Στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ οι δύο κατηγορούμενες για τον φόνο του Κιμ Γιονγκ Ναμ

Στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ οι δύο κατηγορούμενες για τον φόνο του Κιμ Γιονγκ Ναμ

Με αλεξίσφαιρα γιλέκα και ισχυρή συνοδεία αστυνομικών εμφανίστηκαν στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ η 29χρονη Ντοάν Θι Χουόνγκ από το Βιετνάμ και η 25χρονη Σι Αϊσγιά από την Ινδονησία

Στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ οι δύο κατηγορούμενες για τον φόνο του Κιμ Γιονγκ Ναμ
Με την συνοδεία 200 αστυνομικών έφθασαν σήμερα το πρωί στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ οι δύο γυναίκες που κατηγορούνται για την δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ετεροθαλή αδελφού του δικτάτορα της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η 29χρονη Ντοάν Θι Χουόνγκ από το Βιετνάμ και η 25χρονη Σι Αϊσγιά από την Ινδονησία συνελήφθησαν στις 13 Φεβρουαρίου για την δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ με τον νευροπαραλυτικό παράγοντα VX, που έχει απαγορευτεί από τον ΟΗΕ. Η δίκη των δύο γυναικών διεξάγεται εδώ και τρεις εβδομάδες και μέχρι σήμερα έχουν καταθέσει δώδεκα μάρτυρες.

Οι δύο κατηγορούμενες, που υποστηρίζουν ότι είναι αθώες, έφθασαν στον τόπο του εγκλήματος φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα. «Η επίσκεψη στον τόπο του εγκλήματος είναι ένα σύνηθες φαινόμενο στη Μαλαισία και έχει στόχο να δώσει στους δικαστές και στους υπόλοιπους εμπλεκόμενους στην υπόθεση μια καλύτερη εικόνα για το τι συνέβη την ημέρα του φόνου»,
δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) οι συνήγοροι των κατηγορουμένων.

Η Σι Αϊσγιά ξέσπασε σε λυγμούς ενώ η Ντοάν Θι Χουόνγκ έδειχνε να μην είναι καλά καθώς οι δύο γυναίκες οδηγήθηκαν αρχικά στον χώρο ελέγχου των εισιτηρίων, εκεί όπου κατηγορούνται ότι ψέκασαν το θύμα τους στο πρόσωπο με τον νευροπαραλυτικό παράγοντα. Αργότερα, οι κατηγορούμενες επισκέφθηκαν την καφετέρια του αεροδρομίου «Bibik Heritage», στην οποία η Αϊσγιά είχε συναντήσει έναν άνδρα που κάλυψε τα χέρια της με ένα υγρό, πριν την δολοφονία.
Κλείσιμο



Επόμενη στάση των δύο γυναικών, που εκτός από τους άνδρες της αστυνομίας, τις συνόδευαν οι συνήγοροί τους και δικαστικοί, ήταν η κλινική που είχε εισαχθεί ο Κιμ Γιονγκ Ναμ ενώ αργότερα, οδηγήθηκαν στη στάση των ταξί, το σημείο όπου κατέφυγαν μετά τον φόνο για να διαφύγουν από την περιοχή.

Οι συνήγοροι των δύο γυναικών υποστήριξαν ότι οι κατηγορούμενες είναι «αποδιοπομπαίοι τράγοι» και χρησιμοποιήθηκαν από κάποιους για να διαπράξουν τον φόνο του Κιμ Γιονγκ Ναμ ενώ οι ίδιες νόμιζαν πως συμμετείχαν σε τηλεοπτική φάρσα. Σε κάποια φάση της διαδικασίας  οι δύο γυναίκες εμφανίστηκαν σε αναπηρικά καρότσια. Ο εισαγγελέας που ήταν μαζί τους υποστήριξε ότι αυτό έγινε επειδή οι κατηγορούμενες δεν μπορούσαν να αντέξουν το βάρος των αλεξίσφαιρων γιλέκων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης