Ο θριαμβευτής του Ρίο στο σφαιροβολία

Ο θριαμβευτής του Ρίο στο σφαιροβολία

Ο Σεζόν Φερνάντες, που δικαιούται να λέει πως είναι Έλληνας από επιλογή, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο επιτυγχάνοντας νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ.

Ο θριαμβευτής του Ρίο στο σφαιροβολία
Ο θριαμβευτής του Ρίο ντε Τζανέιρο στην σφαιροβολία, ο Σεζόν Φερνάντες που δικαιούται να λέει πως είναι Έλληνας από επιλογή, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο επιτυγχάνοντας νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ. Ωστόσο, το παράδοξο στην περίπτωσή του είναι ότι παλαιότερα δήλωνε πως δεν έχει κανένα ταλέντο στα σπορ. Βέβαια, συμπλήρωνε ότι «έχω όμως πείσμα.

Εάν βάλω έναν στόχο, τελικά θα τον επιτύχω». Η διάκριση στους Παραολυμπιακούς ήταν ένας τέτοιος στόχος και ο Σεζόν δεν τον άφησε να του ξεφύγει στο Ρίο. Προηγουμένως είχε κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στο Πεκίνο το 2008, ενώ στο Λονδίνο τέσσερα χρόνια αργότερα είχε καταταγεί 6ος. Στη Βραζιλία εφέτος πήγε ως ο κορυφαίος Ευρωπαίος σφαιροβόλος στην κατηγορία του και αφού είχε στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής το 2015.
Κλείσιμο

Μετά από την επιτυχία του στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ο Σεζόν Φερνάντες έκανε την εξής δήλωση: «Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο 'ευχαριστώ' σε όλους τους χορηγούς και ειδικά στον ΟΠΑΠ και τον Όμιλο Υγεία, φυσικά και στους υπόλοιπους χορηγούς. Έχουν σταθεί στο πλευρό όλης της παραολυμπιακής οικογένειας όλα αυτά τα χρόνια. Στηρίζουν τις προσπάθειές μας και στα καλά και στα άσχημα. Πριν από τέσσερα χρόνια, όταν αντιμετώπισα ένα σοβαρό πρόβλημα, ο όμιλος Υγεία με φρόντισε ώστε να γίνω καλά. Ένιωσα σαν πρόεδρος όταν βρισκόμουν στο χώρο του Ομίλου. Ένα μεγάλο 'ευχαριστώ' και στον απλό κόσμο, τους 'ανώνυμους', που μπαίνουν στη διαδικασία να σε βοηθήσουν από το υστέρημά τους. Στα μικρά παιδιά που είναι διατεθειμένα να σου δώσουν το χαρτζηλίκι τους για να σε βοηθήσουν. Ελπίζω μεγάλες εταιρείες να καταλάβουν τι σημαίνει αυτός ο χώρος και να τον βοηθήσουν. Το κράτος δεν μπορεί και το γνωρίζουμε. Οι μεγάλες εταιρείες όμως μπορούν και πρέπει να βοηθήσουν».

Ο Σεζόν Φερνάντες είναι 45 ετών, παντρεμένος και έχει σπουδάσει μάρκετινγκ στο κολλέγιο Deree. Ως τα 15 του ζούσε στη Χαράρε της Ζιμπάμπουε, όπου και είχε γεννηθεί. Πορτογάλος ο πατέρας του, μικτής καταγωγής από Βρετανία και Ολλανδία η μητέρα του, ενώ ο ίδιος ο Σεζόν σπούδασε στην Ελλάδα. Από πολύ μικρός είχε επιδείξει μεγάλη έφεση στον αθλητισμό, παίζοντας κυρίως ράγκμπι, πόλο, τένις κ.λπ. Ερχόμενος στην Ελλάδα υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της εθνικής ομάδας ράγκμπι και το 2001, σε έναν φιλικό αγώνα με τη Μάλτα, ο Σεζόν Φερνάντες τραυματίστηκε σε μια σύγκρουση με αντίπαλο. Το κάταγμα στο λαιμό του τον άφησε παραπληγικό και τον ανάγκασε να ακολουθήσει μια μεγάλη και επίπονη πορεία αποκατάστασης. Στο πλαίσιο της προσαρμογής του ανακάλυψε τον αθλητισμό, μέσω του οποίου θέλησε να φέρει διακρίσεις στην Ελλάδα, την πατρίδα που ο ίδιος επέλεξε και που, όπως λέει, «είναι πάντα στην καρδιά του». 

Στο πλευρό της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, βρίσκεται τα τελευταία 5 χρόνια ο ΟΠΑΠ, μέγας χορηγός της,  που προσφέρει στους Έλληνες αθλητές όλα τα αναγκαία μέσα για να φτάσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης