Έβαλαν φρουρά στη βρετανική βασιλική φρουρά

Έβαλαν φρουρά στη βρετανική βασιλική φρουρά

Ένοπλοι αστυνομικοί εθεάθησαν να επιτηρούν τους φρουρούς βασιλικών κατοικιών υπό το φόβο πιθανού τρομοκρατικού χτυπήματος

Έβαλαν φρουρά στη βρετανική βασιλική φρουρά
Φρουρά γύρω από τη φρουρά του Μπάκιγχαμ έχει εγκαταστήσει τις τελευταίες ημέρες η βρετανική αστυνομία υπό το φόβο πιθανής τρομοκρατικής επίθεσης.

Ένας ένοπλος αστυνομικός εθεάθη αυτή την εβδομάδα να στέκεται δίπλα στους περίφημους έφιππους φρουρούς μπροστά από το κτίριο της Έφιππης Φρουράς του Ουάιτχολ, κάτι που τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αποδίδουν στις ανησυχίες για ενδεχόμενες επιθέσεις μαχητικών ισλαμιστών.

Κλείσιμο
«Εμείς είμαστε που προστατεύουμε τους φρουρούς», δήλωσε αστυνομικός που ανέλαβε υπηρεσία στο συγκεκριμένο πόστο σύμφωνα με την εφημερίδα Mail on Sunday.

Οι βασιλικοί φρουροί εθεάθησαν επίσης να περιπολούν πίσω από την πύλη του Κλάρενς Χάουζ, της επίσημης κατοικίας του διαδόχου του θρόνου πρίγκιπα Καρόλου και της συζύγου του Καμίλα, ενώ συνήθως βρίσκονταν μπροστά από την πύλη, στο δημόσιο δρόμο. Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης επισήμαναν επίσης πως ένοπλοι αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί δίπλα στη βασιλική φρουρά στον πύργο του Ουίνδσορ, άλλη κατοικία που χρησιμοποιείται από τη βασιλική οικογένεια. Η αστυνομία και το υπουργείο Άμυνας αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες αυτές. 

Οι βασιλικοί φρουροί, οι οποίοι ανήκουν στις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις, αποτελούν δημοφιλή τουριστική ατραξιόν χάρη στις στολές τους με τα ζωηρά χρώματα, τα καπέλα τους από γούνα αρκούδας και τα αστραφτερά κράνη τους.

Οι αρχές υπολογίζουν σε πάνω από 500 τον αριθμό των Βρετανών που έφυγαν για να πολεμήσουν στη Συρία ή στο Ιράκ και ανησυχούν μήπως κάποιος απ΄ αυτούς επιστρέψει στη Βρετανία για να πραγματοποιήσει εκεί μια επίθεση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης