Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Ιράν: Αλλοι 9 νεκροί σε συγκρούσεις τη νύχτα

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Ιράν: Αλλοι 9 νεκροί σε συγκρούσεις τη νύχτα

Ο κόσμος βγαίνει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί για τη φτώχεια, ενώ ο πρόεδρος Ροχανί λέει για τα αιματηρά επεισόδια ότι «δεν είναι τίποτε»!

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Ιράν: Αλλοι 9 νεκροί σε συγκρούσεις τη νύχτα
Άλλους εννέα νεκρούς κατέγραψαν οι ιρανικές αρχές το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη ανεβάζοντας στους 22 συνολικά τον αριθμό των θυμάτων από τις διαδηλώσεις των τελευταίων 24ωρων.

Όπως ανακοίνωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση ορισμένοι εκ των διαδηλωτών επιχείρησαν να κάνουν έφοδο σε αστυνομικό τμήμα προκειμένου να κλέψουν όπλα, αλλά κατέληξαν νεκροί.

Συγκεκριμένα έξι διαδηλωτές επιτέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της πόλης Καχνταριτζάν για να αρπάξουν, συμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση, όπλα.

Κλείσιμο
Ένα 11χρονο αγόρι και ένας 20χρονος έπεσαν νεκροί στην πόλη Χομεϊνισάρ ενώ ένα μέλος της Επαναστατικής Φρουράς σκοτώθηκε στην πόλη Νατζαφαμπάντ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι τρεις έπεσαν νεκροί από σφαίρες κυνηγετικής καραμπίνας, η χρήση της οποίας είναι διαδεδομένη στις ιρανικές επαρχίες.

Σημειώνεται ότι και οι τρεις πόλεις βρίσκονται στην κεντρική επαρχία Ισφαχάν, περίπου 350 χλμ. νότια της Τεχεράνης.

Ροχανί: Δεν είναι τίποτα!


Και μπορεί οι νεκροί να έχουν φτάσει τους 22 ωστόσο ο πρόεδρος της χώρας Χασάν Ροχανί κάνει λόγο για μια κατάσταση που «δεν είναι τίποτα». «Το μεγάλο μας έθνος έχει ζήσει και άλλα παρόμοια γεγονότα στο παρελθόν και τα έχει αντιμετωπίσει. Αυτό δεν είναι τίποτα» ανέφερε μιλώντας σε βουλευτές στη σκιά των μεγαλύτερων μαζικών διαδηλώσεων στο Ιράν μετά το 2009. Παράλληλα ζήτησε ηρεμία από όλους και απηύθυνε έκκληση για ενότητα. 

Οι διαδηλώσεις στο Ιράν προκλήθηκαν από την ανησυχία των πολιτών για την άνοδο του κόστους ζωής αλλά γρήγορα εξελίχθηκαν σε μια ευρύτερη διαμαρτυρία κατά του καθεστώτος.

Όπως σημειώνουν διεθνή ΜΜΕ πρόκειται για τη σοβαρότερη πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει το καθέστώς της Τεχεράνης μετά την αποκαλούμενη Πράσινη Επανάσταση του 2009 όταν εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά της επανεκλογής του τότε προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

Οι Ιρανοί δεν έχουν δει ακόμη την οικονομική ανάκαμψη που τους υποσχέθηκε ο Ροχανί μετά την επανεκλογή του τον Μάιο και τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα που ακύρωσε τα μέτρα κατά της χώρας επιτρέποντας της να βρει διέξοδο ξανά στις αγορές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης