Χάος στο Ρίο: Άθλιες εγκαταστάσεις στο Ολυμπιακό Χωριό - Σοκαρισμένοι οι αθλητές

Χάος στο Ρίο: Άθλιες εγκαταστάσεις στο Ολυμπιακό Χωριό - Σοκαρισμένοι οι αθλητές

Περίπου το 10% των αθλητών που θα συμμετάσχουν, έχει ήδη φτάσει στο Ρίο και φαίνεται πως έχει σοκαριστεί, καθώς φιλοξενούνται σε κτίρια με πλημμυρισμένα πατώματα, χαλασμένους ανελκυστήρες και μουχλιασμένους τοίχους - Οι Αυστραλοί αρνήθηκαν να διαμείνουν στα κτίρια του Ολυμπιακού Χωριού, ενώ μια μικρή φωτιά ξέσπασε στο κτίριο της ολλανδικής αποστολής 

Χάος στο Ρίο: Άθλιες εγκαταστάσεις στο Ολυμπιακό Χωριό - Σοκαρισμένοι οι αθλητές
Λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων και οι Βραζιλιάνοι διοργανωτές φαίνεται πως δεν είναι έτοιμοι, καθώς παραδέχτηκαν πως 19 από τα 31 κτίρια που θα φιλοξενήσουν τις αποστολές των ομάδων στο Ολυμπιακό Χωριό δεν έχουν περάσει ακόμα τα απαραίτητα τεστ ασφαλείας.

Περίπου το 10% των αθλητών που θα συμμετάσχουν, έχει ήδη φτάσει στο Ρίο και φαίνεται πως έχει σοκαριστεί, καθώς φιλοξενούνται σε κτίρια με πλημμυρισμένα πατώματα, χαλασμένους ανελκυστήρες και μουχλιασμένους τοίχους.

Οι διοργανωτές, ωστόσο, υποσχέθηκαν πως θα λύσουν τα προβλήματα στέγασης των αποστολών ως την Πέμπτη, αν και στο μεταξύ η ομάδα των Αυστραλών επέλεξε να φιλοξενηθούν αλλού οι αθλητές της. O εκπρόσωπος της ομάδας υποστήριξε, μάλιστα, πως: «
Προφανώς, δεν είναι ασφαλές. Αλλά ελπίζουμε πως τα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν και θα πάμε στο Ολυμπιακό Χωριό ως την Τρίτη ή την Τετάρτη
Κλείσιμο
». Οι Αυστραλοί αθλητές που έχουν φτάσει στο Ρίο μένουν προσωρινά στον χώρο που φιλοξενούνται οι αποστολές των ΜΜΕ.



Τα απαραίτητα τεστ ασφαλείας, τα οποία θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί μήνες πριν, φαίνεται πως βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ μόλις πρόσφατα τέθηκε σε λειτουργία η παροχή νερού, ρεύματος και αερίου στις εγκαταστάσεις φιλοξενίας.

Ο εκπρόσωπος της επιτροπής διοργανωτών «Rio 2016», Mario Andrada σχολίασε πως: «Αυτά θα έπρεπε να έχουν ελεγχθεί εδώ και πολύ καιρό. Αλλά το πρόβλημα είναι εδώ και τώρα η αποστολή μας είναι να το λύσουμε όσο το δυνατόν συντομότερα και να εξασφαλίσουμε ότι όλα είναι είναι ασφαλή».

Το πρόβλημα φάνηκε πόσο επικίνδυνο είναι όταν το περασμένο Σάββατο μια μικρή φωτιά ξέσπασε στο κτίριο που φιλοξενείται η αποστολή των Ολλανδών. Ο Andrada σχολίασε σχετικά με το περιστατικό πως: «Ένας τεχνικός έφτιαχνε μια ασφάλεια. Έγινε ένα βραχυκύκλωμα και ξέσπασε μια μικρή φωτιά, την οποία έσβησε ο ίδιος. Το ρεύμα τέθηκε εκτός λειτουργίας, οπότε δεν χρειάστηκε να εκκενωθεί ο χώρος ή να καλέσουμε την πυροσβεστική».

Από την πλευρά του ο Maurits Hendriks, επικεφαλής της ολλανδικής αποστολής υποστήριξε πως: «Φυσικά και πρόκειται για απογοήτευση. Επηρεάζει όλες τις συμμετέχουσες χώρες. Είναι υποχρέωση της διοργανώτριας επιτροπής να εξασφαλίσει ένα ασφαλές και λειτουργικό περιβάλλον».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης