη στήριξη του ΟΠΑΠ, μεγάλου χορηγού της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, που εδώ και πέντε χρόνια, τους προσφέρει όλους τους απαραίτητους πόρους, υλικούς και τεχνικούς, ώστε να διεκδικούν και να πετυχαίνουν τους στόχους τους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης