Εκατόμβες νεκρών από τον ISIS: 525 θύματα τους τελευταίους δύο μήνες σε έξι χώρες

Εκατόμβες νεκρών από τον ISIS: 525 θύματα τους τελευταίους δύο μήνες σε έξι χώρες

Από την Άγκυρα στο Σινά και από την Αίγυπτο στο Παρίσι, τη Βηρυτό, την Τυνησία και το Σαν Μπερναρντίνο

Εκατόμβες νεκρών από τον ISIS: 525 θύματα τους τελευταίους δύο μήνες σε έξι χώρες
Η τρομοκρατία δεν αποτελεί μία αφηρημένη έννοια για τη σημερινή ανθρωπότητα... Είναι εδώ, αποτελεί μία πραγματικότητα και έχει όνομα και επώνυμο. Ονομάζεται Ισλαμικό Κράτος. Χτυπάει τυφλά, με ανθρώπους-βόμβες, πολιτογραφημένους ή γεννημένους στην Ευρώπη. Επιχειρεί εναντίον αμάχων και ανυποψίαστων. Μετά τα γεγονότα των τελευταίων μηνών, είναι δυνατόν να υποστηρίξει κάποια χώρα ότι εξαιρείται. Σε καμία περίπτωση. Πολύ δε περισσότερο όταν τα στοιχεία προκαλούν σοκ. Οι τζιχαντιστές έχουν σκοτώσει συνολικά 525 ανθρώπους σε έξι επιθέσεις εκτός των κρατών που διαθέτουν βάσεις και ένοπλες ομάδες. Κανονικές εκατόμβες νεκρών, που χρειάστηκε να πληγεί το κέντρο της ευρωπαϊκής ηπείρου, το Παρίσι, για να ενεργοποιηθεί ο κόσμος και να συνειδητοποιήσει ότι, ναι, ο τρόμος δεν είναι αλλού, είναι ΕΔΩ.

Η αρχή έγινε στις 10 Οκτωβρίου, στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, την Άγκυρα. Εκεί, που έχασαν τη ζωή τους 102 άνθρωποι, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ήταν Κούρδοι. Οι τελευταίοι συμμετείχαν σε μία υπαίθρια γιορτή για την ειρήνη... Εκτός των θυμάτων, άλλα 245 άτομα τραυματίστηκαν. Τότε, ελάχιστοι έλαβαν το μήνυμα...

Τα συντρίμμια του ρωσικού αεροπλάνου στη χερσόνησο του Σινά

Κλείσιμο

Στις 31 Οκτωβρίου, στη χερσόνησο του Σινά, στην Αίγυπτο, το ρωσικό επιβατικό αεροπλάνο εκρήγνυται στον αέρα. Νεκροί και οι 224 επιβάτες του, μαζί με το πλήρωμα. Λίγες μέρες αργότερα και ενώ διεξαγόταν η έρευνα από τις ρωσικές και αιγυπτιακές αρχές, ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη με μήνυμα που ανάρτησε στο διαδίκτυο, αναφέροντας... «μην ρωτήσετε το πως το καταρρίψαμε». Τότε η Ρωσία αποφασίζει να ξεκινήσει τη «σταυροφορία» της κατά των τζιχαντιστών στη Συρία.

Η αγορά της Βηρυτού μετά την επίθεση των δύο «καμικάζι»


Στις 10 Νοεμβρίου, το Ισλαμικό Κράτος τινάζει στον αέρα την αγορά της Βηρυτού, στο Λίβανο, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 43 άνθρωποι. Το μακελειό προκάλεσαν δύο βομβιστές αυτοκτονίας.

Στις 13 Νοεμβρίου, 130 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από το πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι. Ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ και η ομάδα του έδρασαν συντονισμένα, κτυπώντας στο γήπεδο Σταντ ντε Φρανς, στο θέατρο Μπατακλάν, σε ένα εστιατόριο και σε ένα μπαρ.

Στο ίδιο διάστημα, Ισλαμιστές παρακλάδια του Ισλαμικού Κράτους χτύπησε στην Τυνησία, τινάζοντας στον αέρα ένα λεωφορείο με τη συνοδεία του προέδρου, σκοτώνοντας 12 άτομα.

Τελευταίο κρούσμα το Σαν Μπερναρντίνο, το οποίο δεν συνδέεται άμεσα με τον ISIS, αλλά σύμφωνα με το FBI και τη CIA, υπάρχει έμμεση σύνδεση, ενώ το Ισλαμικό Κράτος υιοθέτησε τη δράση του ζεύγους των μακελάρηδων, οι οποίοι σκότωσαν 14 ανθρώπους στο σχολικό, συγκρότημα της πόλης της Καλιφόρνιας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης