«Κόκκινος συναγερμός» στην Ισπανία: Συνελήφθη άντρας που σχεδίαζε τη δολοφονία του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ

«Κόκκινος συναγερμός» στην Ισπανία: Συνελήφθη άντρας που σχεδίαζε τη δολοφονία του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ

Ως ύποπτος κατονομάζεται ο πρώην φρουρός ασφαλείας, Manuel Murillo Sanchez, αναφέρει η εφημερίδα Publico, που αποκάλυψε την ιστορία - Επίσημη επιβεβαίωση από την καταλανική αστυνομία - Συνελήφθη στην πόλη Τεράσα και οδηγήθηκε στη φυλακή

spain
Σχέδιο γενικής αποσταθεροποίησης, με επεκτάσεις σε διεθνές επίπεδο και απρόβλεπτες συνέπειες απέτρεψε η καταλανική αστυνομία, η οποία ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός άντρα που είχε σχεδιάσει και δρομολογήσει τη δολοφονία του ηγέτη των Σοσιαλιστών και πρωθυπουργού της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ.

Η αστυνομία της Καταλονίας ανακοίνωσε ότι συνελήφθη ένας άντρας στην περιοχή της Τεράσα. Σύμφωνα με το κείμενο της ανακοίνωσης, ο άντρας που συνελήφθη είχε ολόκληρο οπλοστάσιο στο σπίτι του και μετά την ανάκριση στην οποία υποβλήθηκε, είχε σχεδιάσει τη δολοφονία του πρωθυπουργού της Ισπανίας. «Ο άντρας που συνελήφθη οδηγήθηκε στη φυλακή», όπου φρουρείται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Παράλληλα συνεχίζεταιν η ανάκρισή του, προκειμένου να διευκρινιστεί αν θα υπήρχαν συνεργοί στο εγχείρημά του, ή αν υπάρχουν άλλα άτομα που είχαν γνώση του σχεδίου του και δεν το ανέφεραν στις ισπανικές αρχές.

Σύμφωνα με την οπική εφημερίδα της Καταλονίας, Publico, η οποία αποκάλυψε το θέμα, που ακολούθως επιβεβαίωσε η καταλανική αστυνομία, ο άντρας που συνελήφθη είναι ιο 63χρονος Manuel Murillo Sanchez, ο οποίος ήταν πρώην φρουρός ασφαλείας. Η προσαγωγή του ως ύποπτος έγινε πριν από τρεις εβδομάδες, όπως αναφέρει η ίδια εφημερίδα.

Η καταλανική αστυνομία ανέφερε ότι στο διαμέρισμα που διέμενε ο 63χρονος που συνελήφθη, βρέθηκαν 16 όπλα, μεταξύ των οποίων ήταν και τουφέκια ελεύθερων σκοπευτών, γεγονός που φανερώνει ότι ο επίδοξος δολοφόνος του Ισπανού πρωθυπουργού, σκόπευε να χτυπήσει από απόσταση.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν ο 63χρονος που συνελήφθη στην Τεράσα, μία πόλη που βρίσκεται κοντά στη Βαρκελώνη, έχει εμπλοκή με οργανώσεις που μάχονται για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας, ή αν ήταν κάτι το προσωπικό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης