Ορμπάν: Υπέρ της ΕΕ αλλά κατά της μεταναστευτικής πολιτικής της Ευρώπης

Ορμπάν: Υπέρ της ΕΕ αλλά κατά της μεταναστευτικής πολιτικής της Ευρώπης

Ο Ορμπάν εξέφρασε την ελπίδα ότι το δημοψήφισμα στη χώρα του για το σύστημα των ποσοστώσεων θα βοηθήσει να αλλάξει η μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, αλλά επισήμανε ότι η Βουδαπέστη θα πρέπει να δώσει ακόμη "σοβαρές μάχες" για να πετύχει τον στόχο της

Ορμπάν: Υπέρ της ΕΕ αλλά κατά της μεταναστευτικής πολιτικής της Ευρώπης
Η Ουγγαρία δεν θα υποχωρήσει από την πολιτική που εφαρμόζει σήμερα για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης και σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το προγραμματισμένο δημοψήφισμά της σχετικά με τη μετεγκατάσταση προσφύγων βάσει ποσοστώσεων προκειμένου να πετύχει μια αλλαγή της πολιτικής των Βρυξελλών, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Ορμπάν.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Ορμπάν είπε ότι δεν υπάρχει καμία πρωτοβουλία στο τραπέζι για την αποχώρηση της Ουγγαρίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ακόμη και το ριζοσπαστικό, ακροδεξιό κόμμα Jobbik τάσσεται πλέον υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ, εξήγησε.

"Δεν γνωρίζουμε να υπάρχουν σοβαρές προτάσεις που αμφισβητούν την παρουσία (της Ουγγαρίας) στην ΕΕ. Υπάρχουν όμως σοβαρές προτάσεις να μην υποχωρήσουμε στη μεταναστευτική πολιτική μας και δεν θα υποχωρήσουμε. Αυτά τα δύο πράγματα δεν πρέπει να τα συγχέουμε μεταξύ τους", είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Ο Ορμπάν εξέφρασε την ελπίδα ότι το δημοψήφισμα στη χώρα του για το σύστημα των ποσοστώσεων θα βοηθήσει να αλλάξει η μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, αλλά επισήμανε ότι η Βουδαπέστη θα πρέπει να δώσει ακόμη "σοβαρές μάχες" για να πετύχει τον στόχο της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης