Καναδάς: Περίμεναν... δύο χρόνια για να εισπράξουν 35 εκατομμύρια ευρώ

Καναδάς: Περίμεναν... δύο χρόνια για να εισπράξουν 35 εκατομμύρια ευρώ

Δεν εμφανίζονταν να εισπράξουν τα κέρδη από το ΛΟΤΤΟ γιατί δεν ήξεραν τι να τα κάνουν - Επί 21 μήνες το μυστήριο του νικητή απασχολούσε ολόκληρο τον Καναδά έχοντας δημιουργήσει έναν πρωτοφανή αστικό μύθο στην χώρα 

Καναδάς: Περίμεναν... δύο χρόνια για να εισπράξουν 35 εκατομμύρια ευρώ
Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην ιστορία των τυχερών παιχνιδιών σε όλο τον κόσμο, λύθηκε σήμερα με έναν πολύ εντυπωσιακό όσο και απλό τρόπο. Η οικογένεια του Φρίντριχ Μειχόφερ εμφανίστηκε σχεδόν δύο χρόνια μετά την κλήρωση του τοπικού Λόττο το 2013, στην οποία είχαν κερδίσει το αστρονομικό ποσό των περίπου 35 εκατομμυρίων ευρώ και πήραν τελικά την επιταγή στα χέρια τους.

Για όλο αυτό το διάστημα, ο παράξενος αυτός Καναδός και η σύζυγός του κρύβονταν, δημιουργώντας έναν τεράστιο μύθο για το ποιός ήταν και τι τελικά είχε απογίνει ο τυχερός του πρώτου λαχνού. Οι φήμες οργίαζαν όπως και οι αστικοί μύθοι που εξαπλώθηκαν σε όλη την χώρα τα δύο αυτά χρόνια. Μέχρι που σήμερα, το σίριαλ πήρε ένα τέλος, όταν ο 67χρονος Καναδός από το Βανκούβερ, μαζί με την σύζυγό του πήγαν στο γραφείο της εταιρίας, και εισέπραξαν το ποσό.

Στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στην κατάμεστη αίθουσα λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος σε όλη την χώρα, ο Φρίντριχ είπε ότι ο λόγος που δεν εισέπραξαν τα χρήματα ήταν απλά γιατί τους ήρθε ξαφνικά και φοβόντουσαν για το πως θα μπορούσαν να διαχειριστούν ένα τέτοιο ποσό. «Είμαστε απλοί άνθρωποι και έτσι θέλαμε να παραμείνουμε και όχι να γίνουμε οι διάσημοι της περιοχής μας» είπε στους έκπληκτους δημοσιογράφους. 

Ο ίδιος και η οικογένειά του προσέλαβε έναν σύμβουλο για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του τεράστιου ποσού που κέρδισαν, κάτι που καθυστέρησε ακόμα περισσότερο την απόφασή τους να εμφανιστούν και να εισπράξουν τα κέρδη τους.

Η υπόθεση που απασχόλησε τον Καναδά για πάνω από 21 μήνες, έφθασε στο τέλος της όταν ένας δικηγόρος εκ μέρους της οικογένειας εμφανίστηκε λίγες ημέρες πριν εκπνεύσει η ημερομηνία λήξης του λαχνού για να εισπράξει το ποσό. Το μυστικό πια δεν θα μπορούσε να μείνει κρυφό, καθώς το ενδιαφέρον για αυτή την παράξενη ιστορία ήταν τεράστιο σε όλο τον Καναδά.
Κλείσιμο

«Πρόκειται για μία πολύ παράξενη κατάσταση για όλους όσοι εμπλέκονται, πολύ περισσότερο για τους νικητές» είπε ο πρόεδρος της εταιρίας στοιχημάτων, συμπληρώνοντας ότι το ενδιαφέρον για όλη αυτή την υπόθεση ήταν ιδιαίτερα υψηλό σε όλη την χώρα. 

Το μόνο μειονέκτημα της όλης καθυστέρησης είναι ότι από το ποσό χάθηκαν περί τα 350.000 ευρώ από τόκους τους οποίους θα μπορούσε να είχε κερδίσει αν είχε έρθει να πάρει τα χρήματα στην ώρα του.

Ο Φρίντριχ πάντως μπήκε στην αίθουσα χαλαρός, έχοντας στα χέρια του ένα παλιό νικητήριο λαχνό, στον οποίο είχε κερδίσει περί τα 700 ευρώ δύο δεκαετίες πριν. Όντας φανατικός παίκτης ο ίδιος δήλωσε ότι θα συνεχίσει να παίζει κάθε εβδομάδα. Μόνο που αυτή την φορά, αν κερδίσει θα εμφανιστεί αμέσως. Τώρα πια δεν θα φοβάται τα χρήματα


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης