USS Zumwalt: Μια ματιά στο εσωτερικό του φουτουριστικού «διαμαντιού» του αμερικανικού ναυτικού

USS Zumwalt: Μια ματιά στο εσωτερικό του φουτουριστικού «διαμαντιού» του αμερικανικού ναυτικού

Το μεγαλύτερο αντιτορπιλικό των ΗΠΑ μοιάζει βγαλμένο από... ταινία sci-fi 

USS Zumwalt: Μια ματιά στο εσωτερικό του φουτουριστικού «διαμαντιού» του αμερικανικού ναυτικού
Το Αμερικανικό Ναυτικό προσέφερε μια πρώτη ματιά στο εσωτερικό του τεράστιου αντιτορπιλικού USS Zumwalt, με το μοναδικό φουτουριστικό σχεδιασμό, όταν το εντυπωσιακό πλοίο «έδεσε» στη ναυτική βάση του Ρόουντ Άιλαντ την Παρασκευή.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, η οποία καταγράφηκε σε βίντεο, παρουσιάστηκαν στο κοινό για πρώτη φορά η γέφυρα του τεράστιου πολεμικού πλοίου, όπως και το «οπλοστάσιό» του και το κέντρο επιχειρήσεων.

Το εντυπωσιακό πλοίο, που αποτελεί το καμάρι του αμερικανικού στόλου, κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο Bath Iron Works στο Μέιν. Με βάρος που ξεπερνά τους 15.000 τόνους και μήκος που φτάνει τα 186 μέτρα, πρόκειται για το μεγαλύτερο και πιο τεχνολογικά εξελιγμένο αντιτορπιλικό του ναυτικού των ΗΠΑ, για την κατασκευή του οποίου δαπανήθηκαν 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Κλείσιμο


Το USS Zumwalt διαθέτει υπερσύγχρονα ραντάρ, πανίσχυρους πυραύλους αλλά και ιδιόμορφο γωνιακό σχήμα που κάνει το πλοίο 50 φορές πιο δύσκολο να ανιχνευθεί.

Τροφοδοτείται από δύο τουρμπίνες αερίου Rolls-Royce Marine Trent-30, που του επιτρέπουν να φτάσει ταχύτητες άνω των 30 κόμβων, ενώ οι πάνω από 600 πύραυλοί του κατευθύνονται μέσω υπολογιστή και μπορούν να καταστρέψουν στόχους σε απόσταση άνω των 100 ναυτικών μιλίων.



Στο κέντρο των επιχειρήσεών του, πάνω από 20 άτομα μπορούν να σχεδιάζουν τις αποστολές του πλοίου σε έναν μεγάλο χώρο εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ο οποίος παρέχει πρόσβαση σε όλα τα απαιτούμενα δεδομένα

Δείτε το συναρπαστικό βίντεο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης