Βίντεο σοκ: Μοντέλο από την Γουατεμάλα φωνάζει βοήθεια ενώ την «γαζώνουν» με 100 σφαίρες

Βίντεο σοκ: Μοντέλο από την Γουατεμάλα φωνάζει βοήθεια ενώ την «γαζώνουν» με 100 σφαίρες

Έρευνα για την αδιαφορία της αστυνομίας - Η νεαρή κοπέλα εκλιπαρούσε για βοήθεια ενώ ένας οπλισμένος άνδρας έριχνε «βροχή» από σφαίρες στο αυτοκίνητό της

Βίντεο σοκ: Μοντέλο από την Γουατεμάλα φωνάζει βοήθεια ενώ την «γαζώνουν» με 100 σφαίρες
Η Helen Lopez Roblero ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια μέσα στο αυτοκίνητό της στις 17 Δεκεμβρίου ενώ ένας άγνωστος οπλισμένος άντρας «γάζωσε» το όχημα με περισσότερες από 100 σφαίρες. Το τραγικό περιστατικό συνέβη έξω από την πόλη Malacatan της Γουατεμάλα, κοντά στα σύνορα με το Μεξικό και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την ζωή της η Roblero, που τρία χρόνια πριν είχε στεφθεί «βασίλισσα ομορφιάς» στην πόλη και εργάζεται ως μοντέλο.

Εκτός από την Roblero, δύο φίλοι της, μία γυναίκα και ένας άντρας έπεσαν, επίσης, νεκροί από το όπλο του άγνωστου πιστολέρο ενώ ένας άλλος άντρας που επέβαινε στο όχημα κατάφερε να επιζήσει.  Σε βίντεο που κατέγραψαν δύο αυτόπτες μάρτυρες, που άκουσαν τις φωνές της νεαρής γυναίκας, ακούγεται η Roblero να καλεί σε βοήθεια και εικονίζονται οι αστυνομικοί που έφθασαν στο σημείο να αδιαφορούν για το περιστατικό!


Κλείσιμο


Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα διεξάγεται έρευνα για να διευκρινιστεί ο ρόλος και η στάση των αστυνομικών στο τραγικό περιστατικό ενώ εκτιμάται ότι το έγκλημα ήταν οργανωμένο από συμμορία που έχει σχέση με την διακίνηση και το εμπόριο ναρκωτικών.

Η Γουατεμάλα έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά δολοφονιών στον κόσμο με μια δολοφονία να γίνεται κάθε 90 λεπτά ενώ από το 2014 σημειώθηκαν 6072 δολοφονίες και από το 2009 μέχρι το 2013 αγνοούνται 207 άτομα.

Στην χώρα δρουν ένοπλες συμμορίες και υπολογίζεται ότι πάνω από 14.000 άνθρωποι είναι μέλη συμμοριών σύμφωνα με την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Γουατεμάλα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης