Την αντίδραση ακόμα και της Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ προκάλεσε το βίντεο με την επίθεση σε βάρος δύο νεαρών Ισραηλινών που φορούσαν κιπά σε δρόμο του Βερολίνου.
Στο βίντεο φαίνεται ένας άνδρας να «μαστιγώνει» με ζώνη τον Αντάμ Αρμούς, όπως είναι το όνομα του ενός εκ των θυμάτων, αποκαλώντας τον «εβραίο» στα αραβικά.
Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια ο Αρμούς είναι Ισραηλινός από Αραβική οικογένεια και είχε φορέσει το κιπά προκειμένου να καταρρίψει τον ισχυρισμό ενός φίλου του ότι ήταν επικίνδυνο να φοράει κιπά στη Γερμανία.
Η κυρία Μέρκελ έκανε λόγο για ένα «πολύ τρομακτικό γεγονός» και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα απαντήσει «με αποφασιστικότητα» κατά του αυξανόμενου αντισημιτισμού στη Γερμανία.
«Οι Εβραίοι δεν θα νιώσουν ποτέ ξανά απειλή εδώ» έγραψε στο Twitter κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας.
Σύμφωνα με τον Αρμούς όλα ξεκίνησαν την ώρα που έφευγε από το σπίτι του στην περιοχή Πρενλάουερ Μπεργκ όταν τρεις άνδρες άρχισαν να τον βρίζουν.
«Μας έβριζαν και ο φίλος μου τους ζήτησε να σταματήσουν. Τότε αυτοί εξαγριώθηκαν και ένας από αυτούς όρμηξε προς εμένα και τότε κατάλαβα ότι ήταν σημαντικό να καταγράψω την επίθεση γιατί δεν θα υπήρχε περίπτωση να συλληφθούν μέχρι να φτάσει η αστυνομία» περιέγραψε ο Αρμούς τι συνέβη.
Από τους ασπροπίνακες, στα μαθητικά lockers και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αιθουσών διδασκαλίας: Tο πρόσωπο της εκπαίδευσης αλλάζει και μία ελληνική εταιρεία πρωτοπορεί.
Στην εποχή των συνδυαστικών προγραμμάτων, οι καταναλωτές δεν αναζητούν απλώς χαμηλότερες χρεώσεις, αλλά ολοκληρωμένες προτάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα και τους κάνουν να νιώθουν ότι βρίσκονται στο επίκεντρο της εξυπηρέτησης.
Είτε είστε φανατικοί του camping είτε σκέφτεστε να το δοκιμάσετε για πρώτη φορά, το Simos Camping προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για να ανακαλύψετε έναν διαφορετικό τρόπο διακοπών. Με σύγχρονες εγκαταστάσεις, υψηλό επίπεδο οργάνωσης και όλες τις απαραίτητες παροχές.