Bίντεο: Δείτε πως αντιμετωπίζουν έναν γαμπρό 60 ετών και μία νύφη στα... 12

Bίντεο: Δείτε πως αντιμετωπίζουν έναν γαμπρό 60 ετών και μία νύφη στα... 12

Ένα νέο κοινωνικό πείραμα που έγινε στον Λίβανο καταγράφει τις αντιδράσεις των περαστικών όταν βλέπουν ένα αταίριαστο «ζευγάρι» να βγάζει φωτογραφίες γάμου στην παραλία της Βηρυττού

Bίντεο: Δείτε πως αντιμετωπίζουν έναν γαμπρό 60 ετών και μία νύφη στα... 12
Μπορεί να μοιάζει με ένα παιχνίδι, όμως σύμφωνα με τη Unicef αυτή τη στιγμή ζουν στον πλανήτη πάνω από 700 εκατομμύρια γυναίκες οι οποίες παντρεύτηκαν ενόσω ήταν παιδιά, με τα 250 εκατομμύρια από αυτές να έχουν παντρευτεί πριν κλείσουν τα 15, κάτι που εκτός των άλλων έχει σημαντικούς κινδύνους για το κορίτσι αν κληθεί να γίνει μητέρα.

Στο κοινωνικό πείραμα που έγινε στο Λίβανο, χρησιμοποιήθηκαν δύο «ηθοποιοί», ένας γηραιός κύριος περίπου στα 70 και ένα μικρό κοριτσάκι γύρω στα 12. Το hapenning στήθηκε σε παραλία της Βηρυττού, με τον γαμπρό και τη νύφη να έχουν πάρει πολύ στα σοβαρά τον ρόλο τους, και τον φωτογράφο να κάνει τα πάντα για να πείσει ότι όλα αυτά είναι αληθινά. Το όλο περιστατικό καταγράφουν αρκετές κάμερες δείχνοντας τις αντιδράσεις των περαστικών.

Στο Λίβανο ένα 14χρονο κορίτσι μπορεί να παντρευτεί χωρίς την εγκριση των γονέων της, ενώ γάμοι με κορίτσα στα 12 τους χρόνια δεν είναι κάτι σπάνιο. Όμως όπως φαίνεται και από το βίντεο, ελάχιστοι είναι αυτοί που επικροτούν την σκηνή που εκτυλίσσεται εμπρός τους, με τους περισσότερους περαστικούς να τα βάζουν με τον «γαμπρό» και να καλούν την 12χρονη να μην προχωρήσει σε μια τέτοια πράξη.

Κλείσιμο
Όπως και να έχει, το βίντεο κατάφερε, εκτός από το να δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στην συγκεκριμένη περατζάδα του Λιβάνου, να φέρει στην επιφάνεια και ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα για τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Μάλιστα όπως φαίνεται μέσα από την έρευνα της Unicef, παρά το γεγονός ότι στον δυτικό κόσμο η χειραφέτηση της γυναίκας την οδηγεί πλέον σε πολύ μεγάλη ηλικία στον γάμο, στις χώρες του τρίτου κόσμου, το φαινόμενο είναι εντελώς αντίστροφο, με όλο και μικρότερες ηλικίες να υποχρεώνονται είτε από τις οικονομικές είτε από τις κοινωνικές συνθήκες να παντρευτούν σε εξαιρετικά μικρές ηλικίες.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης