Βενεζουέλα: Γιατί ο πρόεδρος Μαδούρο θα ξυρίσει το μουστάκι του;

Βενεζουέλα: Γιατί ο πρόεδρος Μαδούρο θα ξυρίσει το μουστάκι του;

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ανακοίνωσε την Πέμπτη το βράδυ ότι θα ξυρίσει το λαμπερό και κατάμαυρο μουστάκι του, ως μια πράξη αυτοτιμωρίας, αν μέχρι 31 Δεκεμβρίου, δεν έχει επιτύχει έναν από τους στόχους της κυβέρνησής του - Ποιος είναι ο στόχος που «κληροδότησε» στον Μαδούρο ο Ούγκο Τσάβες;

Βενεζουέλα: Γιατί ο πρόεδρος Μαδούρο θα ξυρίσει το μουστάκι του;
Η Βενεζουέλα έχει να παλέψει με τον ολοένα αυξανόμενο πληθωρισμό και την εδώ και καιρό έλλειψη σε βασικά αγαθά. Με φόντο τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές της 6ης Δεκεμβρίου στη χώρα και τον κίνδυνο το Σοσιαλιστικό κόμμα του Τσάβες, που είναι στην εξουσία από το 1998, να γνωρίσει μεγάλο πλήγμα, ο πρόεδρος της χώρας, Νικολάς Μαδούρο, προχώρησε την Πέμπτη το βράδυ, σε «απειλές» κατά του εαυτού του!

Συγκεκριμένα, το «πολιτικό παιδί» του Ούγκο Τσάβες δήλωσε ότι θα ξυρίσει το πλούσιο και λαμπερό κατάμαυρο μουστάκι του, αν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να ολοκληρώσει το φιλόδοξο στεγαστικό της πρόγραμμα και να παραδώσει ένα εκατομμύριο κατοικίες σε άστεγους πολίτες.

Κλείσιμο


«Θα βάλω ένα στοίχημα, αν μέχρι 31 Δεκεμβρίου δεν έχουμε παραδώσει ένα εκατομμύριο σπίτια, θα ξυρίσω το μουστάκι μου», δήλωσε ο Μαδούρο και συμπλήρωσε: «Αν το ξυρίσω, τότε όλοι θα ξέρουν ότι αποτύχαμε».

Η αυτοτιμωρία του Νικολάς Μαδούρο να ξυρίσει το μουστάκι του, αποτελεί μεγάλη θυσία από μέρους του, αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι το σήμα κατατεθέν του, που το έχει από τις αρχές της δεκαετίας του '80, όταν ο πρώην οδηγός λεωφορείου, έπαιζε μπάσο σε ροκ συγκρότημα.

Ο πρόεδρος Μαδούρο έκανε την επίμαχη δήλωση σε τελετή παράδοσης 2.520 διαμερισμάτων σε άστεγους πολίτες, στο πλαίσιο ενός φιλόδοξου στεγαστικού project στη Βενεζουέλα, που είχε ξεκινήσει μέντορας του Μαδούρο, Ούγκο Τσάβες και είχε στόχο να παραδοθούν τρία εκατομμύρια σπίτια σε άστεγους πολίτες μέχρι το 2019.

Το μουστάκι, σήμα κατατεθέν, του 52χρονου Μαδούρο βρίσκεται σε πραγματικό κίνδυνο, αφού, όπως σχολιάζει και η Washington Post, η Βενεζουέλα δεν είναι... Ελβετία!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης