Βίντεο: Ανοιχτό στο κοινό το καταφύγιο του Μουσολίνι

Βίντεο: Ανοιχτό στο κοινό το καταφύγιο του Μουσολίνι

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το μπούνκερ του Ιταλού δικτάτορα στη Ρώμη

 

Βίντεο: Ανοιχτό στο κοινό το καταφύγιο του Μουσολίνι

Ένας στενός διάδρομος μήκους 60 μέτρων με μία είσοδο που χάνεται ανάμεσα στα δέντρα, ένα μικρό ξύλινο γραφείο, μάσκες, κράνη, ένα μαύρο τηλέφωνο καρφωμένο στον τοίχο και ένα μικρό κρεβάτι…

Κλείσιμο


Αυτά βρίσκονταν στο καταφύγιο που χτίστηκε σε βάθος έξι μέτρων και με τοίχο πάχους τεσσάρων μέτρων κάτω από την πολυτελή βίλα του Μπενίτο Μουσολίνι στη Ρώμη.



Ο Ιταλός δικτάτορας είχε δώσει την εντολή της κατασκευής του στο κελάρι της κατοικίας του Βίλα Τορλόνια ώστε να προστατευθεί ο ίδιος και η οικογένειά του σε περίπτωση βομβαρδισμού.

Παρά την προσεκτική μελέτη του καταφυγίου, στο οποίο μπορούσαν να φιλοξενηθούν μέχρι και 15 ανθρώπους, ο Μουσολίνι δεν πρόλαβε να δοκιμάσει τις δυνατότητές του, καθώς συνελήφθη και εκτελέστηκε πριν ολοκληρωθεί η κατασκευή του.



Για πρώτη φορά, λοιπόν, το μπούνκερ ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό στις 31 Οκτωβρίου ώστε οι επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να θυμηθούν μία από τις πιο σκοτεινές στιγμές της παγκόσμιας Ιστορίας.





Άλλωστε, όπως είπε ο δήμαρχος της Ρώμης, Ινιάτζιο Μαρίνο, η περιήγηση στο καταφύγιο «μας θυμίζει ότι είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η θύμηση, ότι στην Ευρώπη και χάρη στο Θεό ξεπεράστηκε ο εθνικισμός που οδήγησε σε πολέμους».

 

 

 
















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης