Ισπανία: Συνελήφθη «πολύ ριζοσπαστικοποιημένος» Μαροκινός με εγχειρίδιο για καμικάζι βομβιστές

Ισπανία: Συνελήφθη «πολύ ριζοσπαστικοποιημένος» Μαροκινός με εγχειρίδιο για καμικάζι βομβιστές

Ο άνδρας είχε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο προφίλ, παρόμοιο με το προφίλ εκείνων που πραγματοποίησαν πρόσφατα επιθέσεις στη Βρετανία και τη Γαλλία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση 

Ισπανία: Συνελήφθη «πολύ ριζοσπαστικοποιημένος» Μαροκινός με εγχειρίδιο για καμικάζι βομβιστές
Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε έναν 32χρονο Μαροκινό στη διάρκεια επιδρομής που πραγματοποίησε χθες, Τρίτη, τα χαράματα στην κεντρική Μαδρίτη, για τον οποίο ανακοίνωσε πως ήταν «πολύ ριζοσπαστικοποιημένος» και είχε μια εκτεταμένη συλλογή εξτεμιστικού ισλαμιστικού υλικού στο οποιο περιλαμβανόταν ένα εγχειρίδιο για καμικάζι βομβιστές, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Η αστυνομία συνέλαβε επίσης άλλους δύο Μαροκινούς ηλικίας 38 και 33 ετών που ζούσαν μαζί με τον πρώτο άνδρα σε συγκρότημα διαμερισμάτων, αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών σε δήλωση που εξέδωσε.

Σε εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση, ένοπλοι αστυνομικοί με ειδική εξάρτυση εισβάλλουν στο συγκρότημα διαμερισμάτων πριν από τα χαράματα και ρίχνουν στο έδαφος και περνούν χειροπέδες σε άνδρες που φορούν λευκούς χιτώνες και κράνη μοτοσικλετιστών έξω από το συγκρότημα.

Κλείσιμο
Ο άνδρας είχε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο προφίλ, παρόμοιο με το προφίλ εκείνων που πραγματοποίησαν πρόσφατα επιθέσεις στη Βρετανία και τη Γαλλία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Είχε προσπαθήσει να στρατολογήσει άλλους για να πραγματοποιήσουν μια ισλαμιστική επίθεση στην Ισπανία, πρόσθεσε η κυβένηση.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ 





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης