ΗΠΑ: Ο Τραμπ προσπαθεί να εμποδίσει την «παύση λειτουργίας» του κράτους

ΗΠΑ: Ο Τραμπ προσπαθεί να εμποδίσει την «παύση λειτουργίας» του κράτους

Σε επαφή με μέλη των δύο κομμάτων ο αμερικανός πρόεδρος – Αν απορρίψουν το νομοσχέδιο, θα ανασταλεί η λειτουργία των ομοσπονδιακών υπηρεσιών 

ΗΠΑ: Ο Τραμπ προσπαθεί να εμποδίσει την «παύση λειτουργίας» του κράτους
Μάχη με το χρόνο φαίνεται ότι δίνει το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ που προσπαθεί να εξασφαλίσει ψήφους Δημοκρατικών γερουσιαστών για να περάσει το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο. Σε αντίθετη περίπτωση, θα υπάρξει «παύση λειτουργίας» των ομοσπονδιακών υπηρεσιών. 

Ο αμερικανός πρόεδρος βρίσκεται σε συζητήσεις για γερουσιαστές τόσο του δικού του κόμματος όσο και με δημοκρατικούς. Σύμφωνα με το διευθυντή του τμήματος κοινοβουλευτικών υποθέσεων του Λευκού Οίκου, Μαρκ Σορτ, ο Αμερικανός πρόεδρος είναι σε τηλεφωνική επικοινωνία με μέλη και των δύο κομμάτων. 

«Θα συνεχίσει να το κάνει αυτό. Θα ηγηθεί σε αυτό το ζήτημα» δήλωσε ο Σορτ, που παραχώρησε συνέντευξη τύπου. 

Κλείσιμο
Μάχη και μέσω twitter

Ο αμερικανός πρόεδρος, κατά την προσφιλή του συνήθεια, επιχειρεί να αποτρέψει το ενδεχόμενο «παύσης λειτουργίας» και μέσω twitter. Μάλιστα, ανήρτησε δήλωση της Ντάιαν Φενστάιν, που είναι εκλεγμένη γερουσιαστής των Δημοκρατικών στην Καλιφόρνια, που εξηγεί ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο «είναι πολύ σοβαρό. Πεθαίνουν άνθρωποι, συμβαίνουν ατυχήματα».


  

Σε προηγούμενη ανάρτησή του, ο Ντόναλντ Τραμπ έγραψε ότι για να αποφευχθούν τέτοια ενδεχόμενα, οι Ρεπουμπλικάνοι χρειάζονται περισσότερες νίκες. 

«Το νομοσχέδιο για τον προϋπολογισμό πέρασε χθες βράδυ στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Τώρα, χρειάζονται Δημοκρατικοί για να περάσει στη γερουσία – αλλά θέλουν την παράνομη μετανάστευση και αδύναμα σύνορα. Έρχεται παύση λειτουργίας; Χρειαζόμαστε περισσότερες νίκες των Ρεπουμπλικάνων το 2018», έγραψε. 



Εξαιρετικά προβληματική μια παύση λειτουργίας

Η έκβαση της ψηφοφορίας θεωρείται πολύ σημαντική, καθώς εάν τελικά πραγματοποιηθεί «παύση λειτουργίας», εκατοντάδες χιλιάδες υπάλληλοι θα τεθούν σε αναγκαστική αργία. Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξει καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας των στρατιωτικών, ενώ τα εθνικά πάρκα και τα μουσεία θα παραμείνουν κλειστά. 

Την τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν επί διακυβέρνησης Μπαράκ Ομπάμα, το 2013. Τότε, η παύση λειτουργίας εκτιμάται ότι οδήγησε σε απώλεια εσόδων ύψους 500 εκατ. δολαρίων. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης