Μειώνεται ακόμα περισσότερο η ψαλίδα ανάμεσα σε Σουλτς και Μέρκελ

Μειώνεται ακόμα περισσότερο η ψαλίδα ανάμεσα σε Σουλτς και Μέρκελ

Αυξάνουν την πολιτική δύναμή τους, οι Σοσιαλδημοκράτες έναντι μείωσης του ποσοστού των συντηρητικών 

Μειώνεται ακόμα περισσότερο η ψαλίδα ανάμεσα σε Σουλτς και Μέρκελ
Ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Μάρτιν Σουλτς θα κέρδιζε την Άγγελα Μέρκελ, αν ο Γερμανός καγκελάριος εκλεγόταν απευθείας από τον λαό, σύμφωνα με σημερινή δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το Forschungsgruppe Wahlen για λογαριασμό του τηλεοπτικού δικτύου ZDF έδειξε ότι το 49% των Γερμανών επιθυμεί να γίνει καγκελάριος ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ το 38% επιθυμεί την επανεκλογή της Μέρκελ.

Αυτό αποτελεί αλλαγή σε σχέση με το τέλος Ιανουαρίου, όταν η ίδια δημοσκόπηση είχε δείξει ότι η Μέρκελ είχε την υποστήριξη του 44% των ψηφοφόρων, έναντι του 40% για τον Σουλτς, επεσήμανε το ZDF.

Κλείσιμο
Νωρίτερα αυτό τον μήνα μια άλλη δημοσκόπηση είχε επίσης δείξει ότι ο Σουλτς θα κέρδιζε τη νυν καγκελάριο σε μια άμεση ψηφοφορία.

Εξάλλου το SPD εμφανίζει ενίσχυση στα ποσοστά του ύψους 6 ποσοστιαίων μονάδων, φτάνοντας το 30%, το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγράψει με το τρέχον κοινοβούλιο.

Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ και το αδελφό τους κόμμα της Βαυαρίας, οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), σημείωσαν πτώση 2 μονάδων, στο 34%.

Το ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) έχασε μία μονάδα, αλλά παραμένει στην τρίτη θέση με 10%. ΟΙ Πράσινοι κερδίζουν 9%, ενώ το ακροαριστερό Die Linke 7%. Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) βρίσκονται στο 6%.

Περίπου το 30% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα επιθυμούσε να δει έναν αριστερό κυβερνητικό συνασπισμό με το SPD, τους Πράσινους και το Die Linke, ενώ το 44% τάσσεται κατά αυτού του ενδεχόμενου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης