Μεγάλη συγκέντρωση στο Παρίσι: Ούτε λέξη για παραίτηση από τον Φρανσουά Φιγιόν
«Μην παραδώσετε ποτέ τα όπλα», προέτρεψε χιλιάδες υποστηρικτές του μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο «Penelope Gate» - Στα... τάρταρα η δημοτικότητά του – Αν ήταν ο Ζιπέ υποψήφιος θα περνούσε στον β΄ γύρο
«Πιστεύουν ότι είμαι μόνος μου», όμως «εσείς να μην παραδώσετε ποτέ τα όπλα» προέτρεψε σήμερα τους πολλούς χιλιάδες υποστηρικτές του, που είχαν συγκεντρωθεί στο Παρίσι, ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν.
«Πιστεύουν ότι είμαι μόνος, θέλουν να είμαι μόνος, σας ευχαριστώ για την παρουσία σας, εσάς που γνωρίζετε πώς να αψηφάτε τις καταιγίδες, τις προσταγές, τις παρωδίες και μερικές φορές ακόμα και τις ύβρεις» είπε ο Φρανσουά Φιγιόν, εν μέσω καταρρακτώδους βροχής.
Κλείσιμο
Με αυτή τη «μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση» που οργανώθηκε κοντά στον Πύργο του Άιφελ ο υποψήφιος του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων επιδίωξε να απαντήσει στις ασφυκτικές πιέσεις όσων αξιώνουν να αποσυρθεί από την κούρσα για τον προεδρικό θώκο εξαιτίας του σκανδάλου αργομισθίας της συζύγου του Πενέλοπι και των δύο παιδιών του.
«Σας οφείλω μια συγγνώμη, επειδή μεταξύ άλλων έπρεπε να υπερασπιστώ την τιμή μου και εκείνη της συζύγου μου την ώρα που είναι απαραίτητο για εσάς όπως και για εμένα να πρέπει να υπερασπιστώ την χώρα μας» τόνισε ο υποψήφιος της συντηρητικής παράταξης, 49 ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.
«Το γνωρίζω καλά, να το πιστέψετε, ποιο είναι το μερίδιο της ευθύνης μου σε αυτή τη δοκιμασία. Πέραν των προδοσιών, των δικαστικών διαδικασιών, της εκστρατείας δυσφήμισης, είναι σφάλμα μου που αυτό το σχέδιο το οποίο πρεσβεύω και στο οποίο πιστεύω, στο οποίο εσείς πιστεύετε, προσκρούει σε τόσο μεγάλα εμπόδια» σημείωσε ο Φιγιόν, ενώ παραδέχθηκε ότι έχει υποπέσει σε «λάθη».
«Τη δική μου αυτοκριτική την έκανα» διαβεβαίωσε προτού επαναλάβει ότι δεν εξαρτάται από τους επικριτές του να τον οδηγήσουν προς την έξοδο από την προεκλογική κούρσα.
Εντούτοις, απέφυγε να υποσχεθεί ότι θα συνεχίζει να μάχεται έως το τέλος.
«Δέχομαι επίθεση απ' όλες τις πλευρές και με πλήρη συνείδηση πρέπει να σας ακούσω, να ακούσω το μεγαλειώδες πλήθος που με ωθεί προς τα εμπρός, αλλά πρέπει να προβληματιστώ επίσης για εκείνους που με αμφισβητούν και εγκατέλειψαν το πλοίο».
«Φιγιόν, κράτα γερά, η Γαλλία σε έχει ανάγκη» φώναζαν χιλιάδες υποστηρικτές του που κρατούσαν σημαίες της Γαλλίας. Ορισμένοι από τους στενούς του συνεργάτες βρίσκονταν στο πλευρό του στο βήμα, ωστόσο υπήρχαν και απουσίες.
Στο τέλος της ομιλίας του ανέβηκε επίσης στο βήμα η σύζυγό του Πενέλοπι.
Ο πρωταθλητής της Δεξιάς «παίζει το χαρτί του δρόμου για να σώσει την υποψηφιότητά του» εκτιμά από την πλευρά της η εφημερίδα Le Monde. Για πρώτη ωστόσο φορά μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου, στα τέλη Ιανουαρίου, ο συντηρητικός υποψήφιος δεν επανέλαβε ότι θα φθάσει έως το τέλος στην κούρσα για τον προεδρικό θώκο.
Στα τάρταρα η δημοτικότητά του – Αν ήταν ο Ζιπέ υποψήφιος θα περνούσε στον β γύρο
Ο υποψήφιος της κεντροδεξιάς στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν, που βρίσκεται στη δίνη ενός σκανδάλου, χάνει έδαφος στην κούρσα για τον προεδρικό θώκο, ωστόσο ο συντηρητικός Αλέν Ζιπέ, ο οποίος έχασε από τον Φιγιόν στις προκριματικές εκλογές του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων, θα κατάφερνε να εκλεγεί στο β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών στην περίπτωση που τον αντικαθιστούσε, κατέδειξε σήμερα δημοσκόπηση.
Η δημοσκόπηση του Kantar Sofres-Onepoint διεξήχθη το διάστημα μεταξύ 2ας Μαρτίου και 4ης Μαρτίου, την ώρα που εντείνονται οι πιέσεις από τους κόλπους του ίδιου του κόμματός του ο Φιγιόν να αποσυρθεί από την κούρσα και τη θέση του να πάρει ο Ζιπέ.
Ο Φρανσουά Φιγιόν θα εξασφάλιζε μόλις το 17% των ψήφων στον α΄ γύρο, καταγράφοντας πτώση 3% σε σύγκριση με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε τον περασμένο μήνα, μια επίδοση που θα τον απέκλειε από τον επόμενο γύρο.
Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν και ο ανεξάρτητος κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν θα περνούσαν στον β΄ γύρο συγκεντρώνοντας 26% και 25% αντίστοιχα, σύμφωνα με την έρευνα όπου συμμετείχαν 1.027 άνθρωποι.
Στην περίπτωση που ο Ζιπέ έπαιρνε την θέση του Φιγιόν, ο πρώην πρωθυπουργός θα επικρατούσε του Μακρόν στον α΄ γύρο και θα έπαιρνε το εισιτήριο για τον τελικό γύρο του Μαϊου με 24,5% έναντι 27% της Μαρίν Λεπέν, όπως καταδεικνύει η δημοσκόπηση. Ο Εμανουέλ Μακρόν θα συγκέντρωνε ποσοστό 20%.
Η ΑΒ Βασιλόπουλος είναι ο απόλυτος one-stop προορισμός των πασχαλινών αγορών, με γευστικές και οικονομικές επιλογές για κάθε νοικοκυριό. Από το αρνί και το κατσίκι μέχρι τα τσουρέκια, τα σοκολατένια αυγά και τα κρασιά προσφέρονται επιλογές τόσο online όσο και στα supermarket ΑΒ Βασιλόπουλος για ένα ολοκληρωμένο πασχαλινό τραπέζι με ποιότητα, ποικιλία και προσφορές.
Χάρις στο ισχυρό 5G δίκτυό της, η Nova αλλάζει τα δεδομένα στον τομέα των ευρυζωνικών οικιακών συνδέσεων και -λειτουργώντας ως τεχνολογικός επιταχυντής- προσφέρει για πρώτη φορά στην αγορά ασύρματη σύνδεση έως 500 Mbps, χωρίς καλώδια και χρονοβόρες εργασίες.
Τον απόλυτο θρίαμβο αποτέλεσαν για την bwin τα Sports Marketing Awards 2026, καθώς κατέκτησε 11 βραβεία, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της παρουσία στον ελληνικό αθλητισμό και την επιτυχημένη υλοποίηση καινοτόμων δράσεων χορηγίας.