Μακελειό στο Πακιστάν: Τουλάχιστον 70 νεκροί από βομβιστική επίθεση σε νοσοκομείο

Μακελειό στο Πακιστάν: Τουλάχιστον 70 νεκροί από βομβιστική επίθεση σε νοσοκομείο

Περισσότεροι από 120 τραυματίες - Για βομβιστή αυτοκτονίας κάνει λόγο ο κυβερνήτης του Μπαλοχιστάν 

Μακελειό στο Πακιστάν: Τουλάχιστον 70 νεκροί από βομβιστική επίθεση σε νοσοκομείο
Αυξάνεται ο τραγικός απολογισμός της έκρηξης που σημειώθηκε σε νοσοκομείο της Κουέτα στο Πακιστάν, με τον αριθμό τον νεκρών να «σκαρφαλώνει» στους 70 και των τραυματισμένων στους 120.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η έκρηξη στο νοσοκομείο σημειώθηκε λίγες ώρες έπειτα από τη φονική επίθεση ενόπλων κατά του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου του Μπαλοχιστάν, Μπιλάλ Ανουάρ Κασί.

Τη στιγμή, λοιπόν, που συνάδελφοί του μετέφεραν τη σορό του στο νοσοκομείο για νεκροψία σημειώθηκε η έκρηξη, από την οποία έχασαν τη ζωή τους νέοι δικηγόροι, δημοσιογράφοι που κάλυπταν τη δολοφονία του Κασί, γιατροί και πολίτες. 

Την ίδια ώρα, η αστυνομία ανέφερε πως μετά την επίθεση άγνωστος άνοιξε πυρ κατά του πλήθους. 

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για το μακελειό, ωστόσο, υπάρχουν αναφορές για εμπλοκή του Ισλαμικού Κράτους, πληροφορία που δεν επιβεβαιώνεται.
Κλείσιμο

Παράλληλα, ο κυβερνήτης του Μπαλοχιστάν, Ανουαρούλ Χακ δήλωσε πως δεν είναι ακόμα σαφές τι προκάλεσε την έκρηξη, εντούτοις, δημοσιεύματα κάνουν λόγο για καμικάζι αυτοκτονίας.

Εν τω μεταξύ, σε «συναγερμό» βρίσκονται όλα τα νοσοκομεία της περιοχής, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις.

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που φτάνουν από την Κουέτα με δεκάδες νεκρών να βρίσκονται στο έδαφος, αλλά και τραυματίες αιμόφυρτοι να μεταφέρονται από το προσωπικό του νοσοκομείου, αλλά και επιζώντες της επίθεσης.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Ναουάζ Σαρίφ, και ο πρόεδρος Μαμνούν Χουσείν, καταδίκασαν την επίθεση και εξέφρασαν τη θλίψη τους για τα θύματα.

«Κανείς δεν επιτρέπεται να διαταράξει την ειρήνη που έχει αποκατασταθεί στην επαρχία, χάρη στις αναρίθμητες θυσίες των δυνάμεων ασφαλείας, της αστυνομίας και των πολιτών του Μπαλοχιστάν», δήλωσε ο Σαρίφ σε ανακοίνωση και ζήτησε από τις τοπικές αρχές να παραμείνουν σε επιφυλακή ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια στην Κουέτα. 









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης