Κίνα: Χιλιάδες ψάρια νεκρά μετά τις φονικές εκρήξεις στην Τιαντζίν

Κίνα: Χιλιάδες ψάρια νεκρά μετά τις φονικές εκρήξεις στην Τιαντζίν

Από πλευράς των πολιτών εκφράζονται εντονότατες ανησυχίες για το επίπεδο μόλυνσης των υδάτων και τις μελλοντικές τους επιπτώσεις στον πληθυσμό

Κίνα: Χιλιάδες ψάρια νεκρά μετά τις φονικές εκρήξεις στην Τιαντζίν
Χιλιάδες ψάρια ξεβράστηκαν στις παραλίες των ακτών του ποταμού της πόλης Τιαντζίν στην Κίνα, μετά τις φονικές εκρήξεις σε αποθήκη με «ευαίσθητα» υλικά στο λιμάνι, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 114 ανθρώπων, τον τραυματισμό εκατοντάδων, ενώ αγνοούνται περισσότεροι από 70.

Χιλιάδες ψάρια ξεβράστηκαν στις ακτές μία εβδομάδα μετά το τραγικό περιστατικό, αναδεικνύοντας το μέγεθος και της οικολογικής καταστροφής και μόλυνσης που έχει υποστεί η περιοχή, με τη διαρροή τοξικών χημικών, στην ατμόσφαιρα, αλλά και το έδαφος.

Κλείσιμο
Πολλοί πολίτες έβγαλαν φωτογραφίες των ψαριών και τις ανάρτησαν στα social media, προκαλώντας την αντίδραση της κυβέρνησης, η οποία διέταξε κατεπείγουσα έρευνα.

Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, ειπώθηκε πως δεν βρέθηκαν αυξημένα τοξικά επίπεδα κυανίου στο νερό, παίρνοντας δείγματα από το ποτάμι στο οποίο μία εβδομάδα μετά ξεβράστηκαν τα ψάρια. Τόνισε πως το ξέβρασμα των ψαριών είναι φυσιολογικό λόγω της ζέστης που επικρατεί τη συγκεκριμένη περίοδο και των έντονων βροχών, οι οποίες ρίχνουν μεγάλες ποσότητες υλικών στο ποτάμι και προκαλούν ασφυξία στα ψάρια.

Από πλευράς των πολιτών εκφράζονται εντονότατες ανησυχίες για το επίπεδο μόλυνσης των υδάτων και τις μελλοντικές τους επιπτώσεις στον πληθυσμό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης