Εκλογές στη Βενεζουέλα: Προ των πυλών η πτώση του Μαδούρο;

Εκλογές στη Βενεζουέλα: Προ των πυλών η πτώση του Μαδούρο;

Κίνδυνος για πρώτη φορά ο «τσαβίσμο» να υποστεί πλήγμα - Απότομη πτώση για τον «διάδοχο» του Τσάβες

Εκλογές στη Βενεζουέλα: Προ των πυλών η πτώση του Μαδούρο;
Περίπου 20 εκατ. πολιτών καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες για να εκλέξουν το νέο κοινοβούλιο της Βενεζουέλας. Ωστόσο, για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν 17 χρόνια είναι πιθανό ο «τσαβίσμο» να δεχθεί ισχυρό πλήγμα, καθώς οι εκλογές αυτές αναμένεται να αποδειχθούν δύσκολες για τον πρόεδρο, Νικολάς Μαδούρο, καθώς το αντιπολιτευτικό κόμμα Συνασπισμός για τη Δημοκρατική Ενότητα (MUD προηγείται ακόμα και με δέκα μονάδες διαφορά από το Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας.

Ο Μαδούρο έχει ήδη ανακοινώσει πως αν χάσει «
θα κατέβει στην πλατεία με τον λαό και η επανάσταση θα περάσει σε μία άλλη φάση», ενώ υποστηρίζει πως δε θα παραδοθεί «
υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, το ξέρω ότι θα θριαμβεύσουμε
Κλείσιμο
».

Η προεκλογική περίοδος σίγουρα δεν ήταν ήσυχη, καθώς τον περασμένο μήνα το στέλεχος του αντιπολιτευτικού κόμματος Δημοκρατική Πράξη, Λουίζ Μανουέλ Ντίαζ, έχασε τη ζωή του όταν σε ομιλία που πραγματοποιούσε, άγνωστοι που επέβαιναν σε όχημα τον πυροβόλησαν θανάσιμα.

Όλα αυτά, ενώ η οικονομική κατάσταση της χώρας και η πτώση της τιμής του πετρελαίου έχει δυσαρεστήσει το λαό με τη δημοτικότητα του Μαδούρο να έχει σημειώσει απότομη πτώση, φτάνοντας στο 22%.

«Ο οικονομικός πόλεμος της Δεξιάς μπορεί να έχει βλάψει και να έχει προκαλέσει μερικές ζημίες, αλλά ο λαός ξέρει καλά ποιος βελτίωσε το επίπεδο στην παιδεία, την υγεία και τη ζωή: η επανάσταση. Και για αυτό θα ξαναψηφίσουν το κόμμα του Τσάβες», δήλωσε ο Χουάν Κοντρέρας, βουλευτής του κυβερνητικού κόμματος.

«Το διαζύγιο από τον “τσαβισμό” δεν έχει τελειώσει γιατί πολλοί νιώθουν ότι όσα έχουν κερδίσει με τον Τσάβεσ δε θα καταφέρουν να τα ξανακερδίσουν με την αντιπολίτευση στην εξουσία που από την πλευρά της δεν έχει κατορθώσει να πείσει τους πολίτες ότι θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά τους», υποστήριξε ο Χουάν Μανουέλ Τρακ αναλυτής του Καθολικού Πανεπιστημίου Αντρές Μπέλο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης