«Χάνουμε οριακά» ομολογούν Φάρατζ και Τζόνσον

«Χάνουμε οριακά» ομολογούν Φάρατζ και Τζόνσον

Παραδέχονται την ήττα του Brexit οι δύο επικεφαλής της καμπάνιας υπέρ της αποχώρησης - Τι είπε ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου σε πολίτη 

«Χάνουμε οριακά» ομολογούν Φάρατζ και Τζόνσον
Την παραδοχή της ήττας του Brexit παραδέχθηκαν ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, καθώς και ο επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ.

Σχεδόν παράλληλα με το κλείσιμο της κάλπης στα εκλογικά κέντρα της Μεγάλης Βρετανίας, οι δύο υπέρμαχοι του Brexit δεν κατάφεραν να κρύψουν την απογοήτευσή τους σε δηλώσεις τους, στις οποίες έμμεσα προέβλεψαν ότι τελικά οι Βρετανοί επέλεξαν να παραμείνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το πρώτο στίγμα έδωσε ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος λίγη ώρα πριν φτάσει στο εκλογικό τμήμα για να ψηφίσει είχε μία σύντομη συνομιλία με έναν πολίτη στο μετρό του Λονδίνου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον άνδρα που συνάντησε τον πρώην δήμαρχο και έκανε σχετική ανάρτηση στο Twitter, ο Τζόνσον παραδέχθηκε την ήττα του. 

«
Κλείσιμο
Μόλις ερωτήθηκα στο μετρό από τον Μπόρις Τζόνσον αν ψήφισα για το Leave. Είπα όχι. Παραδέχθηκε ότι έχασε ούτως ή άλλως. Αμήχανο», έγραψε ο Λιούις Άϊγου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter αφού «ανέβασε» και σχετική φωτογραφία.

Λίγη ώρα αργότερα, ο υπέρμαχος της αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ, ο οποίος έφτασε στο εκλογικό τμήμα 25 λεπτά πριν κλείσουν οι κάλπες, δήλωσε στο Press Association: «Για να δούμε, για να δούμε. Είναι στα χέρια των πολιτών τώρα».

Νωρίτερα, σε μία ύστατη προσπάθεια ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου και επικεφαλής της καμπάνιας υπέρ της αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είχε καλέσει όσους πολίτες δεν είχαν προσέλθει στις κάλπες να ψηφίσουν όσο υπήρχε ακόμα χρόνος.

Σε email που έστειλε, λοιπόν, ζήτησε από τους ψηφοφόρους να σπεύσουν στα εκλογικά κέντρα υποστηρίζοντας το Brexit.

«Οι κάλπες κλείνουν σε 90 λεπτά, επομένως δεν έχουμε πολύ χρόνο για μακροσκελή email. Αν έχετε ψηφίσει υπέρ του Leave, ευχαριστώ. Αν δεν το έχετε κάνει, σας παρακαλώ κάντε το. Και σας παρακαλώ στείλτε email, μηνύματα ή τηλεφωνήστε στους φίλους σας να ψηφίσουν Leave. Μην χάσετε την ευκαιρία να κάνετε σήμερα την δική μας Ημέρα Ανεξαρτησίας», έγραψε ο Τζόνσον με την ελπίδα να πείσει τους τελευταίους αναποφάσιστους.




«Το Remain στο όριο» δήλωσε ο επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού UKIP


Σε έμμεση παραδοχή ήττας του Brexit προχώρησε και ο επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ, σύμφωνα με δηλώσεις του στο Sky News.

«Ήταν μία εξαιρετική καμπάνια για το δημοψήφισμα, η προσέλευση αναμένεται να είναι πολύ υψηλή και μοιάζει ότι το Remain είναι στο όριο», είπε ο Φάρατζ.

Την ίδια ώρα, πρόσθεσε πως «το UKIP και εγώ δεν θα πάμε πουθενά και το κόμμα θα συνεχίσει να είναι ισχυρό στο μέλλον».

Εντούτοις, λίγη ώρα αργότερα σύμφωνα με πληροφορίες ο Φάρατζ διέψευσε ότι είπε πως η παραμονή στην ΕΕ είναι οριακή.

Ωστόσο, έπειτα από λίγο διέψευσε τον εαυτό του υποστηρίζοντας ότι η Βρετανία ψήφισε για την παραμονή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μιλώντας στο Press Association είπε ότι κατέληξε σε αυτή τη δήλωση έπειτα από όσα έμαθε «από φίλους χρηματιστές» που έκαναν σημαντική δημοσκόπηση. 

Εντυπωσιακό πάντως είναι ότι σύμφωνα με τη δημοσκοπική εταιρία YouGov το 7% των ψηφοφόρων του κόμματος του Φάρατζ, τελικά έγιναν… αντάρτες, καθώς ψήφισαν υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
 





Λίγη ώρα αφότου έγιναν γνωστά τα πρώτα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, η εφημερίδα The Sun που είχε ταχθεί υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, κυκλοφόρησε στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter το αυριανό πρωτοσέλιδό της.

Σε αυτό ομολόγησε την ήττα του Brexit με τίτλο «BrexMad», ενώ στο «καπέλο» της ανέφερε πως ο επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος UKIP του Νάιτζελ Φάρατζ παραδέχθηκε το Remain. 

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα Metro κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο έναν ιδρωμένο Φάρατζ να σκουπίζει το πρόσωπό του και με τίτλο «Φάρατζ: Νομίζω ότι όλα τελείωσαν».




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης