Μαλαισία: Ράβδισαν δημόσια δύο γυναίκες για απόπειρα λεσβιακού σεξ

Μαλαισία: Ράβδισαν δημόσια δύο γυναίκες για απόπειρα λεσβιακού σεξ

Οι δύο γυναίκες καταδικάστηκαν από θρησκευτικό δικαστήριο – Έντονες αντιδράσεις από ακτιβιστικές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

woman_caned
Τον δημόσιο εξευτελισμό βίωσαν δύο γυναίκες στη Μαλαισία, που καταδικάστηκαν με την κατηγορία της απόπειρας λεσβιακής ερωτικής πράξης.

Το ανώτατο θρησκευτικό δικαστήριο της πολιτείας Τερεγνανού, καταδίκασε τις δύο γυναίκες, Μουσουλμάνες στο θρήσκευμα, ηλικίας 22 και 32 ετών σε δημόσιο ραβδισμό έξι φορές.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, είναι η πρώτη φορά που υπάρχει καταδίκη στην συγκεκριμένη πολιτεία για ομοφυλοφιλικές σχέσεις και ο πρώτος δημόσιος ραβδισμός.

Ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων αντέδρασαν με τεράστια οργή, ενώ η οργάνωση «Women's Aid» ανέφερε στο Reuters ότι πρόκειται για σοβαρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ωστόσο, η ομοφυλοφιλική δραστηριότητα είναι παράνομη, τόσο από το νόμο της πολιτείας, όσο και από τους θρησκευτικούς νόμους.

Στην τιμωρία βρίσκονταν μπροστά πάνω από 100 άνθρωποι, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Κλείσιμο
Ωστόσο, αξιωματούχοι τάχθηκαν υπέρ της τιμωρίας, λέγοντας στο Reuters ότι δεν είχε στόχο να βασανίσει ή να πληγώσει τις γυναίκες, αλλά να δώσει ένα μάθημα στην κοινωνία.

Οι δύο γυναίκες, των οποίων η ταυτότητα δεν έχει αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής, συνελήφθησαν τον Απρίλιο, καθώς εντοπίστηκαν σε αυτοκίνητο σε δημόσια πλατεία.Τον τελευταίο μήνα δήλωσαν ένοχες για παραβίαση των ισλαμικών νόμων και καταδικάστηκαν σε ραβδισμό και σε πρόστιμο.

«Οι σεξουαλικές πράξεις ανάμεσα σε δύο ενήλικες που συναινούν δεν θα πρέπει να ποινικοποιούνται», αναφέρει η οργάνωση «Women's Aid».

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, ο ραβδισμός κάτω από τον ισλαμικό νόμο δεν είναι ο ίδιος με αυτόν που επιβάλλουν τα φυσικά δικαστήρια και δεν προορίζεται να προκαλέσει πόνο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης