Η διπλή επιτυχία στο Ρίο

Η διπλή επιτυχία στο Ρίο

Θανάσης Κωνσταντινίδης: «Χρυσός» στη σφαίρα- «Αργυρός» στην κορίνα

Η διπλή επιτυχία στο Ρίο
Η επιτυχία του στο Ρίο ντε Τζανέιρο ήταν συγκλονιστική, καθώς εφέτος συμμετείχε για πρώτη φορά στους Παραολυμπιακούς αγώνες. Παρόλ' αυτά, ο Θανάσης Κωνσταντινίδης
από τη Θεσσαλονίκη, στα 46 του χρόνια κατέκτησε δύο Παραολυμπιακά μετάλλια (#piodynathomada), ένα χρυσό και ένα χάλκινο. Τα αθλήματα στα οποία αγωνίστηκε ήταν η σφαίρα και η ρίψη κορίνας και παρόλον ότι ο ίδιος θεωρεί πως είναι καλύτερος στο δεύτερο, πραγματοποίησε μια καθηλωτική εμφάνιση στο πρώτο: Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη σφαίρα καταρρίπτοντας τρεις φορές το παγκόσμιο ρεκόρ. Κι αυτό είναι αδιάψευστη απόδειξη του πάθους και της θέλησης που επέδειξε ο Θανάσης Κωνσταντινίδης αλλά και του πόσο πολύ επιθυμούσε την διάκριση. Το ρεκόρ των 10 μέτρων και 39 εκατοστών στη σφαιροβολία θεωρείται ήδη άπιαστο -ή, τουλάχιστον, πολύ δύσκολο να καταρριφθεί σύντομα.

Κλείσιμο


Ο Θανάσης Κωνσταντινίδης ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος κατά τη διάρκεια της απονομής, καθώς στο Ρίο αντηχούσε ο ελληνικός εθνικός ύμνος. Ο ίδιος ο αθλητής δεν παραλείπει να εκφράζει την ευγνωμοσύνη στη σύζυγό του, αλλά και στα τρία του παιδιά, για την αυτοθυσία με την οποία τον στηρίζουν στην προσπάθειά του, καθώς πάσχει από γενικευμένη δυστονία. 
Μετά από τον θρίαμβό του στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ο Θανάσης Κωνσταντινίδης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «είμαι πολύ χαρούμενος. Θέλω να αφιερώσω αυτό το χρυσό μετάλλιο στη μνήμη του μπαμπά μου που τον έχασα πρόσφατα. Ευχαριστώ τον Θεό που μου έδωσε τη χαρά και την τιμή να ζήσω αυτή τη μοναδική στιγμή. Είναι πραγματικά μοναδική στιγμή για μένα να ακούω τον εθνικό ύμνο και να βλέπω τη σημαία να κυματίζει ψηλότερα από όλες. Νιώθως πως κι εγώ έκανα κάτι για την πατρίδα μου, με τη δική μου προσπάθεια. Με την ευκαιρία να ευχαριστήσω τον μεγάλο χορηγό μας τον ΟΠΑΠ, για την στήριξη που μας προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια». 

Στο πλευρό της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, βρίσκεται τα τελευταία 5 χρόνια ο ΟΠΑΠ (#opap), μέγας χορηγός της,  που προσφέρει στους Έλληνες αθλητές όλα τα αναγκαία μέσα για να φτάσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης