Μακελειό στη Νίκαια: Πολλοί μουσουλμάνοι ανάμεσα στους νεκρούς

Μακελειό στη Νίκαια: Πολλοί μουσουλμάνοι ανάμεσα στους νεκρούς

Ο Δήμαρχος της πόλης κάλεσε ιερείς, ιμάμηδες και ραβίνους να στηρίξουν τις οικογένειες των θυμάτων - «Βάρβαρη επίθεση» χαρακτήρισε την ενέργεια του 31χρονου στη γαλλική Ριβιέρα, το Μουσουλμανικό Συμβούλιο

Μακελειό στη Νίκαια: Πολλοί μουσουλμάνοι ανάμεσα στους νεκρούς
Ποια οργή, ποια ιδέα, ποια σκέψη, ποιος Θεός μπορεί να επιτρέψει σε έναν άνθρωπο, για οποιονδήποτε λόγο, να αφαιρέσει τη ζωή από δεκάδες παιδιά, γυναίκες και άνδρες; Ο 31χρονος Γαλλοτυνήσιος Mohamed Lahouaiej Bouhlel, σκόρπισε το θάνατο στη Νίκαια της Γαλλίας, φωνάζοντας το όνομα του Αλλάχ, στο όνομα του οποίου -εκείνος πιστεύει πως – έδρασε. Ένα θρησκευτικό έγκλημα με άρωμα Ισλαμικού Κράτους. Ένα κυριολεκτικά τυφλό κτύπημα, καθώς ανάμεσα στους 84 -μέχρι τώρα- νεκρούς, βρίσκονταν πολλοί ομόθρησκοί του μουσουλμάνοι. Η τρομοκρατία μπορεί να φορά το μανδύα της θρησκευτικής εκδίκησης, όμως στρέφεται εναντίον ολόκληρης της ανθρωπότητας, όπως αποδεικνύεται από τα τυφλά κτυπήματα των τζιχαντιστών και των μιμητών τους σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην παραλία της Νίκαιας, προκειμένου να γιορτάσουν την Εθνική Εορτή της Γαλλίας και να απολαύσουν τα βεγγαλικά στον ουρανό της Ριβιέρας. Μία γιορτή υπεράσπιση της ελευθερίας, σύμβολο της ανεξαρτησίας, μίας χώρας της οποίας οι πολίτες έχουν δώσει το αίμα της για την ελευθερία των ιδεών, της έκφρασης και της ανεξάρτητης σκέψης. Μίας χώρας που φιλοξενεί εκατομμύρια ανθρώπους απ' όλες τις γωνιές του πλανήτη.

Όπως αναφέρουν οι γαλλικές αρχές, δεν γνωρίζουν τους λόγους που ώθησαν τον μακελάρη της Νίκαιας να μεταπηδήσει από το κοινό έγκλημα, στην τρομοκρατική δράση. Σύμφωνα με γυναίκα δημοσιογράφο από το Ιράν, ανάμεσα στα θύματα υπήρχαν πάρα πολλοί μουσουλμάνοι, τους οποίους διέκρινε από τις ενδυμασίες τους και ιδιαίτερα τις γυναίκες από τη μαντήλα που φορούσαν στα μαλλιά τους. Μία οικογένεια έχασε τη μητέρα της, την οποία αποκαλούσαν στα αραβικά “μάρτυρα”».

Κλείσιμο
Το Γαλλικό Μουσουλμανικό Συμβούλιο χαρακτήρισε την πράξη του 31χρονου μακελάρη «βάρβαρη επίθεση» και κάλεσε τους Γάλλους μουσουλμάνους να προσευχηθούν την Παρασκευή «στη μνήμη των θυμάτων της βάρβαρης επίθεσης». 

Ο Δήμαρχος της Νίκαιας, Κριστιάν Εστροσί, ζήτησε τη βοήθεια εθελοντών από κάθε γωνιά της Γαλλίας και απ' όλες τις θρησκευτικές κοινότητες. «Θέλουμε να δουλέψουμε με τους ιερείς, του ιμάμηδες και τους ραβίνους, προκειμένου να βοηθήσουν τις οικογένειες των θυμάτων, που υποφέρουν από την απώλεια των δικών τους ανθρώπων.

Στη Γαλλία διαμένουν πάνω από πέντε εκατ. μουσουλμάνοι, οι οποίοι έχουν σχηματίσει πολυπληθείς κοινότητες σε όλες τις μεγάλες πόλεις της γαλλικής επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης