ΗΠΑ: Τρένο εκτροχιάστηκε πάνω από αυτοκινητόδρομο - Τρεις νεκροί

ΗΠΑ: Τρένο εκτροχιάστηκε πάνω από αυτοκινητόδρομο - Τρεις νεκροί

Πάνω από 77 τραυματίες - Σε σοβαρή κατάσταση τέσσερις  - Ένα βαγόνι έπεσε στο πάνω σε αυτοκίνητα- Ενημερώθηκε ο Τραμπ  - Συγκλονιστικές μαρτυρίες

ΗΠΑ: Τρένο εκτροχιάστηκε πάνω από αυτοκινητόδρομο - Τρεις νεκροί
Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε τη Δευτέρα, όταν σχεδόν όλα τα βαγόνια ενός επιβατικού συρμού με 77 επιβάτες εκτροχιάστηκαν καθώς περνούσε μια ανισόπεδη διάβαση και πολλά κατέληξαν στον αυτοκινητόδρομο από κάτω στο βορειοδυτικό τμήμα των ΗΠΑ, κατά τον απολογισμό που έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα η αστυνομία της Πολιτείας της Ουάσινγκτον.

«Μας ενημέρωσαν ότι υπάρχουν τρία θύματα σε αυτό το στάδιο», μετά τον εκτροχιασμό του συρμού που εκτελούσε το δρομολόγιο 501 από το Σιάτλ στο Πόρτλαντ, χρησιμοποιώντας νέες σιδηροτροχιές για πρώτη φορά, ανέφερε η Μπρουκ Μπόβα, εκπρόσωπος της πολιτειακής αστυνομίας της Ουάσινγκτον, διευκρινίζοντας ότι «περίπου 100» άνθρωποι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, εκ των οποίων ορισμένοι σε κρίσιμη κατάσταση.

Νωρίτερα, αμερικανικά ΜΜΕ είχαν κάνει λόγο για έξι νεκρούς, έναν αριθμό που οι αρχές δεν επιβεβαίωσαν.


Κλείσιμο

Στο νοσκομείο St. Peter της κομητείας έχουν μεταφερθεί 10 τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση. Οι υπόλοιποι οκτώ δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες στα επείγοντα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου.  

Για το σιδηροδρομικό ατύχημα ενημερώθηκε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκο, Σάρα Σάντερς.

«Ο Πρόεδρος έχει ενημερωθεί και παρακολουθούμε το περιστατικό», δήλωσε χαρακτηριστικά.



Η εταιρία σιδηροδρόμων Amtrak επιβεβαίωσε ότι ένα από τα τρένα της ενεπλάκη στο ατύχημα, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, ενώ υπάρχουν αναφορές και για νεκρούς

Μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Twitter από το υπουργείο Μεταφορών της Ουάσιγκτον δείχνει ένα από τα βαγόνια να έχει πέσει πάνω στον αυτοκινητόδρομο, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν θύματα σε αυτά όπως ανακοίνωσε ο σερίφης της κομητείας.

«Έχουμε λάβει γνώση για ένα περιστατικό στο οποίο εμπλέκεται η αμαξοστοιχία 501», ανέφερε η εταιρεία με ανάρτησή της στο Twitter. «Θα προβούμε σε ενημέρωση μόλις έχουμε διαθέσιμες περαιτέρω λεπτομέρειες».



Μέρος της αμαξοστοιχίας έπεσε στον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο περίπου στις 07:30 (τοπική ώρα) - 17:30 (ώρα Ελλάδας), προκαλώντας αρκετούς τραυματισμούς, μετέδωσε η εφημερίδα News Tribune.
 «Εκτοξευτήκαμε στα μπροστινά καθίσματα»

Επιβάτες του τρένου δέλωσε ότι  εκτοξεύτηκε στα μπροστινά καθίσματα όταν το βαγόνι εκτροχιάστηκε και έπεσε στον αυτοκινητόδρομο. 

Ο επιβάτης βρισκόταν στο τρίτο ή στο τέταρτο βαγόνο όταν ένιωσε «ένα μικρό τράνταγμα».  «Και τότε ακούσαμε το τρένο να τσακίζεται και εμείς να πεταγόμαστε στα καθίσματα μπροστά μας», είπε ο επιβάτης. 

Μετά την πτώση του βαγονιού, ο επιβάτης μαζί με συνεπιβάτες του σκάρφάλωσαν και βγήκαν από το βαγόνι τους και έτρεξαν να ζητήσουν βοήθεια για έναν τραυματία.

«Οδηγούσα προς τη δουλειά μου στον αυτοκινητόδρομο I-5 και ξαφνικά σταματήσαμε. Προσπάθησαν να δω τι συμβαίνει, και δυστυχώς είδα αυτό το τρομακτικό πράγμα... ένα τρένο κρεμόταν από τη γέφυρα. Στρατιώτες και πολίτες προσπαθούσαν να κάνουν το καλύτερο που μπορούσαν για να βοηθήσουν», δήλωσε ένας από τους οδηγούς στο CNN.



«Φτάσαμε στο σημείο και μόλις είχε συμβεί το ατύχημα. Δεν υπήρχε ακόμη αστυνομία. Το ένα κομμάτι του τρένου είχε πέσει στη μία πλευρά του αυτοκινητόδρομου και το άλλο στην άλλη.  Υπήρχαν τρακαρισμένα αυτοκίνητα από κάτω. Υπήρχε επίσης ένας τρελός αριθμός από πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα να έρχονται προς το μέρος μας», δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο μία άλλη μάρτυρας.


Το δραματικό πρώτο σήμα μετά τον εκτροχιασμό

Το σύστημα επικοινωνίας της σιδηροδρομικής εταιρείας Amtrak στην οποία ανήκε η αμαξοστοιχία που εκτροχιάστηκε στην Ουάσινγκτον έχει καταγράψει τα πρώτα δραματικά λεπτά του δυστυχήματος.

«Amtrak 501, επείγον! Επείγον! Επείγον! Είμαστε όλοι στο έδαφος», μετέδωσε ο μηχανικός. «Είμαστε στη γέφυρα του αυτοκινητοδρόμου. Χρειαζόμαστε πυροσβεστικά και ασθενοφόρα. Μάλλον έχουν αρχίσει να εμφανίζονται».



Τραμπ: Το δυστύχημα αποδεικνύει ότι χρειαζόμαστε άμεσα σχέδιο υποδομών

Σε δήλωση μέσω Twitter για εκτροχιασμό της υπερταχείας στην πολιτεία της Ουάσινγκτον προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

«Το σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε στο DuPont, WA δείχνει περισσότερο γιατί πρέπει πολύ σύντομα ένα σχέδιο υποδομών θα πρέπει να εγκριθεί σύντομα. Επτά τρισ. δολάρια ξοδεύτηκαν για τη Μέση Ανατολή, ενώ οι δρόμοι μας, οι γέφυρές μας, οι σήραγγες και οι σιδηρόδρομοί μας καταρρέουν. Όχι για πολύ», ανέφερε στο μήνυμά του ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Οι σκέψεις  μου και οι προσευχές μου βρίσκονται σε όλους όσοι εμπλέκονται στο δυστύχημα. Σας ευχαριστώ όλην την ομάδα Άμεσης Επέμβασης που έσπευσε στο σημείο. Παρακολουθούμε την κατάσταση από τον Λευκό Οίκο», πρόσθεσε σε δεύτερο tweet. 




Απίστευτα πλάνα από drone
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης