Δεν θέλει νεκροψία η οικογένεια του φοιτητή που επέστρεψε σε κώμα από την Β. Κορέα

Δεν θέλει νεκροψία η οικογένεια του φοιτητή που επέστρεψε σε κώμα από την Β. Κορέα

Δεν θέλουν να μάθουν τι ακριβώς προκάλεσε στο παιδί τους αυτό το κακό - Σήμερα στο σχολείο του η κηδεία - Τον αποχαιρετά όλη η χώρα

Δεν θέλει νεκροψία η οικογένεια του φοιτητή που επέστρεψε σε κώμα από την Β. Κορέα
Δεν θα γίνει νεκροψία στον αμερικανό φοιτητή Ότο Βάρμπιερ, που επέστρεψε σε κώμα από την Βόρεια Κορέα, όπου είχε συλληφθεί και φυλακισθεί, και
πέθανε την περασμένη Δευτέρα στο σπίτι του στο Σινσινάτι των ΗΠΑ. Η οικογένειά του ζήτησε να μην εξετάσει ιατροδικαστής την σορό του, ώστε να μην μάθει ακριβώς τι προκάλεσε το θάνατο του παιδιού.

Αιτία θανάτου είναι οι σοβαρές εγκεφαλικές ζημιές, που σύμφωνα με τους γιατρούς προκλήθηκε από καρδιοαναπνευστική ανακοπή. Τι ακριβώς οδήγησε εκεί όμως, παραμένει άγνωστο. Οι αμερικανοί γιατροί απέκλεισαν το ενδεχόμενο βαριάς δηλητηρίασης (βοτουλίασης), το οποίο παρουσίασε ως αιτία η Βόρεια Κορέα. 

Ο πατέρας του Ότο, Φρεντ, είχε δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες ότι ο γιος του παρασύρθηκε προς την Βόρεια Κορέα επί τούτου, δηλαδή να συλληφθεί και να κρατηθεί. «Ο Ότο ήταν ένας νέος γεμάτος ενθουσιασμό που ήθελε να γνωρίσει τον κόσμο και να αποκτήσει εμπειρίες. Μας είχε πει "κάποιοι φίλοι μου το έχουν κάνει και θα ήθελα να το κάνω κι εγώ". Έτσι τον αφήσαμε να πάει». «Αυτοί (σσ οι Βορειοκορεάτες) παρασύρουν τους Αμερικανούς και μετά τους κρατούν ομήρους και τους υποβάλλουν σε διάφορα. Αυτό συνέβη και στο παιδί μου», είχε πει ο Φρεντ Βάρμπιερ. 
Κλείσιμο

Ο Ότο Βάρμπιερ είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο, την ώρα που το ολογοήμερο ταξίδι του στην Βόρεια Κορέα με ένα γκρουπ τουριστών από την Κίνα ολοκληρωνόταν, τον Ιανουάριο του 2016. Τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς καταδικάστηκε σε 15 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας για προσβολή του καθεστώτος, με μόνο αποδεικτικό στοιχείο ένα θολό βίντεο που υποτίθεται πως τον δείχνει να κατεβάζει μια αφίσα του ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν.



Εμφανίστηκε αργότερα σε βίντεο, κατά την διάρκεια της υποτιθέμενης δίκης του που κράτησε μόλις μερικά λεπτά, να δηλώνει σκυφτός πως έκανε το «έγκλημα» και να ζητά συγχώρεση. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που τον είδαν οι γονείς του και έμαθαν νέα του, μέχρι που γύρισε.



Επέστρεψε στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, με μια αιφνιδιαστική απόφαση της Πιονγκγιάνγκ, που μόλις τότε ανακοίνωσε πως λίγο μετά την καταδίκη του ο Οτο Βάρμπιερ έπεσε σε κώμα, από το οποίο τελικά δεν συνήλθε ποτέ. 

Η οικογένειά του ανακοίνωσε τον θάνατό του την περασμένη Δευτέρα, αναφέροντας πως η έκφρασή του είχε αλλάξει από την στιγμή που επέστρεψε στην παρτίδα του και πως πιστεύει πως έσβησε γαλήνιος...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης