Στην παγκόσμια ελίτ του μπότσια

Στην παγκόσμια ελίτ του μπότσια

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης, με δύο μετάλλια, αποδεικνύει ότι είναι και ατομικός, αλλά και ομαδικός παίκτης.

Στην παγκόσμια ελίτ του μπότσια
Τα δύο μετάλλια στο Μπότσια που κατέκτησε στους Παραολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο, για έναν αθλητή κορυφαίας κλάσης όπως ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης
, θεωρείται πλέον κάτι φυσιολογικό και αναμενόμενο. Στα 35 του χρόνια ο Ελληνας πολυπρωταθλητής ανήκει στην παγκόσμια ελίτ του αθλήματος.

Κλείσιμο
Εφέτος ήταν ο ένας από τους δύο Ελληνες Παραολυμπιονίκες που επέστρεψαν από το Ρίο με δύο μετάλλια (#piodynathomada
), τα οποία, στην περίπτωση του Γρηγόρη ήταν ένα αργυρό στο ατομικό και ένα χάλκινο στα ζευγάρια της κατηγορίας. Μέχρι στιγμής, στην γεμάτη σπουδαίες διακρίσεις σταδιοδρομία του, ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης μετρά τέσσερα Παραολυμπιακά μετάλλια, μεταξύ των οποίων και το βαρύτιμο χρυσό, από την προηγούμενη διοργάνωση. Το 2008 στο Πεκίνο ήταν αργυρός Παραολυμπιονίκης, ενώ το 2012 στο Λονδίνο ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας ανακρούστηκε προς τιμήν του. Εφέτος στο Ρίο ντε Τζανέιρο ο Γρηγόρης ήταν ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής κατά την τελετή έναρξης και, βέβαια, παραμένει ένας αθλητής-σύμβολο, με ευρύτερη προβολή στην Ελλάδα και μεγάλη δημοφιλία.



Πάσχει εκ γενετής από νωτιαία μυϊκή ατροφία τύπου Kugelberg-Welander, μια πάθηση η οποία δεν επιτρέπει στους μύες να αναπτυχθούν. Κατά συνέπεια τα άνω και κάτω άκρα του σώματος έχουν πολύ περιορισμένη και αδύναμη κίνηση. Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης γεννήθηκε στη Γεωργία και είναι ποντιακής καταγωγής, εξού και οι γονείς του είχαν ως όνειρο να επαναπατριστούν στην Ελλάδα, τη γη των προγόνων τους. Εκτός των αμέτρητων επιτυχιών στο άθλημα του Μπότσια και τις παγκόσμιες διακρίσεις που έχει κατακτήσει, τις βραβεύσεις του από κρατικούς και εκκλησιαστικούς φορείς κ.λπ, ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης είναι απόφοιτος του οικονομικού πανεπιστημίου και εργάζεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Οι Έλληνες αθλητές βρέθηκαν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, με τη στήριξη του ΟΠΑΠ (#opap) μεγάλου χορηγού της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, που εδώ και πέντε χρόνια, τους προσφέρει όλους τους απαραίτητους πόρους, υλικούς και τεχνικούς, ώστε να διεκδικούν και να πετυχαίνουν τους στόχους τους.  


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης