Βενεζουέλα: Ο Τσάβες είχε πεθάνει δυο μήνες νωρίτερα και το έκρυβαν!

Βενεζουέλα: Ο Τσάβες είχε πεθάνει δυο μήνες νωρίτερα και το έκρυβαν!

Αυτό αποκαλύπτει ο τέως επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας - Με μήνυμά του στο Twitter χαρακτηρίζει «ξεδιάντροπους» τους αξιωματούχους που προέβησαν στην απόκρυψη του θανάτου του ηγέτη της χώρας

Βενεζουέλα: Ο Τσάβες είχε πεθάνει δυο μήνες νωρίτερα και το έκρυβαν!
Η, ήδη εύφλεκτη, πολιτική κατάσταση στη Βενεζουέλα απειλείται με αποσταθεροποίηση από την καταγγελία πριν λίγα 24ωρα του τέως επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας του Ούγκο Τσάβες.

Ο αντισυνταγματάρχης του Πολεμικού Ναυτικού, Λίμσι Βιγιαφάνα Χοσέ Σαλασάρ, που υπήρξε για χρόνια υπεύθυνος της προσωπικής ασφάλειας του εκλιπόντος προέδρου της χώρας, αποκάλυψε πως ο Τσάβες στην πραγματικότητα δεν πέθανε, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση, στις 5 Μαρτίου του 2013, αλλά στις 30 Δεκεμβρίου του 2012.

Ο 40χρονος, που αποστάτησε στις ΗΠΑ πριν δύο μήνες, αποκάλυψε το στοιχείο αυτό στον Γκιγέρμο Κότσες, τέως πρέσβη της Βενεζουέλας στον Οργανισμό των Αμερικανικών Κρατών (ΟΑS).

Ο Κότσες ανάρτησε πριν λίγες ημέρες μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, γράφοντας «ο Σαλασάρ μου επιβεβαίωσε πως ο Τσάβες πέθανε στις 7.32 το απόγευμα της 30ής Δεκεμβρίου 2012. Πόσα ψέματα είπαν [οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι] προκειμένου να αποκρύψουν τον θάνατό του, οι ξεδιάντροποι!».

Είναι η πρώτη φορά που προφέρεται από επίσημα χείλη αυτό που κυκλοφορούσε ως φήμη στη χώρα: Η κυβέρνηση είχε αποκρύψει τον θάνατο του Τσάβες προκειμένου να περάσει μια σειρά από νομοσχέδια.
Κλείσιμο

Αν οι ισχυρισμοί αποδειχτούν ορθοί, η κυβέρνηση του Νίκολας Μαδούρο θα έχει να λογοδοτήσει απέναντι στην αντιπολίτευση, η οποία πλέον την κατηγορεί ανοικτά πως μεταξύ Δεκεμβρίου 2012-Μαρτίου 2013 πέρασε μια σειρά από νόμους που υποτίθεται πως υπογράφηκαν από τον, ήδη νεκρό, Τσάβες, γεγονός που απειλεί την νομιμότητα της κυβέρνησης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης