Το 33% των Γάλλων συμμερίζεται τις ιδέες της Λεπέν

Το 33% των Γάλλων συμμερίζεται τις ιδέες της Λεπέν

Ο Φιγιόν θα οδηγήσει τελικά τη γαλλική Δεξιά στις εκλογές και ανασυντάσσει την ομάδα του

Το 33% των Γάλλων συμμερίζεται τις ιδέες της Λεπέν
To 1/3 των Γάλλων (33%) συμμερίζεται τις ιδέες της γαλλικής Ακροδεξιάς, σύμφωνα με έρευνα των Kαntar Sofres - OnePoint που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας «Le Monde» και του γαλλικού δικτύου «Franceinfo». 

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.006 ερωτηθέντων από τις 23 έως τις 27 Φεβρουαρίου, δείχνει επίσης ότι ο αριθμός των Γάλλων που θεωρούν ότι το κόμμα της Μαρίν Λεπέν αποτελεί κίνδυνο για τη δημοκρατία παραμένει υψηλός (58%) με τις γυναίκες ψηφοφόρους να εμφανίζονται πιο δύσπιστες (το 62% των γυναικών). 

Κι ενώ τα ποσοστά αποτυπώνουν τη δύναμη της γαλλικής Δεξιάς, οι Γάλλοι Συντηρητικοί, μετά από μία περίοδο έντονων αναταράξεων στο κόμμα, αποφάσισαν να εμπιστευτούν ξανά τον Φρανσουά Φιγιόν με τον ίδιο να προσπαθεί τώρα να ανασυντάξει την ομάδα του. Πολλοί συνεργάτες του «γύρισαν την πλάτη» μετά τη δήλωσή του ότι παραμένει στην κούρσα διεκδίκησης του προεδρικού θώκου ενώ το σκάνδαλο «PenelopeGate» περί αργομισθίας της συζύγου του του αμαύρωνε την εικόνα του. 
 
Κλείσιμο
Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», ο Νικολά Σαρκοζί ήταν αυτός που ηρέμησε τους οπαδούς του ζητώντας τους να εμπιστευτούν τον πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας και να σταματήσουν να τον πιέζουν να ορίσει ο ίδιος τον αντικαταστάτη του.  

Η διαδήλωση των «φιγιονιστών» την περασμένη Κυριακή στο Τροκαντερό το Παρισιού αλλά και συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού της Γαλλίας στο δίκτυο «France 2» κατάφεραν να πείσουν τον Σαρκοζί ότι ο Φιγιόν θα πρέπει να οδηγήσει το κόμμα των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές.Ενδεικτική είναι η χθεσινή ανακοίνωση της πολιτικής επιτροπής των Ρεπουμπλικανών. 

Η Δεξιά είναι «ενωμένη και αποφασισμένη» γύρω από τον Φιγιόν.

Μετά την έκταση σύγκληση της πολιτικής επιτροπής των Ρεπουμπλικανών στο Παρίσι
ο επικεφαλής της συντηρητικής παράταξης, Μπερνάρ Ακογιέ, επιβεβαίωσε τη συμφωνία, επισημαίνοντας ότι το κόμμα είναι ξανά ενωμένο και λανσάρει ξανά την εκστρατεία Φιγιόν.

«Η πολιτική επιτροπή επαναλαμβάνει ομόφωνα τη στήριξή της στον Φρανσουά Φιγιόν», δήλωσε από πλευράς του ο πρόεδρος της Γερουσίας, Ζεράρ Λαρσέ, συμπληρώνοντας ότι η συζήτηση έληξε. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί η άρνηση του Αλέν Ζιπέ να αντικαταστήσει τον Φιγιόν στην προεδρική κούρσα χωρίς να κάνει αναφορά σε εναλλακτικούς υποψηφίους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης