Συνέλαβαν Τούρκο διευθυντή ιστοσελίδας που αμφισβήτησε το «Ναι» του Ερντογάν

Συνέλαβαν Τούρκο διευθυντή ιστοσελίδας που αμφισβήτησε το «Ναι» του Ερντογάν

Ο Αλί Εργκίν Ντερμιρχάν, διευθυντής του Sendika.org, ενός ιστότοπου που συνδέεται με τα συνδικάτα, συνελήφθη τα χαράματα στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης

Συνέλαβαν Τούρκο διευθυντή ιστοσελίδας που αμφισβήτησε το «Ναι» του Ερντογάν
Ένας τουρκικός ειδησεογραφικός ιστότοπος ανακοίνωσε πως ένας από τους διευθυντές του συνελήφθη την Πέμπτη επειδή αμφισβήτησε τη «νομιμότητα» της νίκης του ναι στο δημοψήφισμα για τις εξουσίες του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
.

Ο Αλί Εργκίν Ντερμιρχάν, διευθυντής του Sendika.org, ενός ιστότοπου που συνδέεται με τα συνδικάτα, συνελήφθη τα χαράματα στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στην έδρα αυτού του ειδησεογραφικού ιστότοπου στην Κωνσταντινούπολη.

Κλείσιμο
Ο Ντεμιρχάν κατηγορείται για «διοργάνωση διαμαρτυριών στα κοινωνικά δίκτυα με στόχο να φανεί μη νόμιμο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος», καθώς και για «υποκίνηση μίσους» και «εξύβριση ενός εκπροσώπου του κράτους», γράφει ο Sendika.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή του Ντεμιρχάν και το κινητό τηλέφωνό του, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Το ναι δεν θα νομιμοποιηθεί, ο Sendika.org δεν θα σωπάσει», τονίζει ο ιστότοπος σε μήνυμα το οποίο ανέβασε μετά τη σύλληψη του εργαζομένου του.

Χθες Τετάρτη η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 16 μέλη της αριστεράς στην Κωνσταντινούπολη έπειτα από διαδηλώσεις στις οποίες οι διαδηλωτές αμφισβητούσαν τη νίκη του ναι στο δημοψήφισμα που οργανώθηκε την Κυριακή, σύμφωνα με ένα πολιτικό κόμμα και ένα δικηγόρο. Συνολικά εκδόθηκαν 38 εντάλματα σύλληψης.

Εξάλλου έξι άνθρωποι συνελήφθησαν στη Σμύρνη με την κατηγορία ότι εξύβρισαν δημόσια τον Ερντογάν το βράδυ του δημοψηφίσματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης