Συγκλονιστική μαρτυρία: Γυναίκες από το Χαλέπι αυτοκτονούν για να γλιτώσουν το βιασμό

Συγκλονιστική μαρτυρία: Γυναίκες από το Χαλέπι αυτοκτονούν για να γλιτώσουν το βιασμό

Μία 40χρονη από τη Συρία δηλώνει πως πολλές γυναίκες έβαλαν τέλος στη ζωή τους μετά τη νίκη των κυβερνητικών, για να μην πέσουν θύματα βιασμού από τους στρατιώτες του Άσαντ

Συγκλονιστική μαρτυρία: Γυναίκες από το Χαλέπι αυτοκτονούν για να γλιτώσουν το βιασμό
Η διαφαινόμενη παύση του εμφυλίου πολέμου στο Χαλέπι της Συρίας θα ισοδυναμεί σίγουρα με την ανατολή μίας νέας ελπίδας για το μέλλον, αλλά σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι ο δρόμος για την ομαλοποίηση της κατάστασης θα είναι στρωμμένος με ροδοπέταλα. Η συγκλονιστική μαρτυρία μίας 40χρονης γυναίκας από την πόλη της Συρίας, αναδεικνύει το κλίμα που επικρατεί και αποδεικνύει ότι χρειάζεται πολλή δουλειά για να βγει επιτέλους ο ήλιος στην πολύπαθη αυτή περιοχή. Η Ουμ Κουσαΐ συγκλονίζει με τη δήλωσή της ότι πολλές γυναίκες αυτοκτόνησαν, για να μην πέσουν θύματα βιασμού από τους στρατιώτες του Άσαντ, οι οποίοι ανακατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος της πόλης.

Παρ' ότι τις τελευταίες ώρες οι μάχες αναζωπυρώθηκαν στο Χαλέπι, καθώς οι αντάρτες επιχειρούν την -τελευταία ίσως;- αντεπίθεσή τους, άπαντες θεωρούν δεδομένο ότι ο κύβος ερρίφθη. «Δεν φοβόμαστε το θάνατο. Φοβόμαστε το βιασμό και τα βασανιστήρια», δηλώνει η 40χρονη γυναίκα και συμπληρώνει: «είμαστε έτοιμες να θυσιάσουμε τον εαυτό μας, για να αποφύγουμε το βιασμό. Σας παρακαλώ βγάλτε με από εδώ, γιατί δεν θα το αντέξω αυτό».

Η σπαρακτική φωνή της 40χρονη Ουμ Κουσαΐ ενώνεται με τις πληροφορίες που έρχονται από το στρατόπεδο των ανταρτών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι τουλάχιστον 20 γυναίκες έχουν ήδη αυτοκτονήσει για τον συγκεκριμένο λόγο.

Κλείσιμο
Από τον ΟΗΕ, ωστόσο, κατηγορούν τους αντάρτες ότι χρησιμοποιούν άμαχο πληθυσμό ως «ασπίδα» έναντι της επίθεσης που δέχονται από τις δυνάμεις του Άσαντ, ακολουθώντας τις μεθόδους του Ισλαμικού Κράτους. Ο εμφύλιος στο Χαλέπι φτάνει στο τέλος του. Όμως, οι ασχήμες και τα τερατουργήματα και των δύο πλεύρων, θα μείνουν χαραγμένες για πολλά χρόνια στη μνήμη του λαού της Συρίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης