Ο «χρυσός» 17χρονος κολυμβητής

Ο «χρυσός» 17χρονος κολυμβητής

Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης τερματίζοντας πρώτος στα 100 μ. πεταλούδα χάρισε στην Ελλάδα το 13ο της μετάλλιο.

Ο «χρυσός» 17χρονος κολυμβητής
Το τι σημαίνει για την Ελλάδα το χρυσό μετάλλιο ενός 17χρονου κολυμβητή, το τι σημαίνει για την ιδιαίτερη πατρίδα του και, βέβαια, για την οικογένειά του και τον ίδιο τον Δήμο Μιχαλεντζάκη, μπορεί ίσως να το αντιληφθεί διαβάζοντας το πρόγραμμα εκδηλώσεων που είχε καταρτιστεί για τον εορτασμό της επιστροφής του στην Ελλάδα.

«Η Αντιδημαρχία Φερών καλεί όλους τους πολίτες να παρευρεθούν στην τελετή υποδοχής» έγραφε η σχετική πρόσκληση -και αυτό δεν ήταν καθόλου τυχαίο.

Κλείσιμο
Ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, παρά την απειρία του, εφόσον η φετεινή ήταν η πρώτη του συμμετοχή σε Παραολυμπιακούς αγώνες, κατάφερε να θριαμβεύσει. Κάλυψε την απόσταση των 100 μέτρων σε 59"27, τερμάτισε πρώτος και πέτυχε νέο παραολυμπιακό ρεκόρ. Επίσης, έγινε ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής σε μια πολύ δύσκολη από πολλές απόψεις κατηγορία όπως η S9, με επίδοση κάτω από το φράγμα του ενός λεπτού. «Αυτό το μετάλλιο το αφιερώνω στην αδελφή μου, που ήρθε με δικά της έξοδα στο Ρίο για να με δει, για να με καμαρώσει.



Η Αλεξανδρούπολη απόψε γιορτάζει. Η σκληρή δουλειά έφερε καρπούς. Η προετοιμασία στα Χανιά με τον Αντώνη Τσαπατάκη [σσ: Παραολυμπιονίκης κολύμβησης], τον οποίο ευχαριστώ ιδιαίτερα για τις συμβουλές του αλλά και την ψυχολογική του υποστήριξη, σε συνδυασμό με όλη την υπόλοιπη δουλειά έφερε αυτό το αποτέλεσμα. Στο δεύτερο 50αρι τολμώ να πω ότι έδωσα την ψυχή μου για να έρθει αυτό το μετάλλιο. Ένα μετάλλιο το οποίο το ήθελα. Το ονειρευόμουν από μικρός» ήταν τα λόγια του Δήμου Μιχαλεντζάκη μετά από την σπουδαία νίκη του.

Τον ενθουσιασμό και την συγκίνησή του μοιράστηκε μαζί του όλη η Ελλάδα, ιδιαίτερα όμως όσοι γνωρίζουν τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει καθημερινά, προκειμένου να τηρεί το πρόγραμμα των προπονήσεών του. Ο Δήμος είναι αναγκασμένος να ταξιδεύει από τις Φέρες στην Αλεξανδρούπολη, ενώ παράλληλα τελειώνει το λύκειο και άρα έχει αυξημένες υποχρεώσεις. Η θέληση, το πάθος και το ταλέντο του είναι όμως υπερβολικά ισχυρά για να πτοηθούν από τις πρακτικές δυσκολίες.

Οι Έλληνες αθλητές βρέθηκαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, με τη στήριξη του ΟΠΑΠ, μεγάλου χορηγού της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, που εδώ και πέντε χρόνια, τους προσφέρει όλους τους απαραίτητους πόρους, υλικούς και τεχνικούς, ώστε να διεκδικούν και να πετυχαίνουν τους στόχους τους. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης