Παγκόσμια αγωνία για τον νέο σεισμό 3,4 Ρίχτερ στην Βόρεια Κορέα

Παγκόσμια αγωνία για τον νέο σεισμό 3,4 Ρίχτερ στην Βόρεια Κορέα

Η δόνηση προέρχεται κατά πάσα πιθανότητα από έκρηξη, αναφέρει η Κίνα - Πρόκειται για «φυσιολογική» δόνηση, λέει η Νότια Κορέα - Δεν μπορεί να επιβεβαιώσει η Αμερική τι ακριβώς συνέβη

Παγκόσμια αγωνία για τον νέο σεισμό 3,4 Ρίχτερ στην Βόρεια Κορέα
Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, καταγράφηκε το πρωί του Σαββάτου (ώρα Ελλάδος) στην Βόρεια Κορέα, εντείνοντας την παγκόσμια ανησυχία για τυχόν νέα πυρηνική δοκιμή από τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Οι κινεζικές αρχές από την πρώτη στιγμή ανακοίνωσαν πως «κατά πάσα πιθανότητα» η δόνηση προήλθε από έκρηξη, της οποίας η αιτία παραμένει άγνωστη. Παράλληλα ανακοινώθηκε πως το εστιακό βάθος της δόνησης καταγράφηκε στα μηδέν χιλιόμετρα, επρόκειτο δηλαδή για απόλυτα επιφανειακό σεισμό.

Υπενθυμίζεται πως η Βόρεια Κορέα έχει ήδη προβεί σε έξι πυρηνικές δοκιμές και η παγκόσμια κοινότητα ανησυχεί μήπως αυτή τη φορά είναι η έβδομη. Το επίκεντρο του σεισμού μάλιστα εντοπίζεται σε περιοχή που κατά το παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί για πυρηνικές δοκιμές από την Πιονγκγιάνγκ.

Κλείσιμο
Εν τούτοις, η Νότια Κορέα ανακοίνωσε πως επρόκειτο για «φυσιολογική» σεισμική δόνηση, καθώς η ανάλυση των γεωλογικών δεδομένων έδειξε πως δεν προέρχονται από έκρηξη, ενώ το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο ανακοίνωσε πως δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιώσει εάν πρόκειται για φυσική ή τεχνητή δόνηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης